Ula cieszę się z każdego wykonanego kawałka
Sezon na tulipany już się skończył, chwasty są już po kolana, ale wcale się tym
nie przejmuję jutro cały dzień będę je targać
Przychodzi ta chwila kiedy będą inne doznania
i ogrodowej pracy nam nie ubędzie.
Tutaj widziałabym konwalie.
Dziewczyny kochane miło czytać co piszecie ale moje rodki to wcale nie są takie cudne. Połowa z nich to ładne i zdrowe krzaki a inne mają jakieś dziwne plamy. Ciągle z tym walczę ale skutek narazie marny.
Orliki sieją mi się same, gdzie chcą i jak chcą. Jakbyście chciały nasionka to mogę zebrać. Widziałam też srylion siewek, które będę likwidować wiec też mogę wysłać. Nie daję tylko gwarancji jaki będzie kolor.
Moje wszystkie to odmiany o wysokości około 60cm. Na dobrej ziemi pewnie urosną wyższe.
Dla zainteresowanych nasionkami przedstawiam odmiany jakie mam. Nie znam nazw więc posługuję się tylko kolorami.
Białe:
Właśnie byłam ciekawa twojej historii z czosnkami. Przypominam sobie o nich zawsze jak przejeżdżam przez nasze ronda Jestem zachwycona jak im tam rosną, chyba na spalinach
Gdzie kupiłaś swój milenium?
Sprawdzałam prognozy pogody. Ta noc ma być już bez przymrozków. Wysadziłam wszystko z doniczek.
Na wiejską, która została przemianowana na kolejny przechowalnik trafiły dalie, resztki pomidorów, które się do wiader nie zmieściły i pozostałe do tej pory nie posadzone różności. Rabata zapełniła się do granic możliwości. Część jest jeszcze malutka, albo dopiero się z ziemi wyłania (tak jak kanny), ale już widzę, że jest jest niezły ścisk. Na zdrowy rozsądek dalsze ogrodowe zakupy są zabronione do jesieni
Na "dopracowane kanciki" proszę nie patrzeć
Złotokap fajnie teraz rozświetla kącik z iglakami. A po przekwitnięciu lubię go za lekki, delikatny pokrój.
Buk Tricolor mam na pewno 12 lat a może nieco więcej, od malutkiego patyczka. Rośnie w luce między ogrodzeniem a bramą dlatego dolne gałęzie od dawna mu ograniczam. Jakieś 5 lat temu mocno przycięłam mu czubek i dlatego na górze też jest taki gęściejszy. Może Dorotko twój potrzebuje nieco więcej czau na zagęszczenie. Mam wrażenie, że mój nabrał tempa w ostatnich latach. Wcześniej wolniutko przyrastał.
Dla tych co podczytują zamówiłam w tamtym roku czosnki Milenium przyszły
mi skalne, szkółka się wypierała, ale w końcu po wygranej batalii w ramach reklamacji wybrałam jednak tylko zwrot kosztów przesyłki.
Dla porównania i poznania:
czosnek skalny
czosnek Milenium
a to mój mordor
Może wszystkie na pierwszy rzut oka sa takie same wiec zabawa "Znajdź 5 róznic, którymi różnią się te obrazki" W legendzie jeżówka pojawiła się przez niedopatrzenie...
W przyszłym roku ruszam z wysiewami w lutym, obiecuję sobie...ha, ha
W skrzynkach zewnętrznych też są już plony
naciowej pietruszki mam najwięcej ładnie zimuje, robię z niej pesto do makoronii
w truskawkach wysiałam koper
Sadzonki Beatles od Iwki...w dziurę pójdą warzywka
Nie Kasiu nie będę nie mam gdzie, nie mam doświadczenia po raz
pierwszy testuję sadzenie pomidorów w szklarni, za gęsto wiem, ale będę
je odchudzać
Sadzonki warzyw czekają na wysadzenie do skrzynek zewnętrznych
ale zielono i przyjemnie się zrobiło, do skrzynek pójdą sałaty
a poletko szykuję jeszcze nie gotowe, bo zimno i groczyca słabo i wolno wschodzi
mięta cytrynowa cudownie wygląda i pachnie