Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby róż 09:53, 15 maj 2020

Do góry
Czy to już czarna plamistość czy po prostu mróz je ściął? Ostatnie dwie noce było w nocy około 0 stopni. Większą część moich róży ma takie plamki. Jedna z nich ma takie dziurki. Nie zauważyłam żadnych szkodników. Dodam tylko jeszcze, że rdxawe plamki są po oprysku żelazem dolistnym i schodzi pod palcem. Chodzi mi tylko o te czarne plamki i dziurki.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:49, 15 maj 2020

Do góry
Anitka napisał(a)
Kupiłam pierwszą piwonie drzewiastą.
Wrzucam zdjęcie.

Proszę o pomoc jak ją głęboko posadzić. Bo wiem, że głębiej niż rosła w doniczce.

Tam gdzie krzyżyki żółte są najniższe paki z których wybijają pędy. Czy mam do tej linii niebieskiej przysypać tylko to grube zdrewniałe czy do czerwonej linii, wówczas oba dolne pąki będą przysypane. Ta gruba, zdrewniała część już wystaje z ziemi na 3 cm.

Jedna strona.

Druga strona.

Całość.

No czytałem właśnie że po pomidory pojechałaś
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:47, 15 maj 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Glediczje już świecą nawet w pochmurny i deszczowy dzionek. Dobrze, że te majowe przymrozki liści im nie uszkadzają

no a moją glediczje mróz uszkodził...liście jak u Twoich klonów...niby kolor jeszcze jest ale oklapnięte..ale moja jeszcze mała i na bardziej odłonietym terenie więc wiatr też robi swoje..buk cały brązowy...orzech też..
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:45, 15 maj 2020

Do góry
Donia72 napisał(a)

Zdolna jesteś
Bez chyba mam taki sam jak u Ciebie, Też nie znam właśnie nazwy. Dostałam go od mamy
Dziękuję ,dla mnie nie jest aż tak ważna nazwa, ale jeśli ktoś taki chce nabyć to już wtedy jest potrzebna. Niby sporo nazw swoich roślin znam, ale nie wszystkie.

Migawki z ogródka 09:41, 15 maj 2020

Do góry
Specjalistko od wypieków
Podpowiedz mi dlaczego oststnio, kilka ostatnich wypieków
Zaczal mi się chleb zapadać w srodku
Pieknie wyrasta, wstawiam do pieca i srodek opada
Jest przy tym ładnie wypieczony i bardzo smaczny
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:39, 15 maj 2020

Do góry
Kupiłam pierwszą piwonie drzewiastą.
Wrzucam zdjęcie.

Proszę o pomoc jak ją głęboko posadzić. Bo wiem, że głębiej niż rosła w doniczce.

Tam gdzie krzyżyki żółte są najniższe paki z których wybijają pędy. Czy mam do tej linii niebieskiej przysypać tylko to grube zdrewniałe czy do czerwonej linii, wówczas oba dolne pąki będą przysypane. Ta gruba, zdrewniała część już wystaje z ziemi na 3 cm.

Jedna strona.

Druga strona.

Całość.

Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 09:37, 15 maj 2020

Do góry
Tak wygląda teraz rabata z pęcherznicami które nie były zbyt drastycznie dotychczas cięte.
I czeka za zakupy/ nasadzenia, a wrzosy jeszcze pójdą w inne miejsce.

I wiekowo podobna pęcherznica ale cięta mocno i jest ładniejsza.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 09:35, 15 maj 2020

Do góry
Dzień dobry!
Potrzebuję porady. Tuje posadzone w 2019 roku, duży dołek z ziemią do kwasolubnych, torfem kwaśnym, ziemią rodzimą. Podlewane. Zimą po dużych deszczach i wietrze, niektóre z tujek powyginało. Naprostowaliśmy, podsypaliśmy ziemią. Teraz na wiosnę zaczęłam obserwować podsychanie i żółknięcie. Obudziłam się że powinniśmy podlewać. Od tej pory pilnujemy i dbamy o to. Zakupiłam obornik granulowany koński. Podsypałam po garści pod każdą tujkę. Nie wiem co dalej mogę jeszcze zrobić. Na moje oko ,po przejrzeniu wątku , ususzyłam te tuje. Czy mogę liczyć na pomoc? Zaczynam swoją przygodę z ogrodem i wszelką wiedzę czerpię z Ogrodowiska. Będę wdzięczna za pomoc i jakieś sugestie. Dodam,że przychodzi czasem pies sąsiadów i na pewno zaglądają koty z okolicy..

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:23, 15 maj 2020

Do góry
Jestem tez ciekawa krwisciaga pink elephant. Chce go posadzic razem z trawami, jak mi jesienia wyrwa tuje. Ma rosnac do dwoch metrow.
Narazie czeka na swoje miejsce w pojemniku, razem z trawa.

Ogródek warzywny na balkonie 09:23, 15 maj 2020

Do góry
Wczoraj popikowalam nową rzodkiewkę. W życiu bym tego nie zrobiła w ogródku ale na takim areale mogę sobie pozwolić :0)
Ogródek warzywny na balkonie 09:21, 15 maj 2020

Do góry
Czyż to nie urocze? I jakie prawdziwe:0)
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:14, 15 maj 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)

OK, dzięki.

Glediczje już świecą nawet w pochmurny i deszczowy dzionek. Dobrze, że te majowe przymrozki liści im nie uszkadzają

Ogród do odnowy 09:14, 15 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
ruszył ci dereń? Na moim kilka kwiatów jest tylko jakieś podgryzione

Derenie pogubiły pąki tylko jakieś resztki jeszcze widać. Ale liście idą

Ogród do odnowy 09:12, 15 maj 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Zaciekawiło mnie połączenie agrestu i pomidorów, nawet bym miała miejsce. Ale tuż obok mam truskawki, a one z pomidorami to nie bardzo po drodze mają

O truskawkach w tym zestawieniu nic nie ma

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:07, 15 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Bardzo ładbe foto

Po zimnych ogrodnikach odwracam się do okien plecami. Np. na tego klona nie mogę patrzeć. Niebawem zaczną mu liście zasychać Jeszce nigdy aż tak nie oberwał. Miały być przygruntowe przymrozki a u mnie jakoś górą poszło.

Ogród na glinie 09:06, 15 maj 2020

Do góry
Dzięki zwirkowi w kółku będę mogła focić mojego niwaki. Szafirki przekwitły, ale kwiatostany jeszcze nie są ścięte. Teraz będzie widoczna turzycą Gold Fountaine. Muszę tylko jedną dosadzić, bo coś mi korzenie zjadło. Linka sadownicza niestety nie jest ozdobą.
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:00, 15 maj 2020

Do góry
Bardzo mi sie podoba ta gaura,nawet z listkow jest ladna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies