Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pamiętajcie o ogrodach

Pamiętajcie o ogrodach

greg66 22:19, 14 cze 2020

O widzisz akurat będę jutro przejeżdżał obok nich to wstapię, popatrzę co mają
Dobrze, że mi przypomniałaś
gogo 23:12, 14 cze 2020

Rabata cienista pięknie się rozrosła, pozostałe rabaty też
Bardzo ładny wiersz i ta cudna róża
Johanka77 06:47, 15 cze 2020

greg66 napisał(a)
A dziś popadało, wieczór zrobił się piękny

Żeby nie było, że mnie tu nie było
Bardzo mi się podoba ten kwietny fragment Twojego ogrodu. Bajka

A co to za kwiecie na ostatnim zdjęciu na.pierwszym planie?
KasiaBawaria 07:38, 15 cze 2020

Alez przepieknie te lesne zakatki tez sa super.
Ostatnio bylam bardzo milo zaskoczona roslina z reklamacji. zamowilam w marcu pink annabelle i dostalam malenka sadzonke. Ale myslalam, ze nieszkodzi, one i tak szybko rosna. Przyszedl przymrozek i roslina padla. Szkolka wyslala mi nowa rosline w ramach reklamacji i przyszla wielka 1,5 metrowa roslina. Wybujala, bo rosla pewnie gesto na polu, jedna przy drugiej ale ogromna.Male sadzonki czesto sie zdarzaja, ale one po dwoch tygodniach nadrabiaja. Wazne, by korzenie byly zdrowe.
ElaS 09:53, 15 cze 2020

greg66 napisał(a)

i szałwie

Grześ, szałwie cudownej urody. Prosta bylina a jaki efekt. Wow!

Mam kilka u siebie ale widzę, że muszę trochę inaczej łączyć z innymi roślinami. I koniecznie dokupić białą szałwię.
Basia_KRK 10:19, 15 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

A co to za kwiecie na ostatnim zdjęciu na.pierwszym planie?

Wg mnie jarzmianka Właśnie kupiłam pierwsze sadzonki do ogrodu
greg66 19:05, 15 cze 2020

Tak to jarzmianka Moulin Rouge, poluję na inne ale w szkółkach braki totalne, zresztą troche zniechęcony jestem zakupami w nich.
Ten cienisty zakątek to moja duma, jeszcze wiosną zeszłego roku była to niezbyt ciekawa część ogrodu

a teraz jest super.
Zreszta Asiu w zeszłym roku tej rabaty przywołanej przez Ciebie na zdjęciu też jeszcze nie było
Basia_KRK 19:09, 15 cze 2020

greg66 napisał(a)
Tak to jarzmianka Moulin Rouge, poluję na inne ale w szkółkach braki totalne, zresztą troche zniechęcony jestem zakupami w nich.

Grzesiu, a jaką u Ciebie jarzmianka ma miejscówkę (słońce/półcień)? Zastanawiam się, gdzie swoją zasadzić...
danuta_szwajcer 19:15, 15 cze 2020

Szałwie masz obłędne i pięknie się w tej kupie reprezentują Jarzmianki zawsze ciężko kupić, u mnie bledsza, pewnie inna odmiana a może w słoncu ona jest bardziej czerwona? A z cienistej masz prawo być dumny bo fajnie się rozrosła. Pozdrawiam
greg66 19:20, 15 cze 2020

Basiu moja rośnie w pełnym słońcu i widzę że ma dobrze ale potzrebuje poszukać innych odmian myślę że w większej kupię będą ok

Danusiu ta rabata to też sam zrobiłem w zeszłym roku był tam trawnik, z szałwi sam jestem zadolowony jeszcze przetaczniki chcę tam wsadzić.