Już kolorowo i ślicznie się zrobiło.Deszcze były potrzebne.
Szkoda,że teraz to zimno przyszło.Nic , miejmy nadzieję,że to ostanie zimnie noce i dni.
rodek Progres Śliczności.
W ogóle jak pamiętam to twoje rodki są śliczne
Pozdrawiam Halinko
Tak, tak omączone. Myślę o Szwecji (zatęskniłam bardzo), stąd to szybowanie myśli ... . Mam i takie, i takie. Gleba u mnie w ogrodzie ma około 6,5 generalnie. eM. sprawdzał w różnych miejscach.
Wyściółkowałam maliny korą, nie wiem czy dobrze ale trzeba sobie jakoś ułatwić.
Madzia, czy ja dobrze widzę, że u Ciebie rośnie blisko siebie klonik, który lubi wodę i rozchodnik, który nie koniecznie lubi jej nadmiar? Jeżeli tak, jak Ty to robisz, no jak?
Trudno stwierdzić na podstawie tych zdjeć Wsadź palec do ziemi i sprawdź po prostu, czy jest mokro. Jeśli jest, to nie podlewaj parę dni. I weź ten podstawek. Po to jest odpływ w donicy, żeby woda odpływała. W podstawku zostaje. Róże tego nie lubią.
Dorotko to miałaś co dźwigać i nosić.
Dobrze,że masz takie miejsce, że można te rośliny przed przymrozkiem schować.
Na kursowaliśmy się z roślinami.
Ale za to będą nas cieszyły cały sezon.
Ja bardzo cieszę się,że rośliny u mnie wszystkie żyją i warzywka.Bo ogórki, cukinia, fasolka szparagowa i nawet ziemniaczki mi już wyszły.I żyją Duża część jest nakryta geowłókniną. I na razie tak zostawię.
Moja Black Tulip w tym roku nie zakwitła, przyznam, że nie mam odwagi na taki zabieg, o którym piszesz, nie masz zdjęcia jak wyglądał ten splot korzeni po
wyciągnięciu z ziemi.
Rustica jak moja co do odmiany możesz mieć pewność
Dzisiaj posiedziałam w domu a w zasadzie bardziej w ogrodzie i działałam bardziej doniczkowo. Druga doniczka już była, ale bardzo ją lubię
Trzmielina z wydepilowaną nóżką i nowy nabytek - funkia elegans - będzie kwitła na biało
I resztki tulipanowe z palibinem i szałwią
Tyle