No proszę, jaka kreatywność.
Ja jeśli przycinam coś w tujach, to wszystko daję pod hortensje, które rosną w kole bukszpanowym i w nim 2 wielkie miłorzęby, dużo odpadów ściętych tam wrzucam, szyszki, dzięki temu lepiej wilgoć tam się trzyma, a i tak powoli się to rozkłada i użyźnia
Niezapominajki opanowały mój ogród..., przez jakiś czas pozwalam im na to.Potem zostawiam tylko kilka krzaczaków do ponownego wysiania się, by kolejne wiosny znów cieszyły oczy i zadarniały puste miejsca ,gdy jeszcze buliny i trawy są malutkie.
Jak zwykle na zdjeciu rabata wyglada na mniejsza, dzieki za wymiary. Cos tam widac, jakby co Tez wybieram niby mniejsze, a pozniej rosnie wszystko inaczej. Ale tez mam problem z kupieniem czegos szczepionego wysoko w normalnej cenie. Dochodze do wniosku, ze powinnas mi osobiscie (nie na kartce) upchac to i owo, jestes w tym mistrzem! Latem juz pewnie bedzie fajnie.
Za Mete trzymam, na pewno wykobinujesz cos, i gdzies zmiescisz te dodatkowa fastigiate, nie mam watpliwosci.
Powiedzcie proszę, która z ciemnych jarzmianek kwitnie najdłużej/najpewniej/bezproblemowo? Jakie macie doświadczenia? Czytałam na forum, że niektóre kwitną zdecydowanie krótej niż jasne jarzmianki.
Basiu w jaki sposób zbieracie tą szarą wodę macie zamatowaną jakąś instalacje do jej odzyskiwania?
Szkoda, że nie będzie obwódek żurawkowych.Ładnie było U mnie też ich sporo na obwódkach, ciekawe kiedy ja podejmę taką decyzję
A coroczne cięcie cisowego żywopłocika i pewnie jakieś opryski...oj, bez pracy się nie obejdzie