Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 13:06, 26 lip 2012

Do góry
Dzięki Zszamię go
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:03, 26 lip 2012

Do góry
Własnie widziałam Ja byłam u Ciebie, a Ty u mnie
Ściskam, buziole ogrodowiskowe ślę i wracam do roboty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:59, 26 lip 2012

Do góry
Irenko, widziałam Twój wpis w wiadomym wątku (taki Szelok-holms ze mnie) i strasznie się cieszę
Zajrzyj do mnie
W Gąszczu u Tess 12:55, 26 lip 2012

Do góry
Już mi podziękowałaś w swoim wątku, ale i te przyjmuję mówiąc - nie ma za co
Rabata Kasi jest naprawdę przeurocza, sama bym ją chciała mieć u siebie

Nie naciskam, sama dokonasz wyboru, ale to naprawdę może dać fajny efekt.

I nawiazując do propozycji obłożenia gazonów, przedstawianych w Twoim wątku przez przesympatycznych ogrodomianiaków - ja bym jej nie obkładała. Niczym.

Kamień tez się będzie rzucał w oczy, chyba nawet bardziej, niż ten szary beton, choć oczywiście, jest materiałem naturalnym.
Drewno - problematyczne, trzeba dobrze zabezpieczyć a potem konserwować.

Zostaw te gazony, jakie są, nie wydawaj pieniedzy na nic innego, tylko na roślinki
Zobaczysz, pięknie będzie
Ogród nad Rozlewiskiem 12:46, 26 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Teresko a co bobry na to? wyniosły się w inne miejsce? mądrze zrobiłaś często oglądałam takie mgły jak się kładły nad polanami i łąkami, bardzo superaśne odczucia są wtedy kiedyś w listopadzie siedziałam w nocy na ambonie i obserwowałam polanę na którą miały przyjść byki(jelenie) na rykowisko, nad samym ranem olbrzymia mgła, myślę, figa już nic nie zobaczę , ale siedziałam i czekałam i nagle usłyszałam ryk, a potem z tej mgły zaczęły ukazywać się poroża, jedno, drugie, trzecie..... i zaczęło się rykowisko przepiękny był widok, byki zadzierały łby do góry i ryczały jeden przez drugiego ech wspomnienia mgła oczywiście opadła jelenie wróciły do lasu

Bobry pewnie niezadololone
Nadal robią szkody w okolicy, ale wierzbie odpuściły, widać folia im nie smakuje

Populacja bobrów, ze względu na to, że są pod ochroną, znacznie się zwiększyła i one naprawdę robią ogromne szkody. Już kilka lat temu, kiedy spływałam Wdą widziałam całe połacie lasu świerkowego wyciętego w pień. A może raczej wygryzionego A drzewa miały pewnie ponad dwadzieścia lat.

Jak to - siedziałaś na ambonie czekając na byki? Chyba nie powiesz, że polujesz

W swojej okolicy oglądasz tę zwierzynę?

Piękno i różnorodność natury, a także jej zmienność w zależności od pory dnia i roku mnie nieustannie zachwyca, choć niestety, jako mieszczuch mało mam możliwości jej obserwowania.
Za mało.
Pewnie dlatego tak polubiłam to moje miejsce nad rozlewiskiem
I takze dlatego od wielu lat urlopy spędzam na łonie natury.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:30, 26 lip 2012

Do góry
Nie ma za co
Ale oprócz maciejki dasz tam coś więcej?

Mój małż też lubi zapach maciejki, posiałam mu... na wsi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:23, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
No, ja myślę, że pasują! Będzie pięknie, mówię Ci
I jak mało kosztowne Roślinki do nasadzeń - te wieloletnie - podarują pewnie z chęcią dziewczyny (nie wskazuję, które, bo wiem na pewno, że same się zaoferują), a jednoroczne - z nasionek sama zrobisz

fota tej w cieniu na razie nie pokażę, oszczędzę małża ale potem dam w formie przed i po bo tak najlepiej widać realizację pomysłu

u Greglis ta rabata super i coś w tym kierunku pójdziemy; roślinki kupię, a wysiewać będę w przyszłym roku do środka gazonó maciejkę, bo M. chce aby mu się zapach niósł
idę jeszcze popatrzeć na rabatę
dzięki Treniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:19, 26 lip 2012

Do góry
No, ja myślę, że pasują! Będzie pięknie, mówię Ci
I jak mało kosztowne Roślinki do nasadzeń - te wieloletnie - podarują pewnie z chęcią dziewczyny (nie wskazuję, które, bo wiem na pewno, że same się zaoferują), a jednoroczne - z nasionek sama zrobisz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:15, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, zaproponowałam Ci inspirację rabaty Greglis nie wiedząc, że doskonale ją znasz dopiero teraz doczytałam, że ją widziałaś i o nią pytałaś
Ale dlaczego tam napisałas, że jest niemozliwa do skopiowania u Ciebie z powodu słońca?
U Greglis też jest cały dzień w słońcu, dopiero po 17 ma cień. A kwaity, jakie tam posadizła lubią słońce.

Hej,gdzie jesteś? W rabatach u Greglis buszujesz?

a dopiero odpisaam na poprzedni post, że znam wiesz, wtedy jak pytałam, to myślałam o takiej samej rabacie, ale ta druga jest w cieniu pod wiązem, natomiast ta jest w słońcu, więc jak najbardziej pasują te rozwiązania od Greglis
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 12:14, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Dorka, tak sobie myślałam o Twoim ogrodzie.

Czy byłaś w ogrodzie Ani z Zielonego Wzgórza?

Tam jest fantasytyczny instruktaż, jak zrobić z takiego, jak Twój ogrodu prawdziwe cudeńko Wprawdzie tamtą przemianę w czarodziejski sposób wyczarowała Danusia, a my, zwykli śmiertelnicy, ani marzyć nie możemy by takie cuda tworzyć, ale...

Obejrzyj tamten ogród - Twój może być tak samo piękny

Super !!!!!!!!!!!! Teresko bardzo Ci dziękuję za podpowiedź zaczęłam oglądać i jestem pod wrażeniem. Moja wyobraźnia poszła już bardzo daleko w domysłach jak zobaczę koniec
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:13, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, ja tu widzę miejsce dla kolorowych, pięknych kwiatów - wieloletnich i jednorocznych. Cóś w podobie jak u Greglis.

Zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod?page=77

I hosty mogłyby zostać, choć wydaje mi się, że masz tyle miejsca wokół drzew, że mogłabys je tam przenieść.

Co Ty na to?

Ciekawa propozycja; sama wcześniej już ją podglądałam i nawet o pewne rzeczy pytałam dzięki Tereniu za pomoc, coraz bardziej klaruje mi się pomysł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:04, 26 lip 2012

Do góry
Irenko, zaproponowałam Ci inspirację rabaty Greglis nie wiedząc, że doskonale ją znasz dopiero teraz doczytałam, że ją widziałaś i o nią pytałaś
Ale dlaczego tam napisałas, że jest niemozliwa do skopiowania u Ciebie z powodu słońca?
U Greglis też jest cały dzień w słońcu, dopiero po 17 ma cień. A kwaity, jakie tam posadizła lubią słońce.

Hej,gdzie jesteś? W rabatach u Greglis buszujesz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:47, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ja się nie znam, ale te irgi ładne są - sprawdziłam. A szybko rosną?

Tereniu, ja zaraz też sprawdzę irgi mam w różnych miejscach, ale coś w tym roku chorują, usychaja części, nie wiem czemu; ale są różne odmiany
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:33, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Zwracam nieśmiało uwagę, że Irenka nie prosi o radę, czy ma kupić gazony, tylko - co w nich posadzić.

Irenka już wyjaśniła, dlaczego tu muszą być.
Sorry, ale musiałam

dzięki Treniu za wsparcie; sama jak po pracy zobaczyłam ten mur, i jeszcze po perypetiach z laptopem, to miałąm nastrój na 0; ale będzie dobrze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:27, 26 lip 2012

Do góry
Irenko, ja tu widzę miejsce dla kolorowych, pięknych kwiatów - wieloletnich i jednorocznych. Cóś w podobie jak u Greglis.

Zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod?page=77

I hosty mogłyby zostać, choć wydaje mi się, że masz tyle miejsca wokół drzew, że mogłabys je tam przenieść.

Co Ty na to?
Pszczelarnia 10:47, 26 lip 2012

Do góry
Gdzie ja byłam, że to wszystko przegapiłam?

Gratulacje, dla ogrodu i jego właścicielki!

Ewuniu, Pszczółko, daj jakoś znać, kiedy to będzie w TV, tak bym cchiała zobaczyć twój ogród i Ciebie na żywo
W Gąszczu u Tess 10:32, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Madziu, byłam dziś w Twoim ogrodzie.

Kiedy zaczynasz realizację rabatki?

Teresko mój ogród zacznie powstawać prawdopodobnie wiosna ;/
Dla odmiany czas na zmiany... 10:16, 26 lip 2012

Do góry
Ty nie ściemniaj z tym kitem

Pnącza to świetny pomysł. A malowaniem się nie ma co przejmować. Nie wiem wprawdzie, czym tę szopkę malowałaś, ale takie zabezpieczenie posłuży ładnych parę lat co najmniej.
Moja pergola była zabezpieczona jakimś impregnatem do drewna w 1996 r. i potem tylko raz ją odświeżaliśmy (milin już wówczas porządnie ją zarósł). Więc sadź te pnącza

a na listę czekam
Życzenia dla Anny 10:08, 26 lip 2012

Do góry
Aniu, świetny pomysł bo ja juz się w naszych Aniach i Haniach pogubiłam
I obawiam się, że o którejś zapomniałam

Więc i ja tutaj, wszystkim Annom i Hannom, które dota pominęłam składam wszystkiego naj, naj, naj: niech nam żyją sto lat i jesen dzień dłużej A potem jeszcze raz

I taki kwiatuszek mam dla wszystkich Ań i Hań w dniu ich Święta

Mój ogródek pod Gdańskiem 10:06, 26 lip 2012

Do góry
Daj znać, koniecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies