Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:20, 21 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wow, piękne okazy i do tego jak przebarwione!

A w tle piekny bukowy zywoplot kwiat holandi kupowala tu swoje graby na przedplocie i placila niecale 500 zl za sztuke.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:14, 21 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wow, piękne okazy i do tego jak przebarwione!
Czasem słońce czasem deszcz 13:14, 21 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O to podobnie jak moje - ale do tej pory nie wysypane korą i właśnie mamy się za to zabrać więc postanowiłam trochę tam poprzesadzać, żeby już później poprawki nie były potrzebne.

właśnie przypomniałaś mi że jeszcze korę muszę kupić przed zimą!
Czasem słońce czasem deszcz 13:12, 21 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

wrzosowisko było sadzone dokładnie rok temu, więc na efekt wcale się nie czeka długo
widzę że grupa osób radzących sobie bez kominka wcale nie taka mała ja nie żałuję ale i nie wiem co tracę
dzisiaj odespałam zajmuję się tym co lubię nie musiałam iść do pracy
dzisiaj sadziłam tulipany Angelique i 5 kg jakiś różowych bez nazwy

O to podobnie jak moje - ale do tej pory nie wysypane korą i właśnie mamy się za to zabrać więc postanowiłam trochę tam poprzesadzać, żeby już później poprawki nie były potrzebne.
Czasem słońce czasem deszcz 13:02, 21 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Podobnie jak Kasia zwróciłam uwagę na Twoje przepiękne wrzosowisko - może też dlatego, że sama na swoim wczoraj miałam trochę roboty, ale zanim moje będzie takie dorodne to upłynie trochę czasu
I też nie mam kominka, generalnie nie jest mi z tym źle, ale w takie dni jak dziś przydałby się

Jakie tulipany posadziłaś?

Mam nadzieję, że odespałaś wczorajszą zarwaną noc i że rzeczywistość okazała się trochę bardziej łaskawa niż pisałaś.

wrzosowisko było sadzone dokładnie rok temu, więc na efekt wcale się nie czeka długo
widzę że grupa osób radzących sobie bez kominka wcale nie taka mała ja nie żałuję ale i nie wiem co tracę
dzisiaj odespałam zajmuję się tym co lubię nie musiałam iść do pracy
dzisiaj sadziłam tulipany Angelique i 5 kg jakiś różowych bez nazwy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:35, 21 paź 2015

Do góry
frezja napisał(a)

czyli moim coś brakuje;( w podobnym czasie sadziłam,ale dużo niższe są..

Moje sadzone latem tego roku też pewnie potroiły swoje rozmiary - też się nimi zachwycam.
Czasem słońce czasem deszcz 12:32, 21 paź 2015

Do góry
Podobnie jak Kasia zwróciłam uwagę na Twoje przepiękne wrzosowisko - może też dlatego, że sama na swoim wczoraj miałam trochę roboty, ale zanim moje będzie takie dorodne to upłynie trochę czasu
I też nie mam kominka, generalnie nie jest mi z tym źle, ale w takie dni jak dziś przydałby się

Jakie tulipany posadziłaś?

Mam nadzieję, że odespałaś wczorajszą zarwaną noc i że rzeczywistość okazała się trochę bardziej łaskawa niż pisałaś.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:14, 21 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jeśli półcień, to faktycznie perovskia odpada.
Pytałaś o Ivory Halo, ja je mam na rabacie o szerokości 3 m - pierwszy rząd serby, drugi derenie IH, trzeci cyprysiki groszkowe.
A jaką szerokość ma ta Twoja rabata?

Edytko
Moja rabata ma tylko 1m!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:38, 21 paź 2015

Do góry
tak Fasigiaty - na jednym polu 200 szt więc jest w czym wybierać, ceny kopanych z gruntu 140 - 200 zł ale są też mniejsze więc pewnie taniej by było.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:26, 21 paź 2015

Do góry
A widziałaś u mnie fotkę z plantacji - jakby co to dam namiar - moje drzewa w tym dwa takie graby przyjadą w sobotę.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:20, 21 paź 2015

Do góry
jeśli półcień, to faktycznie perovskia odpada.
Pytałaś o Ivory Halo, ja je mam na rabacie o szerokości 3 m - pierwszy rząd serby, drugi derenie IH, trzeci cyprysiki groszkowe.
A jaką szerokość ma ta Twoja rabata?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 20 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wydaje mi się, że ładnie to się powinno komponować - intensywna zieleń szmaragdów, niebiesie listki i kwiaty perowskiej i jasnozielone carexy i jeszcze zachowana piętrowość roślin.

A tu jeszcze jedno ujęcie tego miejsca.

Muszę poczytać o perovskiej czy da radę w półcieniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:01, 20 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Z propozycji, które tu padły ja jestem za perovskią.
Podrzucam Ci inspirację z Ogrodu z Lustrem (choć tam chyba jest kocimiętka, a nie perovskia) ale zestawiona obok szmaragdów.

Cuuudny jest ten ogród ... ale perovskia wymaga chyba dużo słońca a tam jest półcień. Chyba, że się mylę ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:55, 20 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

musze to jutro sprawdzić-dziś nie dam rady bo wskutek utrudnionego wyrzynania ósemki mam od wczoraj strasznei bolesny stan zapalny który promieniuje mi na pół głowy oraz gardło,szyja,policzek,język
własnei wróciłam od stomatologa i mam jakiś środek zapodany plus antybiotyki a docelowo chirurgia szczekowa

Oj, współczuję - mam nadzieję, że trafisz na dobrego chirurga, ja po takim zabiegu tydzień byłam na L4.
Ogródek Iwony 17:22, 20 paź 2015

Do góry
też podczytuję o tych Variegatusach bo sama nasadziłam ich niedawno i jeszcze planuję kilka.

Inspirację od Joli masz piękną - na pewno efekt też taki bedzie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:02, 20 paź 2015

Do góry
wydaje mi się, że ładnie to się powinno komponować - intensywna zieleń szmaragdów, niebiesie listki i kwiaty perowskiej i jasnozielone carexy i jeszcze zachowana piętrowość roślin.

A tu jeszcze jedno ujęcie tego miejsca.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:53, 20 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Podrzucam Ci inspirację z Ogrodu z Lustrem (choć tam chyba jest kocimiętka, a nie perovskia) ale zestawiona obok szmaragdów.

O ja to samo ostatnio na części pierwsze rozebrałam też myślałam nad perovskią zamiast kocimiętki podoba mi się ten ogród strasznie
Tu ma być ogród :) 16:45, 20 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Edytko, ja mam na obwódce bukszpany posadzone przed lawendą. Prawda jest taka, ze nadmiar wody pobierają bukszpany. Nie jest też prawdą, ze lawenda nie pobiera wody, podobnie perovska. Mają mocno rozrośnięty system korzeniowy (wszystkie trzy wymienione) i tym systemem pobierają wodę z podłoża milionem korzonków.

Iwonka, ale mi podesłałaś inspiracji - dziękuję serdecznie, bo naszukałaś się pewnie tego!

Za perovską jest już mocna grupa sprzymierzeńców i ja też coraz bardziej się do niej przekonuję
Tu ma być ogród :) 16:27, 20 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Edytko - u mnie perovskie się wysiewa, więc chyba z nasion da się ja wyprodukować To roślina, która ma brzydką część przyziemną. Warto posadzić przed nią coś, co ukryje te doły. Proponuję turzycę bronze form. Lawenda w tym zestawie też fajnie się sprawdzi. Na metrowej rabacie zmieszczą się wymienione roślinki.

Dziękuję Marta za pomysł, czuje, że fajne by było te zestawienie z brązową trawą, ale u mnie musi być lawenda, bo w tym miejscu będzie kontynuacją lawendowej obwódki, która zaczyna się przy tarasie.

Ta perovskia to na ten moment najmocniejszy typ
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:23, 20 paź 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies