Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek warzywny na balkonie 09:53, 20 mar 2020

Do góry
Do cięcia zostały rozplenice

Hakone szybko przybierają na masie
Ogród Oliwkowy :-) 09:52, 20 mar 2020

Do góry
Do cięcia zostały rozplenice

Hakone szybko przybierają na masie
Zieleń, drewno i antracyt 09:51, 20 mar 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Świdośliwa z wczoraj - dzisiaj była w fazie jeszcze bardziej zaawansowanej. Szkoda, że na weekend zapowiadają nocne przymrozki.

Czy u powojnika to pąk kwiatowy?

Swidosliwe nic nie będzie
Przymrozki aż 4 noce
Przerwa na kawę... 09:43, 20 mar 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Agatko, tego się trzymamy, oby szybko to wszystko minęło.

Choć jak rozmawiam z koleżankami z Włoch to tam dopiero teraz panika nastała.

A z innej beczki - zabrałam się za próby malowania kostki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Jeszcze zobaczę tylko jak z trwałością tej powłoki ale wychodzi na to że da się pomalować i może być ładnie.
Po prawej 2 pomalowane kostki jedna jaśniejszym szarym a druga grafitem. wielkiej różnicy nie ma a po lewo dla porównania moja granitowe ze ścieżki i oryginał żółty, który bez mycia malowałam. Myślę, że będzie ładnie. Ten impregnat nie tworzy takiej naklejonej warstwy farby a wnika w pory i wygląda to tak, jak normalna kostka. To na razie jest tylko raz malowane. Na jaśniejszym kolorze widać przebitkę żółci.

Ciekawe
Pokaz co to za impregnat
Przerwa na kawę... 09:42, 20 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I teraz masz super miejsce do wyeksponowania tej rzeźby, a kulka jakby gdzie indziej powinna się znaleźć? Takla moja sugestia.

Tylko obelisk podstawa do tej rzeźby też chyba z cortenu

Danusiu, pomysł bardzo zacny. Mąż tylko by mnie z domu wyprosił bo to koło to jego miejsce do leżakowania lub gotowania i spotkania z przyjaciółmi. Przenieść nie ma gdzie bo działka z domem ma 600 metrów a o każdy cm trawy bój toczy. Tak to w lato najczęściej u nas wygląda.
Sezon 2017 u Hanusi 09:29, 20 mar 2020

Do góry
Kasiu, ja na wycieczkę z Ludwikiem czy bez, zawsze jestem chętna, A z Tobą to cała przyjemność!

Miłego dnia.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:28, 20 mar 2020

Do góry
Romantyczny wypad we dwoje już był Siedzieliśmy w naszych ulubionych ogrodach na każdej (słownie "każdej") ławeczce.

Wollerton Old Hall Tylko my dwoje.

Trawnik na piaszczystej glebie 09:22, 20 mar 2020

Do góry

A to drugi, masakra z pielęgnacją

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:14, 20 mar 2020

Do góry
sierotka napisał(a)
Informacja dla koleżanek skupionych wokół Lublina ,aktualnie są w OB. .I dużo jest te pi 21 zeta ,te stoja w ogrodzie tym duzym na zewnatrz Są też jeszcze białe na zewnątrz budynku prxy wejściu głównym chyba po 15 zeta

Piękne zakupy. Gratuluję
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:46, 20 mar 2020

Do góry
A nasz pierwszy ogród to KEW Garden, tylko tam byliśmy w stanie samodzielnie się wtedy przemieścić, a i internetu nie było, więc ten był nam znany jak dojechac metrem londyńskim

Nasze pierwsze wspólne zdjęcie z Witkiem w ogrodzie angielskim

Pierwsza roślina - róża 'Geoff Hamilton', koniecznie musiałam ją mieć z racji odcinków "G W" oglądanych namiętnie i nagrywanych, z których się dowiedziałam o CHFS i w ogóle że chcę do Anglii jechać.
No i obowiązkowo ogród Barnsdale Gardens - kiedyś- kilka lat później. To był moje marzenie, jechać do ogrodu Geoffa Hamiltona. I byłam, już chyba z 4 razy.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:45, 20 mar 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dana, dziekuje za piekna wycieczke i wspomnienia...
Pamietasz w ktorym ogrodzie angielskim, bylas jako pierwszym? Poszperasz w pamieci i zdjeciach? Ktory Ci sie najbardziej podobal i ktory wspominasz z rozrzewnieniem? A moze opowiesz nam, ktora z rosnacych tam roslin, wprawila Cie w zachwyt, ktora jaka pierwsza kupilas i posadzilas w Polsce...
Pozdrawiam cieplutko

Aleś mnie sprowokowała, toż to książkę trzeba by napisać, ale poszperam w zdjęciach.

Maj 2004 rok. Polska w Unii, zniesienie wiz. Pierwszy lot do Anglii na Chelsea Flower Show

Trawnik z siewu dzień po dniu - dziennik 08:09, 20 mar 2020

Do góry
mazilo napisał(a)
Zaczynamy
Zawsze marzyło mi się pole golfowe . Z racji iż teren mojej działki za domem wynosi 90m2 postanowiłem zrealizować marzenie .
Cały teren przekopałem i wyrównałem . Doczytałem ze ziemie warto zanieść do badania , i tak uczyniłem .
Kiepskie wieści - PH -7,9 i duża zawartość wapnia . Po konsultacji telefonicznej ustaliliśmy : 1kg/ar siarka pylistej i kolejny raz przekopać -odczekać min 2 tygodnie .. Około 1/2tygodni przed planowanym wyłożeniem trawy w rolce zastosować 2kg/ar nawozu Hydrocomplex Yara. Po przyjęciu się trawy i widocznym przyroście zastosować ponownie nawóz Hydrocomplex Yara ale tym razem 1kg/ar.
Czekam na weekend aby sypnąć siarką.

Nie tracąc czasu zabrałem się za przód posesji -30m2
Docelowo : z przodu tuje , wzdłuż wejścia bukszpan i dwie kule świecące na początku , reszta wysypana gresem łamanym ;oczywiście cała działka z nawadnianiem .
Pracy sporo .Teren przekopałem , wyrównałem , zwalcowałem .
Kolejny etap to nawadnianie tuji i bukszpanu + elektryka pod kule oświetleniowe .
Teraz czekam aby teren osiadł ( pogoda sprzyja - pada drugi dzień ) W weekend będę układał obrzeża z kostki granitowej

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:03, 20 mar 2020

Do góry
slony7 napisał(a)
Witam dziś mija 8 dzień od siewu i wyglada to tak jak na zdjęciu.
Kiedy pierwsze koszenie ?
Jak zrobić dosiewki i kiedy bo jest ich trochę
Blaski i cienie nowego życia 08:00, 20 mar 2020

Do góry
Jeszcze plany załonięcia domu sąsiada chodzą mi po głowie. Jakiś plan na zagospodarowanie narożnika. Jest tam obenie kompostownik i nasadzenia go też przysłonią. Niestety fotki będę musiała wieczorem skasować więc proszę nie cytować. Chyba że ktoś mi potrafi coś narysować na fotce i potem ją usunie. Dziękuję za zrozumienie RODO.
Mój plan

Z kilku perpektyw tak to wygląda- fotki przeniosłam na kolejną stronę.

Ostatnia to z wejścia głównego

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:58, 20 mar 2020

Do góry
sarniak11 napisał(a)
Witam, 25.05.2019 tj 13 dni temu zasiałem trawnik z mieszanki Barenbrug Sport , trawnik ok 700m2.

Mam automatyczne nawadnianie podlewam intensywnie o 6 rano i 21 wieczorem, w dzień caly czas grzeje slonce od tych 13 dni.

Mój trawnik wyglada jak na foto poniżej , ( zdjęcia z wczoraj tj z 12 dnia od wysiewu)

Jest wiele miejsc gdzie jest "rzadko" , obecnie klosy maja 2-4cm, czy juz dosiewać ??

Czy te puste miejsca sie same zagęszczą , po koszeniu, lub po upływie kolejnych dni ??

Domek jest na nowym osiedlu ( wczesniej pole) , wyszło dużo chwastnicy, ale wiem , że nic nie zrobie tylko potem dużo kosić i podlewać to ponoć obumrze 

Tak wszystko z nim ok. Zagęści się koszeniem.
Przerwa na kawę... 07:50, 20 mar 2020

Do góry
I teraz masz super miejsce do wyeksponowania tej rzeźby, a kulka jakby gdzie indziej powinna się znaleźć? Takla moja sugestia.

Tylko obelisk podstawa do tej rzeźby też chyba z cortenu

Ogród bez reguł 07:47, 20 mar 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Wszystkiego co najlepsze
Iwonka, dziękuję bardzo
Widziałam kostkę, wygląda baaardzo zachęcająco
Blaski i cienie nowego życia 07:47, 20 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Ula awarii współczuję, ale powoli działasz i wiosnę masz
Mój pan kafelkowy też się rozchorował, ale walczę
Pozdrawiam

Nawet nie mów bo uratowała mnie tylko ta sytuacja z zawieszeniem szkoły. Od poniedz non stop od rana do wieczora ale już najgorsze za mną. Zostało teraz porządkowanie rzeczy i sprzątanie. Jeszcze jedna budowlana praca na mnie spadła, będę jak Kasia rozrabiać klej. Więc do środy chyba zdążę wyjść na prostą.

A tydzień przymrozków nie wróży ogrodowych prac.
Ciekawe czy zmarznie ten bodziszek bo wygląda po zimie super.

Ogród bez reguł 07:41, 20 mar 2020

Do góry
Raport pogodowy

4.51 - początek astronomicznej WIOSNY

Wiosna - cieplejszy wieje wiatr
Wiosna - znów nam ubyło lat
Wiosna, wiosna w koło, rozkwitły bzy
Śpiewa skowronek nad nami
Drzewa strzeliły pąkami
Wszystko kwitnie w koło, i ja, i Ty

Ktoś na niebie owce wypasa, hej
Popatrz zakwitł już Twój parasol, hej
Nawet w bramie pan Walenty stróż
Puszcza wiosną pierwsze pędy już

Portret dziadzia rankiem wyszedł z ram
I na spacer poszedł sobie sam
Nie przeszkadza tytuł, wiek i płeć
By zieloną wiosnę w głowie mieć

Wiosna - cieplejszy wieje wiatr
Wiosna - znów nam ubyło lat
Wiosna, wiosna w koło, rozkwitły bzy
Śpiewa skowronek nad nami
Drzewa strzeliły pąkami
Wszystko kwitnie w koło, i ja, i Ty

Ktoś na niebie owce wypasa, hej
Popatrz zakwitł już Twój parasol, hej
Nawet w bramie pan Walenty stróż
Puszcza wiosną pierwsze pędy już

Portret dziadzia rankiem wyszedł z ram
I na spacer poszedł sobie sam
Nie przeszkadza tytuł, wiek i płeć
By zieloną wiosnę w głowie mieć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies