Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

greg66 20:51, 09 cze 2020

Ja mam penstemony naparstnicowate i bródkowe.
Te drugie później kwitną i są dłużej a te pierwsze po przekwitnieniu nie ścinam tylko zostawiam kwiaty one się piękne zasuszają.
galgAsia 21:07, 09 cze 2020

A ja dopiero muszę się przekonać, co mam Kupione na kiermaszu jako penstemon
Magleska 21:24, 09 cze 2020

Asia
widzisz ,jak fajnie się pozmieniało prze ten czas -jest coraz piękniej ,bujniej
przesilenie minie -widocznie musisz odpocząć -później wrócą siły i z chęcią zaczniesz dalej działać

Kasiek 21:50, 09 cze 2020

Dam rade?
Dam.
A jak nie dam?
Dam!
A jak upadne?
To sie podniose.
A jak sie nie podniose?
To sobie poleze i odpoczne.

Wiaderko istny szatan i hicior

Babo kochana, odwalilas kawal swietnej roboty, niesamowita metamorfoza i-Zrobilas to sama. I ciotkom ogrodowiskowym, bardzo sie to podobywuje
Brawo. Pierwsza stoje pod plotem i ...Czekam na hmmm..khmmm. Drinka
antracyt 21:58, 09 cze 2020

Kasiek napisał(a)
Dam rade?
Dam.
A jak nie dam?
Dam!
A jak upadne?
To sie podniose.
A jak sie nie podniose?
To sobie poleze i odpoczne.

Wiaderko istny szatan i hicior

Babo kochana, odwalilas kawal swietnej roboty, niesamowita metamorfoza i-Zrobilas to sama. I ciotkom ogrodowiskowym, bardzo sie to podobywuje
Brawo. Pierwsza stoje pod plotem i ...Czekam na hmmm..khmmm. Drinka

tulucy 22:25, 09 cze 2020

Aśka piąteczka

Zakładamy klub kręcących się w kółko????
Ja dziś wolałam posiedzieć nad papierami służbowymi po godzinach, niż wyjść w ogród
Gruszka_na_w... 23:06, 09 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Oj, Siostry Dodajecie otuchy i lejecie miód na serce Zawsze to człowiekowi lepiej, jak ma świadomość, że nie jest sam
Samopoczucie poprawia mi odhaczanie kolejnych punkcików z listy Dobrze jest robić plany szczegółowe, wtedy więcej do odhaczania Ja na razie nie mam ich zbyt wiele, ale zmiana koloru (odhaczamy na czerwono!!!) daje nadzieję

A nagrody sobie dajesz po tym odhaczeniu? Bo na samej wewnętrznej satysfakcji, to organizm długo nie pojedzie.
Czytam codziennie od deski do deski. Pięknieje wszystko, zasłużyłaś na ten skręcony postumencik.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:14, 09 cze 2020

Eh, Dziewczęta, może z tego kręcenia się w kółko coś jednak wyjdzie pozytywnego? A jak nie to najwyżej oberka się nauczymy tańczyć i nowy zespół się stworzy ku chwale

Jakoś mi się teraz Kubuś Puchatek z Prosiaczkiem skojarzyli co szli po własnych śladach czy jakoś tak, ale nie pamiętam jak to się skończyło, coś chyba tropili

Wiaderka mam tylko czarne, budowlane, ale w dużych ilościach, a nadają się i do tego, żeby sobie nimi w łeb walnąć i do tego, żeby na czerep założyć i błędów i wypaczeń nie widzieć

Jutro odpalam krokomierz, policzę sobie kręcenia to może wnioski jakieś przyjdą taki bardziej przyszłościowe i konkretne i konstruktywne
Mary 23:16, 09 cze 2020

galgAsia napisał(a)
wietlica samicza Frizelliae Athyrium filix - femina

wietlica samicza Dre's Dagger

Te dwie wietlice rosną też u mnie.
Niestety Frizelliae potrafi wypuszczać takie zwykłe szerokie liście. Wydaje mi się, że widać już taki jeden po lewej stronie i drugi z tyłu. W jednej z moich mam już prawie same takie liście.
Magara 00:37, 10 cze 2020

Meldunek: na dworze +7... No, to nie są to temperatury czerwcowe
Zastanawiam się czy jutro siać ogórki po raz trzeci czy odpuścić... Może rozsady kupić - ma to sens???
P.S. Doszłam do wniosku, że to kręcenie się w kółko ma związek z hibernacją w godzinach nocnych