Obok barwinka rosną hosty. Być może jesienią będę je rozsadzał
Od sąsiadki, na nową rabatę przechodzą mi konwalie. Jak radzicie - zostawić czy wyplewić? Boję się, ze za bardzo się rozrosną i opanują całą rabatę.
Dąbrówka puszcza wąsy. Czy za ich pomocą będzie się rozrastała?
Paprocie, prawie wszystkie wystartowały:
Dzieki za konkretna poradę. Tak przypuszczałem ze może być za mało wody w głębi ziemi bo w jednym miejscu gdzie wody miałem najwiecej wyrósł ładny dywanik a reszta to nie za bardzo.
Kupiłem dziś siewnik rotacyjny którym rozdziałem nawóz NPK 14-3-15, chciałem dać YaraVila complex ale na moim rynku ten nawóz sprzedają tylko w big bag 600kg wiec skontaktowałem się z producentem Yara i powiedzieli ze dla Vila Complex odpowiednik to NPK 14-3-15. U mnie gleba jest przepuszczalna, zarywałem darń i nawiozlem ziemi kompostowej. Poniżej wstawiam kilka zdjęć jak to wyglądało. Muszę przeanalizować jak wydajne mam zraszacze to wtedy będę wiedział orientacyjnie ile wody idzie przez 1h podlewania.
Ewo, zgadzam się z Tobą, że trzeba tak dobierać tulipany by kwitły co najmniej 1,5 miesiąca. Mój pierwszy tulipan zakwitł w tym roku 28 marca.
...a dzisiaj rozwinął się ten.
W opisach sprzedawców nie ma niestety dokładnej informacji o terminie kwitnienia.
Potrzeba trochę czasu, by je poznać.
Tulipan o którego pytasz jest najwyższym w mojej kolekcji,. Ma ok 75 cm wysokości, a sam kielich 12.
Zakwitł 23 kwietnia
Niestety nie znam nazwy odmiany. Mam go już dość dawno, a kiedyś kupowałam oczami
Wilczomlecze od Grażynki mają się dobrze
Ta jasna kępa rozrasta się od lata kiedy posadziłem małą kępkę
Mocno obciachałem barwinka wariegata od Sylwii. Bardzo mi się podoba