Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:24, 22 kwi 2013

Do góry
Boska ta magnolia - wczoraj pierwszy raz widziałem równocześnie rozkwitają magnolię, a w jej nóżkach resztki przebiśniegów Szkoda, że nie sfociłem U mnie na razie magnolie nie ruszyły....O ile żyją.....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:20, 22 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenko ... czytam i nie wierzę ... nie wierzę bo jak można mieć nerwancję na Taaaki ogród ...

toż on wygląda jakby zimy nie było ... ... ja wczoraj spacerowałam i zapuszczałam żurawia za mase płotów (że teżmi piesy tego wścibskiego łba nie odgryzły to cud ) ... i stan hibernacji trwa ... a Ty marudzisz, że bukszpan poczochrany ... no nie ...

magnolia ma przepiękny kwiat ... rozkłada na łopatki ... planowany szpaler bukowy rozłozy to siem wie ... achhhh

buźka

Izuś już nie mam już nerwacji
Wszystko przycięte, bukszpany już uczesane, oprysk zrobiony, trawa rośnie. jeszcze tylko nawozy... coś opóźniona w tym roku strasznie jestem...

Urszulla napisał(a)
Świetnie wymyślone,
czekam na wszelkie pokazy

Ja już nic nie myślę.... czekam na roślinki.....
Pola napisał(a)
Marzenko, no mam nadzieję że plany ogrodowe się szybko spełnią choć i tak masz piękny ogród mucha nie siada. Zmordowana jestem po pracy buziam Cię mocno .....

Ja dzisiaj jakaś rozbita chodzę, jak połowa luda wrocławskiego. Lato się nagle zrobiło i coś głowy dzisiaj wszystkim odmawiały posłuszeństwa Dzisiaj sobie relaksacyjnie opryski zrobiłam. Miałam sypać nawozy ale deszczu nie zapowiadają a ja ze szlaufem latać nie będę...
baraga1904 napisał(a)
....ale piękna magnolia...białej nie mam tylko dwie rózowe i każada inna...jedna z nich wcześniejsza i już prawie prawie...są kwiaty ... kto wie? może jutro jak wrócę z pracy będę miała swoją.???..
...pozdrawiam Marzenko...

Moja różowa już się zbiera zaraz pokażę
Ginger napisał(a)
Magnolia śliczna Madżenko ,a jak wygląda teraz Twój rh na pniu ? Tzn jak po zimie bo chyba jak go kupowałaś to nie byłaś pewna czy przezimuje zakwitnie czy coś takiego

Przezimował całkiem dobrze. Ma tylko końcówki liści lekko brązowe, muszę mu chyba podłoże wymienić i podnieść...
bociek napisał(a)
Magnolia ladniusia
Patryk = Martek

Wielkie dzięki za podpowiedź
Gabisia napisał(a)
Marzenko, dziękuję bardzo za namiary.
Poczekam na Twoje zdjęcia (please) i potem zadzwonię do człowieka
Buziaki

Gabi jeśli jutro odbiorę natychmiast obfocę
Igiełkowy ogródeczek 21:17, 22 kwi 2013

Do góry
Gosiu No to jest prawdziwa rewolucja. I to piekna rewolucja. Japoński robi wrażenie - a magnolia... łał piękna i ma bardzo ładny kształt. Magnolia to moje marzenie ale na razie nie wiem gdzie mogłaby być, a że nie lubi przesadzania to nie robię jej na paskudę
Gosia - Ty z tymi kamorami uważaj - młoda jesteś ale kręgosłup masz ino jeden Szanuj go
Ale pięknie masz - naprawdę. Pozdrawiam, powodzenia... i siły

ps. (może zostaniesz Prezeską Kółka Planujących Ciurkadełka? - nazwa jeszcze nie jest sprecyzowana )
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:05, 22 kwi 2013

Do góry
Magnolia ladniusia
Patryk = Martek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:51, 22 kwi 2013

Do góry
Magnolia śliczna Madżenko ,a jak wygląda teraz Twój rh na pniu ? Tzn jak po zimie bo chyba jak go kupowałaś to nie byłaś pewna czy przezimuje zakwitnie czy coś takiego
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:35, 22 kwi 2013

Do góry
....ale piękna magnolia...białej nie mam tylko dwie rózowe i każada inna...jedna z nich wcześniejsza i już prawie prawie...są kwiaty ... kto wie? może jutro jak wrócę z pracy będę miała swoją.???..
...pozdrawiam Marzenko...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:26, 22 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiejsza magnolia gwieździsta. Pierwszy kwiatek

No to pierwsze kwiatki magnolii mamy równo

Dziś liczbę gatunków zdecydowanie ograniczyłam.. nie byłam w stanie przekopać wsiowego, wiec w nerwancji powyrzucałem trochę dobra jak leciało.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:56, 22 kwi 2013

Do góry
Madżenko ... czytam i nie wierzę ... nie wierzę bo jak można mieć nerwancję na Taaaki ogród ...

toż on wygląda jakby zimy nie było ... ... ja wczoraj spacerowałam i zapuszczałam żurawia za mase płotów (że teżmi piesy tego wścibskiego łba nie odgryzły to cud ) ... i stan hibernacji trwa ... a Ty marudzisz, że bukszpan poczochrany ... no nie ...

magnolia ma przepiękny kwiat ... rozkłada na łopatki ... planowany szpaler bukowy rozłozy to siem wie ... achhhh

buźka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:49, 22 kwi 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
magnolia gwieździsta piękna, moja susan powoli sie budzi Pozdrawiam Marzenko

Moja Susan jeszcze chrapie... A moźe to Betty?
Nasz przydomowy ogródek 18:46, 22 kwi 2013

Do góry
Berberys to jak bym swojego widziała, zrobiłam prawie identyczne zdjęcie, magnolia w pąkach zachwycająca, swoją też obfociłam
Napracowałeś się piękny żywopłocik
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:45, 22 kwi 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Marzenko magnolia śliczna, tez mam ochote na jakąś , ale chyba z zakupem magnolii wstrzymam się aż zacznę robić mój własny osobisty ogród.

Moja gwieździsta wegetowała przez 3 lata zadołowana w starym ogrodzie, potem w niedocelowym miejscu w nowym ogrodzie.... Po kilku latach tułaczki posadziłam ją w to miejsce gdzie teraz rośnie. Ta odmana jest wyjątkowo niewymgająca. Polecam do donicy na taras 3)
Igiełkowy ogródeczek 18:04, 22 kwi 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i że ciągle o mnie pamiętacie, choć ja mam coraz większe zaległości u Was, może dziś troszku nadrobię.
U mnie właśnie burza i pięknie pada, cieszę się bo trawniczek w niezbyt dobrym stanie i właściwie miałam go podlewać a tak nie muszę, samo się podleje
Zdjęcia z dzisiaj- ależ było gorąco:

Mój nowy nabytek- magnolia G. Henry Kern

Przesadzone Rh:

Wychodzą powojniki bylinowe:

Berberys już zielony

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:59, 22 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiejsza magnolia gwieździsta. Pierwszy kwiatek

piękny !!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:52, 22 kwi 2013

Do góry
magnolia gwieździsta piękna, moja susan powoli sie budzi Pozdrawiam Marzenko
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:53, 22 kwi 2013

Do góry
Marzenko magnolia śliczna, tez mam ochote na jakąś , ale chyba z zakupem magnolii wstrzymam się aż zacznę robić mój własny osobisty ogród.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:50, 22 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
To mówisz że ta magnolia mi zaraz zmarznie? No cóż, nie będę więcej kupować w takim razie, bo najtańsza nie była
Więc w jeżyny ok?

magnolia ma się bardzo dobrze gorzej z trawnikiem bo Rh zajął kolejny kawałek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:40, 22 kwi 2013

Do góry
Piękna ta magnolia ... Achhhh...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:02, 22 kwi 2013

Do góry
To mówisz że ta magnolia mi zaraz zmarznie? No cóż, nie będę więcej kupować w takim razie, bo najtańsza nie była
Więc w jeżyny ok?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:33, 22 kwi 2013

Do góry
Zbyszku - no trudno, jak wyleci mój wawrzynek, zrobi się miejsce na kolejną roślinkę
Teraz usiłuję wcisnąć gdzieś magnolię... wypadałoby jeżyny wyciąć... ale mi ich szkoda

Magnolia w jeżynach? Chyba tylko u mnie

pozdrawiam!
Wersja mini mini 10:00, 22 kwi 2013

Do góry
stychaz napisał(a)

Magnolio Wielkie dzięki

Chyba wybiorę wariant pośredni - na razie 4 umbry sadzone w L, kostki bukszpanowe. Kwadrat przy schodach będzie, bo muszę przesadzic RH a dla nich dać ramkę, tylko chciałam ten kwadrat z dwóch stron obsadzić cisem a od przodu dać bukszpana. Może tak być?

Z prawej dolnej umbry rezygnuję, bo będzie konkurować z grabem i ani jendego ani drugiego nie będzie za dobrze widać. Cały czas się tez kokoszę z tą lewą, jednak wydaje mi się że siedząc na schodach pod takim drzewkiem może być znacznie przytulniej niż bez niej

super. Będzie świetnie. Przed rh ja bym dała tylko cisy, ale to mój fix- nie lubię łączyć roślin o odmiennych wymaganiach- rh - kwaśne, bukszpan- odkwaszone. Ale widzę że ludzie się nie przejmują i raczej bukszpan się dostosowuje bo jest dość plastyczny w kwestii wymagań
Internet znów mi się krztusi, nie mogę wchodzić na wiele stron i wątków.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies