Boska ta magnolia - wczoraj pierwszy raz widziałem równocześnie rozkwitają magnolię, a w jej nóżkach resztki przebiśniegów Szkoda, że nie sfociłem U mnie na razie magnolie nie ruszyły....O ile żyją.....
Izuś już nie mam już nerwacji
Wszystko przycięte, bukszpany już uczesane, oprysk zrobiony, trawa rośnie. jeszcze tylko nawozy... coś opóźniona w tym roku strasznie jestem...
Ja już nic nie myślę.... czekam na roślinki.....
Ja dzisiaj jakaś rozbita chodzę, jak połowa luda wrocławskiego. Lato się nagle zrobiło i coś głowy dzisiaj wszystkim odmawiały posłuszeństwa Dzisiaj sobie relaksacyjnie opryski zrobiłam. Miałam sypać nawozy ale deszczu nie zapowiadają a ja ze szlaufem latać nie będę...
Moja różowa już się zbiera zaraz pokażę
Przezimował całkiem dobrze. Ma tylko końcówki liści lekko brązowe, muszę mu chyba podłoże wymienić i podnieść...
Gosiu No to jest prawdziwa rewolucja. I to piekna rewolucja. Japoński robi wrażenie - a magnolia... łał piękna i ma bardzo ładny kształt. Magnolia to moje marzenie ale na razie nie wiem gdzie mogłaby być, a że nie lubi przesadzania to nie robię jej na paskudę
Gosia - Ty z tymi kamorami uważaj - młoda jesteś ale kręgosłup masz ino jeden Szanuj go
Ale pięknie masz - naprawdę. Pozdrawiam, powodzenia... i siły
ps. (może zostaniesz Prezeską Kółka Planujących Ciurkadełka? - nazwa jeszcze nie jest sprecyzowana )
Magnolia śliczna Madżenko ,a jak wygląda teraz Twój rh na pniu ? Tzn jak po zimie bo chyba jak go kupowałaś to nie byłaś pewna czy przezimuje zakwitnie czy coś takiego
....ale piękna magnolia...białej nie mam tylko dwie rózowe i każada inna...jedna z nich wcześniejsza i już prawie prawie...są kwiaty ... kto wie? może jutro jak wrócę z pracy będę miała swoją.???..
...pozdrawiam Marzenko...
Madżenko ... czytam i nie wierzę ... nie wierzę bo jak można mieć nerwancję na Taaaki ogród ...
toż on wygląda jakby zimy nie było ... ... ja wczoraj spacerowałam i zapuszczałam żurawia za mase płotów (że teżmi piesy tego wścibskiego łba nie odgryzły to cud ) ... i stan hibernacji trwa ... a Ty marudzisz, że bukszpan poczochrany ... no nie ...
magnolia ma przepiękny kwiat ... rozkłada na łopatki ... planowany szpaler bukowy rozłozy to siem wie ... achhhh
Berberys to jak bym swojego widziała, zrobiłam prawie identyczne zdjęcie, magnolia w pąkach zachwycająca, swoją też obfociłam
Napracowałeś się piękny żywopłocik
Moja gwieździsta wegetowała przez 3 lata zadołowana w starym ogrodzie, potem w niedocelowym miejscu w nowym ogrodzie.... Po kilku latach tułaczki posadziłam ją w to miejsce gdzie teraz rośnie. Ta odmana jest wyjątkowo niewymgająca. Polecam do donicy na taras 3)
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i że ciągle o mnie pamiętacie, choć ja mam coraz większe zaległości u Was, może dziś troszku nadrobię.
U mnie właśnie burza i pięknie pada, cieszę się bo trawniczek w niezbyt dobrym stanie i właściwie miałam go podlewać a tak nie muszę, samo się podleje
Zdjęcia z dzisiaj- ależ było gorąco:
Mój nowy nabytek- magnolia G. Henry Kern
Przesadzone Rh:
Wychodzą powojniki bylinowe:
Berberys już zielony
Zbyszku - no trudno, jak wyleci mój wawrzynek, zrobi się miejsce na kolejną roślinkę
Teraz usiłuję wcisnąć gdzieś magnolię... wypadałoby jeżyny wyciąć... ale mi ich szkoda
super. Będzie świetnie. Przed rh ja bym dała tylko cisy, ale to mój fix- nie lubię łączyć roślin o odmiennych wymaganiach- rh - kwaśne, bukszpan- odkwaszone. Ale widzę że ludzie się nie przejmują i raczej bukszpan się dostosowuje bo jest dość plastyczny w kwestii wymagań
Internet znów mi się krztusi, nie mogę wchodzić na wiele stron i wątków.