Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 21:07, 06 maj 2013

Pokaże wam moją nową rabatę nad którą pracuję na razie jest tak jeszcze trochę bałaganu ale czekam na ziemię wtedy przesadzę to co tam jeszcze rośnie i wyrównam teren. Jak mi się uda bo jest tak sucho że szpadla nie można wbić w ziemię...

Na razie rosną tam róże i kocimiętka

i taki jeden śliczny jegomość

A tu moja ślicznotka z innej rabaty Posadzona w zeszłym roku i cieszy pachnącymi kwiatami

w zbliżeniu

i w pączkach

monitka 21:07, 06 maj 2013

Jesienią dokupiłam tulipanów chiałam mieć wszystkie takie same na tej rabacie a wyszło jak wyszło

Miały być takie

a są takie - żółte chyba...

z dwoma rodzynkami

wrzośce - nawet nie wiedziałam że pachną

i czosnki, oj bedzie się działo

nieszka 21:11, 06 maj 2013

Ten śliczny jegomość to miłorząb?

Ja z tulipanami też mam parę niespodzianek. Zdążyłam się już nagadać na sklep że mieli coś pomieszane a się okazało że sama pomyliłam torebki podczas sadzenie i w miarę jak się rozwijają to się okazuje że dużo posadziłam na innych rabatach niż planowałam
giza 21:12, 06 maj 2013

Łaaał, u Ciebie to dopiero ogrom roboty i taczek z darnią było!
Będę śledzić z wielką uwagą postęp w nasadzeniu!
Czy kocimiętka to w sadzonkach, czy posiałaś ziarenka? Bo ja mam w ziarenkach i waham się, czy rzucić je na rabatę ( ponoć w przyszłym roku wykiełkują)..
Tulipanki cudne a magnolia....ech, magnolia...kiedyś będę taką mieć ( jeszcze miejsca dla niej nie znalazłam )
monitka 21:17, 06 maj 2013

Aga tak, to miłorząb Mariken
Tulipany luzem kupowałam więc w sumie nic dziwnego że z niespodziankami na szczęście były przecenione więc za grosze można poeksperymentować gdzieś im miejsce znajdę

Giza
z tymi postępami kiepsko bo nie ma w naszych szkółkach tego co potrzebuję. Pytałam czy mi w RO zamówią ale na razie nie ma odzewu...
Kocimiętka jest z podziału wyszabrowana od mamy Wysiać pewnie można ale może lepiej do doniczek i popikowac jak podrośnie.
baraga1904 21:18, 06 maj 2013

...Moniko...mnóstwo pracy wykonałaś...a miłorząb wygląda wspaniale jak wypuszcza nowe listki......tulipki cudo...
gierczusia 21:18, 06 maj 2013

Teź obstawiam miłorząba ..

Ja tu siedzem i wzdycham .., i sliczne wrzośce i magnolia ..aaaaa
gierczusia 21:21, 06 maj 2013

monitka napisał(a)

Tulipany luzem kupowałam więc w sumie nic dziwnego że z niespodziankami na szczęście były przecenione więc za grosze można poeksperymentować gdzieś im miejsce znajdę

z tymi postępami kiepsko bo nie ma w naszych szkółkach tego co potrzebuję. Pytałam czy mi w RO zamówią ale na razie nie ma odzewu...e.

Widzę ,że niestety jeszcze czasem pokutują w szkółkach jakieś komunistyczne idee.. Zamiast się cieszyć ,że klientkę nagrzaną mają , to jeszcze wymyślają .. Toż to skandaliczny skandal

A co do eksperymentów z lrzcenionymi tulipkami to się uśmiałam
Magda70 21:26, 06 maj 2013

B uu posta mi wcięło!!
Tak więc napiszę jeszcze raz...że jegomościa miłorzęba też planuję mieć...
a magnolie Ci szaleją...moja yellow ma raptem jednego pąka...wiśnia z niej a nie magnolia....buuu
monitka 21:28, 06 maj 2013

Aga zaparłam się w tym roku że dwie rabaty musze zrobić i tego się będzę trzymać Miłorzęba mam od kilku dni ale już zawładnął moim sercem, śliczny jest

Elu alem się uśmiała z tej nagrzanej klientki toż to wypisz wymaluj ja
Na jutro mam zaplanowane molestowanie telefoniczne lokalnych szkółek w poszukliwaniu pożądanych egzempalrzy