Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:46, 15 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Na szkodnikach się nie znam
a ja firanki mam wszędzie, jakoś je lubię
To macham zza firaneczek

To mamy podobnie, też lubię, nie mówiąc o moim eMie, który w życiu by się nie zgodził na odsłonięte okna.
Dziękuję za cenne info o jabłoni - teraz wiem, że w Twoim ogrodzie wiosną będę ją mogła podziwiać, bo moje to na razie kilka gałązek, efektu nie będzie pewnie przez najbliższe kilka lat.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:21, 15 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
cudne te trawy, RB aż razi po oczach.
Powodzenia w drodze do spełnienia marzeń

Edytka, nawet przy pochmurnej pogodzie RB robi robotę w ogrodzie tą czerwienią.
Dziękuję za życzenia.
Tu ma być ogród :) 22:31, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zaraz się okaże, że naprawdę jestem w firankowej mniejszości

To razem jesteśmy w tej mniejszości Ja mam firany prawie wszędzie i bardzo je lubię. Tylko bez żadnych wzorów ale takie delikatne mgiełki. Próbowałam kiedyś je ściągnąć ale po pierwsze każdy ślad na szybach mnie wkurzał i wciąż latałam z płynem do mycia a po drugie czułam się jak podczas remontu To chyba nie dla mnie.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:20, 14 paź 2015

Do góry
paula23, rozbawiłas mnie tymi cudami no tak, cuda-wianki i czarna magia

To miskanty Gracillimus, najpiekniejsze na świecie uwielbiam je

lindsay80, i ty tak uważasz? mam widok na te rabate z okna tarasowego - i rzeczywiście szkoda zasłaniać...
czyli moge wsadzić tam Sashay? I tak gdzieś musze posadzic - jutro już będa u mnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:07, 14 paź 2015

Do góry
cudne te trawy, RB aż razi po oczach.
Powodzenia w drodze do spełnienia marzeń
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:59, 14 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Szczerze? Nie lubię obwódek bukszpanowych do rabat z kulami... Chyba dlatego, że szkoda mi widoku tych kul. To one są bryłami. Ale to subiektywne zdanie, więc tak właśnie je traktuj.
Moim zdaniem ubranie tej rabaty w jakieś delikatne trawy wystarczy Róże i byliny utopione w tym towarzystwie to bajka

ja mam podobne zdanie - po co zasłaniać kule tą obwódką?

Fajnie kombinujesz
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:05, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Takie kolorki za oknem to na pewno niezły zastrzyk energii na cały dzien.
Niesamowita ta Twoja jesień w ogrodzie!

Tak bardzo mi to dodaje energetycznego kopa

W poniedziałek u mnie też spadł śnieg, teraz wszystko oklapnięte, szaro buro na niebie. Ale podobno w sobotę ma się rozpogodzić, więc już się nie mogę doczekać, bo wczoraj z Agą spacerowałyśmy po ogrodzie w czapkach i rękawiczkach i kurtkach puchowych.

A ja jeszcze mam sporo cebulowych do powsadzania

Pozdrawiam Edytko
Tu ma być ogród :) 10:58, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
grupa bezfirankowych rosnie w siłe.
Ale chyba wypowiedziały się w większości osoby posiadające nowoczesne domki, a tam to pasuje jak najbardziej.

Ja też mam zasłony ... a mój dom do nowoczesnych się nie zalicza
Tu ma być ogród :) 10:09, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Rabata po prawej stronie drzwi wejściowych (po lewej stronie będzie bliźniacza): 3 x Miskant Variegatus, 3 x RH Cunningam White, 5x carex Aurea Elata, 6 x kula bukszpanowa, 1 x Miłorząb Mariken.

Myślę jeszcze co ostatecznie pomiędzy te buksy - jest tam po 50 cm wolnej przestrzeni, a pomysłów jest kilka: runianka, konwalnik, Evergold, Ice Cream, ptasie łapki, żurawki limonkowe ... co obstawiacie?

Edytko, zaciekawiła mnie aurera elata. Napiszesz mi o niej coś więcej ?
Typografia ogrodu 10:07, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeszcze mi smaka narobiłaś przed snem - uciekam stąd

Czy Ty kiedyś zwalniasz obroty? wianki, chwasty, ciasto, trawnik - kobieta z turbodoładowaniem normalnie - dobrej nocy

Pewnie ze czasem nie robie nic.ale tylko przez chwilke bo nie umiem wysiedziec w miejscu.musze dorosnac do sztuki odpoczywania.

A na cisto zapraszam
Moja działka na Dębowym Lesie 09:20, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiosną jest przecudna, a powiedz mi czy Ty swoją tniesz, bo wygląda już na kilkuletnie drzewo?

Tak, przycinam, ja trochę, żeby za duża nie rosła.
Ale i tak mam juz chyba z 7 czy 8 latek
Wiosenne kwiatuszki
Tu ma być ogród :) 09:06, 14 paź 2015

Do góry
frezja napisał(a)

nowocześnie to wewnątrz domek niekoniecznie..;

przysłuchałam się kiedyś na PKS rozmowie pań w średnim wieku.."widziałaś u tej jednej ...dom jak stodoła,bez firan..już chciałam jej zanieść swoje bo tak mieszkać to wstyd".....)))oj te guściki....

u mnie niedawno wprowadzili się nowi sąsiedzi i też nie byłam pewna czy już mieszkają czy nie, bo firanek nie ma
Ile osób tyle opinii - dobrze, że się różnimy, bo nudno by było, a tak każdy urządza jak mu się podoba.
Tu ma być ogród :) 09:05, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale chyba wypowiedziały się w większości osoby posiadające nowoczesne domki, a tam to pasuje jak najbardziej.

bezfirnakowo nie znaczy bezzasłonowo piękne zasłony - to juz dodaje elegancji i klasyki
ale nie nagabuje firanki czasami niezastąpione, choć ja w tych miejscach mam żaluzje..
Tu ma być ogród :) 09:02, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nowocześnie to wewnątrz domek niekoniecznie..;

przysłuchałam się kiedyś na PKS rozmowie pań w średnim wieku.."widziałaś u tej jednej ...dom jak stodoła,bez firan..już chciałam jej zanieść swoje bo tak mieszkać to wstyd".....)))oj te guściki....
Tu ma być ogród :) 08:48, 14 paź 2015

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 14 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

witaj!
Dziękuję za miłe słowa.
Tak ta jabłoń to Royalty.
Moja nie traciła liści, dopiero teraz po przymrozkach.
Oj trudno powiedzieć, czego twoje traciły liście.Może się nie uśmierciły.Tylko susza itp.
Tak kwitła na wiosnę

Wiosną jest przecudna, a powiedz mi czy Ty swoją tniesz, bo wygląda już na kilkuletnie drzewo?
Moja działka na Dębowym Lesie 08:11, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przybywam z rewizytą - ostatnie zdjęcia pooglądałam, a na przejrzenie wątku troszkę więcaj czasu będzie potrzebne - za to wizytówkę prześledziłam - cóż to za piękna jabłoń ozdobna się tam pojawia, czyżby Royalty?
Czy Twoja ma jeszcze liście? Mam dwie, długo stały w donicach zanim zostały wsadzone i jedna z nich straciła liście już z miesiąc temu, druga ma nadal kilka... troszkę się boję, że tą jedną uśmierciłam...

witaj!
Dziękuję za miłe słowa.
Tak ta jabłoń to Royalty.
Moja nie traciła liści, dopiero teraz po przymrozkach.
Oj trudno powiedzieć, czego twoje traciły liście.Może się nie uśmierciły.Tylko susza itp.
Tak kwitła na wiosnę

a teraz tak
Typografia ogrodu 23:34, 13 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

oby wieści się sprawdziały.

Jutro będzie milej - czekoladowe ciasto dzis upiekłam

Jeszcze mi smaka narobiłaś przed snem - uciekam stąd

Czy Ty kiedyś zwalniasz obroty? wianki, chwasty, ciasto, trawnik - kobieta z turbodoładowaniem normalnie - dobrej nocy
Tu ma być ogród :) 23:30, 13 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nie wiem co to za robactwo masz na cisach....

Macham bezfirankowo

Zaraz się okaże, że naprawdę jestem w firankowej mniejszości

To wyglądało jak jakieś jajeczka, szukałam w necie co by to mogło być, ale bez skutku - mam nadzieję, że będzie tak jak Ola pisze i się więcej nie pojawi.
Tu ma być ogród :) 23:28, 13 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

miałam to samo na ML zgniotłam i więcej się nie pojawiło, nie wiem co to

To postąpiłam tak samo, zlazło to z liści dosyć łatwo w takim jednym płacie - zobaczymy czy u mnie też się już nie pojawi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies