Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:26, 13 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ładne widze ogrodzenie za marikenem

Jeśli Tobie się podoba, to uznaję to za duży komplement
Typografia ogrodu 23:15, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Super wieści pogodowe.
Ja dziś w papierach porządki robiłam - takie paskudne dni też są potrzebne.

oby wieści się sprawdziały.

Jutro będzie milej - czekoladowe ciasto dzis upiekłam
Typografia ogrodu 23:12, 13 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
czytam, ze i u Was dzisiaj włada leń - czuje się więc usprawiedliwiona za to okna umyłam (cześćiowo)

w końcu deszcze rozpuszczą mój sobotni nawóz jesienny. jeszcze trochę prac muszę zdązyć zrobić tej jesieni więc po deszczach czekam na poprawę pogody: w planie kilka Serbów, kawałek trawnika i może coś z wgłębnika tylko M nie ma motywacji

własnie sprawdziałm moją długoterminowa pogodę i wg niej ma być już coraz cieplej a powrót temperatur poniżej 10 stopni w dzień dopiero po połowie listopada.. mogłoby tak byc

Super wieści pogodowe.
Ja dziś w papierach porządki robiłam - takie paskudne dni też są potrzebne.
Biało różowy ogród za płotem. 22:49, 13 paź 2015

Do góry
Też mam posadzone zawilce z ML, ale ostatnio bardziej podobają mi się w towarzystwie Variegatusów, będę zmieniać wiosną.

Rabata z hortensjami super, nie narzekaj, efekt już teraz jest. Między buksami jest runianka?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 13 paź 2015

Do góry
Serdeczne życzonka ślę!

Tu ma być ogród :) 19:31, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

miałam to samo na ML zgniotłam i więcej się nie pojawiło, nie wiem co to
Ogród z lustrem 15:26, 13 paź 2015

Do góry
To miskant Variegatus... swoją drogą te zdjęcia super!
Tu ma być ogród :) 15:24, 13 paź 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Powoli się przymierzam do takiego..obecnie szukam miejsca dla niego..może i dwóch takich Oglądam na all.i ceny dość względne..jaka cena w szkółkach..taka orientacyjna za szczepionego..? tylko teraz łysola kupię

Ja kupiłam po 240 zł/szt. i to była taka nienajgorsza cena bo widziałam i po 350 zł.
Tańsze są te niżej szczepione i z cieńszym pniem, ja mam na wysokości ok. 150 cm, pieńki też mają solidne.
Z tymi zakupami przez internet to uważaj, jeśli się już zdecydujesz to dokładnie pooglądaj pień czy nie ma jakichś uszkodzeń, no bo korona to pewnie faktycznie łysa będzie.
Tu ma być ogród :) 15:03, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Powoli się przymierzam do takiego..obecnie szukam miejsca dla niego..może i dwóch takich Oglądam na all.i ceny dość względne..jaka cena w szkółkach..taka orientacyjna za szczepionego..? tylko teraz łysola kupię
Tu ma być ogród :) 14:37, 13 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Milorzab podjaz i plot wszystko super

Wnikliwe oko Ogrodniczki dojrzało w tym zamgleniu coś jeszcze
A ja tak specjalnie ukrywałam rozgrzebaną rabatę przed Marikenem, zaczęłam ją robić zanim się zimno zrobiło i stoi na razie nieskończona - pogody zabrakło i koncepcji co dalej niestety też, ale może jeszcze mnie olśni.
Tu ma być ogród :) 13:54, 13 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czy Teoje milorzeby sie przebarwiaja ? U mnie jeszcze zielone , nawer klon ktory w zeszlym roku co mam go awatarku czerwienia cieszył tez zielony .

Takie jak u Syli to jeszcze długo nie będą, ale zaczęły im kilka dni temu od spodu żółknąć listki i co dzień przybywa tego żółtego, tak to dziś wygląda

Tu ma być ogród :) 13:45, 13 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Na to licze.

Fakt nie mam nigdzie i nie mam zamiaru miec ale wiem ze to indywidualana sprawa.dla mnie to oszczednosc czasu,pieniedzy i przestrzen

Ja jeszcze ciągle jestem na etapie, że uważam je za ozdobę wnętrz, ale kto wie może kiedyś mi się to odmieni.
Choć nie wydaje mi się, że w tym domu, bo sąsiedztwo z każdej strony mam blisko i jak są firanki w oknach, to przynajmniej nie czuję się obserwowana z zewnątrz.
Tu ma być ogród :) 12:10, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to trzeba trzymać kciuki żeby ciepełko wróciło i trwało jeszcze kilka tygodni a do tego deszczyk często.
Ty to chyba w całym domu nie masz firan, tak?

Na to licze.

Fakt nie mam nigdzie i nie mam zamiaru miec ale wiem ze to indywidualana sprawa.dla mnie to oszczednosc czasu,pieniedzy i przestrzen
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:29, 13 paź 2015

Do góry
porównanie na zdjęciach bardzo unaoczniło jak ekstremalna ta zmiana pogodowa nastąpiła.
Chyba w Twoim regionie najbardziej zima zaszalała, u mnie nadal róże kwitną, zawilce też i może nawet miłorzęby żółte zobaczę, bo tylko raz -1 C mieliśmy, a tak to lekko na plusie.
Trzymam kciuki, zeby tych prac porządkowych było jak najmniej jak już śnieg się stopi i wszystko odsłoni.
Tu ma być ogród :) 11:21, 13 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tak ten fragment mi chodzi.ja sialam na wiosne i wschodzila mi trawa przez dwa miesiace.sprobuje jednak teraz.

Tez bym firan nie przezyla u siebie

Pozdrawiam

No to trzeba trzymać kciuki żeby ciepełko wróciło i trwało jeszcze kilka tygodni a do tego deszczyk często.
Ty to chyba w całym domu nie masz firan, tak?

Tu ma być ogród :) 11:13, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ach, czyli będziesz obsiewać ten przygotowany fragment?

Ja bym to już przełożyła na wiosnę, po ubiegłorocznych doświadczeniach, a sialiśmy 05.10

Tak ten fragment mi chodzi.ja sialam na wiosne i wschodzila mi trawa przez dwa miesiace.sprobuje jednak teraz.

Tez bym firan nie przezyla u siebie

Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 10:44, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
też mnie Jolci wnętrza oczarowały, ona wie - bo to po wizycie u niej przyspieszyłam sprawę z malowaniem, które co prawda było zaplanowane, ale czekało na potem.

Jolcia ma ślicznie - elegancko i nowocześnie. Bardzo mi się podoba
U mnie trudno będzie osiągnąć taki efekt - musiałabym wywalić starą kuchnię, drzwi i schody - hihihi!
Tu ma być ogród :) 10:24, 13 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a po co wy firanki wieczacie jak macie takie łądne ogrody? wpuśććie je do domu

ja bym się jednak nieswojo czuła bez, ale to i tak taka mgiełka wszystko prześwituje
Mój ogród pod górkę... 10:22, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Znana mi i nawet na krótkiej liście lamp, z których powinnam dokonać wyboru, ale jeszcze dam sobie czas - muszę się przeprogramować z tematów ogrodowych na wnętrzarskie bo te moje inspiracje to z czasu zimy, a pewnie znowu coś nowego się pojawiło.

Ooo, to miło mi, że bierzesz ją pod uwagę Dla mnie po jedenastu latach od urządzania domu wszystko jest nowe
Tu ma być ogród :) 10:18, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Będzie mi bardzo miło
Toteż właśnie ja jeszcze broni nie składam, wróci lepsza pogoda to jeszcze powalczę na tej działce, żeby do wiosny było jak najwięcej zrobione.
A cebulowe w zeszłym roku początkiem listopada sadziłam i wszystko było na czas.

A propos bieli i szarości we wnętrzach, parter czeka na malowanie, a ja na zawieszanie nowych firan i zasłon w tych kolorach - nie będę nawet wspominać jak długo szukałam odpowiednich materiałów

Ja też się z cebulami nie spieszę
Z szarościami będzie cudnie O wystroju okien nawet jeszcze nie myślę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies