Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 02:58, 13 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Kurcze teraz nie kumam, jaką trawę?
Wybacz, miałam dziś tzw. spotkanie po latach i degustowaliśmy moją pierwszą naleweczkę jeżynowo-malinową wyszła niesamowicie!

Ja tegoroczna wisniowke powoli koncze ale mam jeszcze spore zapasy innych.to chyba wg przepisu Marzeny.

Trawa- gazonowa
Olili 08:08, 13 paź 2015

Jabłonki mam 3 na tej rabacie co platan,tawuły i berberys.

Źródła w necie podają,by nie ciąć ,w szkółce ,w której je zakupiłam mają posadzony egzemplarz,parę lat temu i tną ją wiosną na kulę . Jest pięknie zagęszczona przez to cięcie,więc jeśli tylko efekt kuli by Ci pasował/podobał się to możesz śmiało ciąć. Ja nie wiem czy będę cięła ,bo to zależy od moich sił. Na pewno nie będę ciąć w regularną kulę ,bo gdybym później zaniedbała to będzie wyglądać gorzej niż nie cięta wcale..jeśli dam radę to skuszę się na takie nieregularne poprzycinanie by trochę zagęścić
lindsay80 08:52, 13 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Moze to glupie (szczegolnie w moich ustach) ale to A glada jak jakas zaprawa.nie mieliscie jakichs robot w ookolicy tego cisa?

Powiem Ci, że fakycznie tak wygląda i nawet w pierwszej chwili tak pomyślałam - ale nie.
Na tym zdjęciu dokładnie to widać, w zbliżeniu nawet każdą kuleczkę można oddzielnie zobaczyć - ale po wstawieniu na stronę jakość się pogarsza i szczegóły robią się jedną plamą.
lindsay80 08:54, 13 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja tegoroczna wisniowke powoli koncze ale mam jeszcze spore zapasy innych.to chyba wg przepisu Marzeny.

Trawa- gazonowa

Ach, czyli będziesz obsiewać ten przygotowany fragment?

Ja bym to już przełożyła na wiosnę, po ubiegłorocznych doświadczeniach, a sialiśmy 05.10
lindsay80 08:57, 13 paź 2015

Olili napisał(a)
Jabłonki mam 3 na tej rabacie co platan,tawuły i berberys.

Źródła w necie podają,by nie ciąć ,w szkółce ,w której je zakupiłam mają posadzony egzemplarz,parę lat temu i tną ją wiosną na kulę . Jest pięknie zagęszczona przez to cięcie,więc jeśli tylko efekt kuli by Ci pasował/podobał się to możesz śmiało ciąć. Ja nie wiem czy będę cięła ,bo to zależy od moich sił. Na pewno nie będę ciąć w regularną kulę ,bo gdybym później zaniedbała to będzie wyglądać gorzej niż nie cięta wcale..jeśli dam radę to skuszę się na takie nieregularne poprzycinanie by trochę zagęścić

Musisz kiedyś wiosną zrobić fotkę tej jabłonki w szkółce, ciekawa jestem jak to wygląda.
Ja mam dwie, mają po kilka gałązek więc chyba faktycznie spróbowałabym z cięciem, żeby zaczęły jakoś wyglądać.
Olili 09:33, 13 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Musisz kiedyś wiosną zrobić fotkę tej jabłonki w szkółce, ciekawa jestem jak to wygląda.
Ja mam dwie, mają po kilka gałązek więc chyba faktycznie spróbowałabym z cięciem, żeby zaczęły jakoś wyglądać.

Pewnie,że zrobię
Kacha123 09:41, 13 paź 2015

Kobieto, ale zaszalałaś! Przecudne kulasy bukszpanowe i jeszcze takie boskie drzewa -fiu, fiu! W przyszłym sezonie przyjeżdżam do Ciebie - nawet nie proszona!
lindsay80 10:10, 13 paź 2015

Kacha123 napisał(a)
Kobieto, ale zaszalałaś! Przecudne kulasy bukszpanowe i jeszcze takie boskie drzewa -fiu, fiu! W przyszłym sezonie przyjeżdżam do Ciebie - nawet nie proszona!

Będzie mi bardzo miło
Toteż właśnie ja jeszcze broni nie składam, wróci lepsza pogoda to jeszcze powalczę na tej działce, żeby do wiosny było jak najwięcej zrobione.
A cebulowe w zeszłym roku początkiem listopada sadziłam i wszystko było na czas.

A propos bieli i szarości we wnętrzach, parter czeka na malowanie, a ja na zawieszanie nowych firan i zasłon w tych kolorach - nie będę nawet wspominać jak długo szukałam odpowiednich materiałów

Kacha123 10:18, 13 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Będzie mi bardzo miło
Toteż właśnie ja jeszcze broni nie składam, wróci lepsza pogoda to jeszcze powalczę na tej działce, żeby do wiosny było jak najwięcej zrobione.
A cebulowe w zeszłym roku początkiem listopada sadziłam i wszystko było na czas.

A propos bieli i szarości we wnętrzach, parter czeka na malowanie, a ja na zawieszanie nowych firan i zasłon w tych kolorach - nie będę nawet wspominać jak długo szukałam odpowiednich materiałów

Ja też się z cebulami nie spieszę
Z szarościami będzie cudnie O wystroju okien nawet jeszcze nie myślę
siakowa 10:21, 13 paź 2015

a po co wy firanki wieczacie jak macie takie łądne ogrody? wpuśććie je do domu