Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Czasem słońce czasem deszcz 14:47, 11 kwi 2015

Do góry
Przed chwilą sprawdzałam pogodę bo zastanawiam się czy trawę siać i nic nie wskazuje na to aby miało u nas padać
Moja "przyziemna" :) pasja 14:45, 11 kwi 2015

Do góry
ID o wiele ładniejszy od SC! Chyba muszę znów pomyśleć
Moja codzienność - ogród Oli 08:30, 11 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Olik, u Ciebie nawet w trakcie budowy musi być porządek Zarys fajny, już widać,że będzie elegancko!

dobrze, że nie widać co jest po prawej stronie
Początki w Kruklandii 06:51, 11 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
No nareszcie zdjęcia Marudzisz, że tu nie tak, tu coś Ci nie pasuje a wszystko równo, czysto! Po takiej porcji zdjęć zamykam się w sobie...

Miłego weekendu i przyjemnej soboty z trawnikiem

Ja Ci się zamknę!
Pociesz się tym, że druga połowa mojego ogrodu w totalnej rozsypce
I jeszcze coś se zrobiłam w lewą dłoń i nie mogę ruszać kciukiem, bo boli okrutnie
A tyle prac na dziś zaplanowanych.... buu

Słoneczka muszę posadzić dziś!!!! Koniecznie!!!!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 10 kwi 2015

Do góry
Ewa, Justyna, Ola, Ewa, Polinka, Basia, Gabrysia, Kachat - macham do Was przemiłe ogrodniczki i dziękuję za miłe słowa

Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem, bo pierwszy raz od nie pamiętam kiedy z własnym wątkiem nie mogę nadążyć Wiosna tchnęła życie w forum
Kondziowy ogrod cz II 23:02, 10 kwi 2015

Do góry
Konrad dobrze, że jesteś i gratuluję pracy
Początki w Kruklandii 22:30, 10 kwi 2015

Do góry
No nareszcie zdjęcia Marudzisz, że tu nie tak, tu coś Ci nie pasuje a wszystko równo, czysto! Po takiej porcji zdjęć zamykam się w sobie...

Miłego weekendu i przyjemnej soboty z trawnikiem
Mój ogród pod górkę... 22:28, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Trochę mi głupio ale dopiero jak Juzia napisała ile masz roboty to sobie uzmysłowiłam ile potrzebujesz siły i energii do zmian! Dobrze, że masz projekt to chociaż nie będziesz tracić czasu na rozważania

Dzięki Polinko. Mam szczęście, że małżonek pomaga, bo inaczej to kiepsko by było. Projekt jest a rozważania też są - tak na pocieszenie
Mój ogród pod górkę... 22:24, 10 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale masz roboty! Odgarniać żwir, ściagać szmatę?, wysadzać co jest, sadzić nowe, sypać żwir.... masakra!
Nie zazdroszczę takiej roboty

A trawnik masz idealny! A może to sztuczny? hehe

Trochę mi głupio ale dopiero jak Juzia napisała ile masz roboty to sobie uzmysłowiłam ile potrzebujesz siły i energii do zmian! Dobrze, że masz projekt to chociaż nie będziesz tracić czasu na rozważania
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:15, 10 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ale równiutko u Ciebie

Muszę się przyznać, że kostki wyszły prawie idealne ale kule to tak różnie
Tych poduch nawet nie pokazuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:13, 10 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Pięknie !

A wiesz, że miałam wątpliwości jak ta żurawka będzie wyglądać z buksami...ale już jest ok.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:11, 10 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I następna mistrzyni cięcia na O. Pięknie u Ciebie

Kasiu, do mistrzostwa jeszcze daleko Największe mistrzostwo jakie osiągnęłam to rekord szkoły w biegu na 60m. i 600m. Pewnie już dawno rekord pobity
Moja codzienność - ogród Oli 22:08, 10 kwi 2015

Do góry
Olik, u Ciebie nawet w trakcie budowy musi być porządek Zarys fajny, już widać,że będzie elegancko!
Ogród na glinie 22:08, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki za wyjaśnienie. Od tamtego roku obserwuję zachowanie roślin w różnym podłożu. We właściwym ogrodzie ziemię pod każde nasadzenia dokładnie przekopuję, wybieram gruz i do każdego dołka sypię kompost. W tamtym roku robiłam tak na szybko rabatę w części gospodarczej, bez przekopywania, wybierania itd. Dołki kopałam między kamieniami jak tylko udało się wcisnąć szpadel, w to sadziłam roślinę i taką byle jaką ziemią zasypywałam

Wiesz jakie mam obserwację?? Tam wszystko szybciej rośnie a żadnych nawozów tam nie stosuję Rośliny są pozostawione same sobie a różnica jest kolosalna między tymi pielęgnowanymi każdego dnia a tymi zapomnianymi.

czyli te zapomniane lepiej rosną?
może zależy od rośliny
jak któraś lubi te kamienie i słabą glebę, to jej dobrze
a może Ty masz dobrą glebę w ogrodzie....
Ogród na glinie 22:05, 10 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Wiesz co, nie kopałam tam zbyt głęboko i mogą być jakieś resztki budowlane, których blisko domu nie brakowało. Kulki rosnące na podwyższeniu, bo tak idzie kostka, gdzie więcej ziemi usypałam są zielone i mają przyrosty, a traktuję je jednakowo. Stąd moje podejrzenie.

Dzięki za wyjaśnienie. Od tamtego roku obserwuję zachowanie roślin w różnym podłożu. We właściwym ogrodzie ziemię pod każde nasadzenia dokładnie przekopuję, wybieram gruz i do każdego dołka sypię kompost. W tamtym roku robiłam tak na szybko rabatę w części gospodarczej, bez przekopywania, wybierania itd. Dołki kopałam między kamieniami jak tylko udało się wcisnąć szpadel, w to sadziłam roślinę i taką byle jaką ziemią zasypywałam

Wiesz jakie mam obserwację?? Tam wszystko szybciej rośnie a żadnych nawozów tam nie stosuję Rośliny są pozostawione same sobie a różnica jest kolosalna między tymi pielęgnowanymi każdego dnia a tymi zapomnianymi.
Ogród na glinie 21:50, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Małgoś czemu twierdzisz, że buksy marnieją od bliskości kostki?? U mnie rosną jeszcze bliżej granitu...

Wiesz co, nie kopałam tam zbyt głęboko i mogą być jakieś resztki budowlane, których blisko domu nie brakowało. Kulki rosnące na podwyższeniu, bo tak idzie kostka, gdzie więcej ziemi usypałam są zielone i mają przyrosty, a traktuję je jednakowo. Stąd moje podejrzenie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:48, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek jesteś mistrzem w cięciu buksów Wyszły idealne!
Ogród na glinie 21:40, 10 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Karolku dzięki, ale idą do przesadzenia, bo są potrzebne na kulkowisko
2 z nich ubiegłego lata nie miały przyrostów i podżółkły. Wygląda mi na to, że coś w glebie mają nie tak - blisko kostki. Przy okazji sprawdzę grunt, bo tu będzie żywopłocik bukszpanowy.

Ale sama je formowałam

Małgoś czemu twierdzisz, że buksy marnieją od bliskości kostki?? U mnie rosną jeszcze bliżej granitu...
Mała Eleczka 21:33, 10 kwi 2015

Do góry
Prawdziwa wiosna u Ciebie, jakby inna strefa klimatyczna

Szafirkami za każdym razem zachwycam się u Ciebie i czekam na moje liliputy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:32, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dobrze zapamiętałaś Najważniejsze podlewanie

Po cięciu możesz prysnąć jakimś środkiem grzybobójczym albo jeśli nie używasz chemii w ogrodzie to ekologiczną miksturą na grzyba.

Podlewam codziennie ale bez przesady, bo gdzieś czytałam, że jak jest zbyt mokro to marnieją. Kulkowanie będzie za kilka dni i potem zrobię oprysk.

Dziękuję za cenne rady

Wszyscy zachwycają się bukszpanami a mam je dzięki Tobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies