Ale piękne kulkowisko bedzie. W kwestii ułożenia nie niestety nie doradze. Chyba druga wersja lepsza.
Zaznaczem do podglądania bo ciekawam efektu końcowego.
Małgosik ja bardzo początkująca jestem w projektowaniu ale może coś dorzucę, to będziesz miała więcej dumania Trzmielinki bym tutaj nie sadziła ale berberysy będą fajnym nawiązaniem do koloru żurawek. Z miskantami może zrobić powtórzenie jeśli masz gdzieś na tej długiej rabacie?
Masz rację, cofnę teraz do tyłu.
Ja już znowu poprzesuwałam kulki i koncepcja mi się zepsuła.
Dobrze że zdjęcia porobione
Na ten moment dostałam już kulkowego oczopląsu.
te dwie małe ciągle mi właśnie nie pasują
spróbuję je rozsunąć
a jak trzmieliny nie będzie, to 2 miskanty nie za dużo by zasłonić piaskownicę szeroką na 1,5 m?
Variegatus tak się przewiesza aż do ziemi. Myślałam też o 1 rozplenicy, ale obawiam się o jej rozłożystość, że miejsca dla niej zabraknie.
Witaj
dziękuję
sama się nie spodziewałam, że w 1,5 godziny wykopie te rośliny bez pomocnika
i nagle będzie kulkowisko
no ale tło w sobotę posadziliśmy, a grunt to od lutego przygotowywałam, więc sadzenie tez nie powinno długo trwać
a dla mnie jakoś tak mało symetrycznie
te duże kule może na tył, pomiędzy dać berberysa z przodu kulki
a trzmielina pasuje mi z każdej strony i tak zastanawiam się czy dzieci jej w razie co nie złamią
choć z drugiej strony, one też są pewnego rodzaju tłem
jest to jakaś opcja, przymyślę to
znaczy lecę robić przestawianki
a może i wykopię zaraz te berberysy
A odnośnie braku doświadczenie, to o ile trudno samemu coś wymyślić, łatwiej skomentować to co ktoś wymyślił. Jakieś poczucie estetyki każdy ma
zamysł mam taki, by kulki były jak rozsypane
nie chcę tutaj symetrii
już się kiedyś do niej przymierzałam, ale mi nie pasowała
i obawiam się by mi berberysy nie zaburzyły koncepcji kulkowiska, dlatego chcę je dać nieco z tyłu
tak jak Ty piszesz, to mi się podobają pionowe berberysy we wrzosowisku