Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:37, 05 maj 2020

Do góry
Afa78 napisał(a)
Witam serdecznie zakupiłem ogród w którym rosło drzewo mi nieznane uprzejmie prosiłbym o pomoc w identyfikacji gatunku tego drzewa. Będę bardzo Wdzięczny za okazaną pomoc pozdrawiam serdecznie.
Ogród bez reguł 21:36, 05 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Nie nadgonię, za dużo postów. Wszystkie bergenie piękne, szczególnie gdy kwitną Zresztą liście też są znakomitymi zapchajdziurami
Ojej... za dużo gadamy...

To dla Ciebie
Ogródek warzywny na balkonie 21:36, 05 maj 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Oliwka, świetne fiolety kupiłaś. Podoba mi się też regalik czarny z doniczkami. Kurcze ja nie mam jak się wybrać na zakupy, tęskno mi za oglądaniem kwiatków w szkółkach i ulubionych sklepach. Z braku laku rozmnażam kwiatki domowe, zamierzam zrobić dżunglę.
Pięknue masz na tarasie.

Dziekujè Basiu, zamierzam sĺoneczną stroną przystroic na fioletowo i różowo. Przy wejściu na balkon będzie bardziej biało szaro i zielono.
Basiu ja nigdy?ie poza sklepami z kwiatkami nie chodzę. Śmieję się, że mąż mnie oszukiwał przez miesiąc strasząc, że wszędzie są kolejki i tylko na spacery chodziłam z psem. Nigdzie więcej sie nie ruszyłam teraz raz na półtorej tygodnia podjeżdża do centrum po określone rośliny.
W domu rozmnażam szałwię omączoną, bazylię, seler naciowy i odmłodziłam róże miniaturowe kupione w styczniu:0) i tak dzień za dniem mija.
Dziś moja córka mnie spytała czy ona już przypadkiem się nie myła? A może to było wczoraj .....
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:35, 05 maj 2020

Do góry
Dzisiaj wpadłam na małe zakupy ogrodnicze i wróciłam w pelni zadowolona
Ludzi pełno...

Kupiłam kilka worków kory, kwiaty do donic na wymianę po stokrotkach... chyba przesaziłam z ioscią ,bo raczej mi to do dwóch donic nie wejdzie ha ha

No i przytuliłam jeszcze zaplanowane na rabatę dereniowo- brzozową ciski zamiast rosnących bukszpanów...przez tą ćmę przechodzi mi na nie ochota...
Tylko w przedogródku zostawię buksy narazie.... czas pokaże jaki będzie ich los...

Ciski małe krzaczorki, wyboru nie bylo, ale urosną

Dzisiaj znowu porządnie u mnie popadało....ale się cieszę, podlewanie z głowy
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:34, 05 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Rodki po nawożeniu dolistnym bardzo się poprawiły, jeszcze kilka oprysków i będzie idealnie
Za to jestem strasznie rozczarowana carexami the Beatles, widzicie te liche, nieregularne kępki z przodu, to właśnie one. Chyba je wywalę i wsadzę coś ładniejszego, tylko co? Oczywiście najchętniej hakonki ale mam je już w wielu miejscach i nie chce być monotematyczna.

Mogę wiedzieć czym nawoziłaś rodki? Ja swoim w ze dwa tygodnie temu zafundowałam szczepionkę mikoryzową, mam nadzieję, że poprawią im się warunki.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:28, 05 maj 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Niezawodne rodki Cw zaczynają

Chyba mamy tego samego rodka, podobnie ruszył
Sezon 2017 u Hanusi 21:25, 05 maj 2020

Do góry
Piotrze, miło, że już jesteś, i chwalisz się piwoniami. Ja w tym roku nie mam czym, przez zimę nie zimę, i wiosnę nie wiosnę, moje drzewiaste, będą miałay po jednym kwiatku, jak ogrodniików bez szwanku przeżyją.

Zakątek z fioletową ławeczką 21:24, 05 maj 2020

Do góry
Amanogawa kwitnie

Sezon 2017 u Hanusi 21:22, 05 maj 2020

Do góry
Małgosiu, 40 lat, a może mniej, a może więcej? Wiek swoje robi, ale ja jestem stanowcza, raz powiedziałam, i zdania nie zmieniam. A mądrość to z życia, kochana. Tego chleba z różnych pieców się jadło, a w każdym piecu mądrość ludowa zaklęta. Trzeba tylko słuchać, jak drewno trzaska. I patrzeć w płomień. Od razu jaśniej.W swojej rodzinie jestem nestorką, starszy jest tylko brat mojej mamy, ma teraz 85 lat.
A ja, jeszcze kalendarza z datą nie wywiesiłam, skoro tu z Wami jestem.
I oby tak dalej.
Kwiatek dla Ciebie. Z zapachem!

Jeżówkowe-Love 21:20, 05 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Tulipany cieszą bardzo

Nie dziwie się, że cieszą bo są piękne dałem ciała w zeszłym roku i nie posadziłem i teraz pozostaje mi na ogrodowisku pooglądać ale w tym sezonie białe i fioletowe są moje.
Przerwa na kawę... 21:14, 05 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Śliczne te zdjęcia z nowego telefony, zupełnie inna kolorystyka
w końcu jest to coś co wygląda prawie tak, jak ja to widzę .
Przerabianie ogródka pod swój gust 21:07, 05 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Pokaż swoje bułeczki

A prosze

I zestresowany Eddie

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:06, 05 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Bailbelle i red pixie

Zwykły palibin i bloomerang pink p

Miss kim i nowy nn

Helen i minuet

Bloomerang Dark purple

Lilak węgierski-Syringa josikaea

Lanciniata

Miss canada

Do tego 5 w tym roku olalo i nie zakwitnie...

Czekam z niecierpliwością na fotki w pełni kwitnienia. Musi być obłędny widok i zapach. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies