Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 16 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Slicznie Renia, powoli materiał na wizytówke sie zbiera długo mnie strasznie nie było a ty tu taką burzę mózgów urzadziłaś fiu fiu jak dla mnie projekt Juzi bardzo spójny

Kochana
Gdzie mi do wizytówki?
Burza mózgów rozpętała się bo mamy na forum wiele życzliwych i kreatywnych osób ... a ja zebrałam żniwo Teraz nie mogę tego spaprać
Czyli mam rozumieć, że głosujesz na projekt nr 5?
Moja codzienność - ogród Oli 20:08, 16 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
oj zapiszę sobie te Twoje rysunki, fajna podpowiedź

może się przyda
Moja codzienność - ogród Oli 18:01, 16 sty 2016

Do góry
oj zapiszę sobie te Twoje rysunki, fajna podpowiedź
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:09, 16 sty 2016

Do góry
Slicznie Renia, powoli materiał na wizytówke sie zbiera długo mnie strasznie nie było a ty tu taką burzę mózgów urzadziłaś fiu fiu jak dla mnie projekt Juzi bardzo spójny
To tu... 15:51, 16 sty 2016

Do góry
rewelacja
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:25, 09 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia bardzo fajny pomysł z takim warzywnikiem, popularny na forum. ja gdyby nie mój paniczny wstręt do ślimaków tez bym chciała mieć warzywnik...

Na forum to jest popularny taki zwykły, wypełniony kompostem . A ślimaki to miałam zawsze , nawet wtedy gdy warzywnika nie było , paskudne to są te bez skorupek fuuuj, bleee
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:29, 08 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wielkie dzięki

Nie ma za co Jeśli tylko mogę w czymś pomóc jest mi bardzo miło
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:29, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o cholerka to chyba jest skomplikowane..sam eM robił?jeśli wogóle zdecydowalibysmy sie robic to samemu to raczej w kontakcie telefonicznym z Wami

No raczej w kontakcie bezpośrednim
Napiszę Ci na priv o płycie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:35, 07 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, zmotywowałaś mnie do mierzenia. Przynajmniej teraz już wiem jakie mam dokładne wymiary rabat

wielkie dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:32, 07 sty 2016

Do góry
o cholerka to chyba jest skomplikowane..sam eM robił?jeśli wogóle zdecydowalibysmy sie robic to samemu to raczej w kontakcie telefonicznym z Wami
Ogród z pergolą 18:57, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

z tymi rabatami to jest tak, ogladam ogród Twój czy Zielonej i fale sa boskie a potem zajrze do Oli czy Polinki i proste sa extra..i mam jakieś takie wrazenie ze przy falach ładniej wkomponować rózne kompozycje obok siebie bo zawsze mozna "wysunąć" fale czy "wsunąć".
z drugiej srony podobają mi sie takie schody jak zrobiła polinka, też jest to jakis pomysł aby kompozycje różne obok siebie robić.
a przesłałabyś mi tu te fotki donic czy na priv?

Wkleiłam zdjęcia u siebie
Mnie bardziej podobają się rabaty proste ... ale jak wchodzę do any art to faliste są mega I bądź tu człowieku mądry ...? Kształt kostki nie pozwolił mi zrobić rabat prostych ... dlatego chociaż przy tarasie i wgłębniku są proste A póki co dumam jak zmienić co nieco jedną rabatę
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:37, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ojej nawet niewiesz jak się cieszę że tak robisz, trochę bałam się ze wyjdę na lenia

U mnie tez zostaja na rabatach a sprzątamy tylko z trawy. Wiosna rośliny szybko zasłonią ziemie i to co jest na niej a liscie się rozłożą i wzbogacają ziemie.
Ogród z pergolą 16:52, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

z tymi rabatami to jest tak, ogladam ogród Twój czy Zielonej i fale sa boskie a potem zajrze do Oli czy Polinki i proste sa extra..i mam jakieś takie wrazenie ze przy falach ładniej wkomponować rózne kompozycje obok siebie bo zawsze mozna "wysunąć" fale czy "wsunąć".
z drugiej srony podobają mi sie takie schody jak zrobiła polinka, też jest to jakis pomysł aby kompozycje różne obok siebie robić.
a przesłałabyś mi tu te fotki donic czy na priv?

Pozwolę sobie napisać kilka słów

Przy schodach trzeba uważać aby nie powstały "wagony" z roślin, czyli trzeba umiejętnie przejść z jednego schodka w drugi aby nie było widać zbytniej różnicy w nasadzeniach i aby nie było wrażenia, że każda rabata jest oddzielna a tak naprawdę powinna tworzyć całość. Wydaje mi się, że najłatwiej to osiągnąć przez powtórzenia tych samych roślin w różnych częściach. Spójnym elementem może też być najniższe piętro czyli tzw. obwódka. Np. różne niskie trawy ale podobne kolorem albo fakturą liścia.
Ja nie do końca sobie jeszcze poradziłam z tymi "wagonami" ale liczę, że w tym roku trawy po rozrośnieciu dadzą już zamierzony efekt...
Myślę, że i przy prostych liniach, i przy falach ważne są powtórzenia i ograniczona liczba gatunków

Wymiary mojej rabaty dla Ciebie u mnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:36, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
suuper

Aniu, zmotywowałaś mnie do mierzenia. Przynajmniej teraz już wiem jakie mam dokładne wymiary rabat

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:42, 06 sty 2016

Do góry
suuper
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:39, 06 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzięki masz zrobione takie "schodki" z rabat i ja myslę czy tego nie zgapic od Ciebie mogę? i własnie chodzi mi o to jakie szerokie są poszczególne? ale spokojnie jak teraz nie masz głowy to mi kiedys napisz najwyzej u mnie

Aniu pewnie, że możesz Jutro wszystkie rabaty pomierzę i dam znać ok.?
Ogród z pergolą 21:32, 06 sty 2016

Do góry
dziekuję Małgosiu, również wszystkiego dobrego, zdrówka przede wszystkim
byłam u Ciebie chwilke temu zimowe fotki akurat zobaczyłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:29, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

To mnie teraz "zabiłaś" pytaniem Jak dobrze pamiętam to 260 cm szerokość i 30 m długa ale ręki nie dam sobie odciąć

dzięki masz zrobione takie "schodki" z rabat i ja myslę czy tego nie zgapic od Ciebie mogę? i własnie chodzi mi o to jakie szerokie są poszczególne? ale spokojnie jak teraz nie masz głowy to mi kiedys napisz najwyzej u mnie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:23, 06 sty 2016

Do góry
spooko
Hirutkowy raj:)) 21:11, 06 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dokładnie
już sie nie mogę doczekać kiedy obejrzę ten ogród na żywo

Aniu zapraszam,mam nowy ekspres do kawy to tym bardziej a coroczne spotkania sa u mnie w ostatnia niedziele sierpnia,najpierw buszujemy na kiermaszu a poznie odpoczywamy ale to nie znaczy,ze mozesz wczesniej,masz blizutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies