Kochana
Gdzie mi do wizytówki?
Burza mózgów rozpętała się bo mamy na forum wiele życzliwych i kreatywnych osób ... a ja zebrałam żniwo Teraz nie mogę tego spaprać
Czyli mam rozumieć, że głosujesz na projekt nr 5?
Slicznie Renia, powoli materiał na wizytówke sie zbiera długo mnie strasznie nie było a ty tu taką burzę mózgów urzadziłaś fiu fiu jak dla mnie projekt Juzi bardzo spójny
Na forum to jest popularny taki zwykły, wypełniony kompostem . A ślimaki to miałam zawsze , nawet wtedy gdy warzywnika nie było , paskudne to są te bez skorupek fuuuj, bleee
Wkleiłam zdjęcia u siebie
Mnie bardziej podobają się rabaty proste ... ale jak wchodzę do any art to faliste są mega I bądź tu człowieku mądry ...? Kształt kostki nie pozwolił mi zrobić rabat prostych ... dlatego chociaż przy tarasie i wgłębniku są proste A póki co dumam jak zmienić co nieco jedną rabatę
U mnie tez zostaja na rabatach a sprzątamy tylko z trawy. Wiosna rośliny szybko zasłonią ziemie i to co jest na niej a liscie się rozłożą i wzbogacają ziemie.
Przy schodach trzeba uważać aby nie powstały "wagony" z roślin, czyli trzeba umiejętnie przejść z jednego schodka w drugi aby nie było widać zbytniej różnicy w nasadzeniach i aby nie było wrażenia, że każda rabata jest oddzielna a tak naprawdę powinna tworzyć całość. Wydaje mi się, że najłatwiej to osiągnąć przez powtórzenia tych samych roślin w różnych częściach. Spójnym elementem może też być najniższe piętro czyli tzw. obwódka. Np. różne niskie trawy ale podobne kolorem albo fakturą liścia.
Ja nie do końca sobie jeszcze poradziłam z tymi "wagonami" ale liczę, że w tym roku trawy po rozrośnieciu dadzą już zamierzony efekt...
Myślę, że i przy prostych liniach, i przy falach ważne są powtórzenia i ograniczona liczba gatunków
dzięki masz zrobione takie "schodki" z rabat i ja myslę czy tego nie zgapic od Ciebie mogę? i własnie chodzi mi o to jakie szerokie są poszczególne? ale spokojnie jak teraz nie masz głowy to mi kiedys napisz najwyzej u mnie
Aniu zapraszam,mam nowy ekspres do kawy to tym bardziej a coroczne spotkania sa u mnie w ostatnia niedziele sierpnia,najpierw buszujemy na kiermaszu a poznie odpoczywamy ale to nie znaczy,ze mozesz wczesniej,masz blizutko