Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

frezja 23:24, 05 sty 2016

rozark napisał(a)
doskonały czyli najlepszy? nie wiedziałam, czytałam, że bydlęcy najlepszy

Obornik koński jest tzw."gorącym obornikiem", ponieważ szczególnie dobrze nadaje się do ogrzewania inspektów.Jesienią wykopuje się w inspektach prostokątne doły. W lutym wypełnia się je świeżym obornikiem,najlepiej końskim.Każda warstwa obornika powinna być dobrze udeptana.Na to warstwa dobrej ziemi.Potem zamyka się okno inspektu i juz następnego dnia obornik zaczyna podgrzewać ziemię;po 5 tygodniach można zaczynać wysiew.A roślinki cieszą się "ogrzewaniem podłogowym".

Może Ci się przyda ten sposób??

Bogdzia 19:49, 07 sty 2016

Renia warzywnika Ci sie zachciało??? Powodzenia. Ja nie mam przez koty i nornice,ale Ty koty lubisz wiec powodzenia.
Agatek 08:19, 08 sty 2016

Szaleństwo warzywnikowe trwa w najlepsze widzę
popcorn 10:03, 09 sty 2016

Renia nie masz czasem za duzo cienia na warzywnik? Chyba ze tego orzecha wytniecie

Najlepszego na Nowy Rok
rozark 14:25, 09 sty 2016

anna_t napisał(a)
Renia bardzo fajny pomysł z takim warzywnikiem, popularny na forum. ja gdyby nie mój paniczny wstręt do ślimaków tez bym chciała mieć warzywnik...

Na forum to jest popularny taki zwykły, wypełniony kompostem . A ślimaki to miałam zawsze , nawet wtedy gdy warzywnika nie było , paskudne to są te bez skorupek fuuuj, bleee
rozark 15:27, 09 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
No proszę jakie tutaj całkiem fajne warzywniki sie szykują

Pytanie tylko czy pomidory i ogórki nie będą miały za ciemno? Pożyjemy zobaczymy
rozark 15:30, 09 sty 2016

frezja napisał(a)

Obornik koński jest tzw."gorącym obornikiem", ponieważ szczególnie dobrze nadaje się do ogrzewania inspektów.Jesienią wykopuje się w inspektach prostokątne doły. W lutym wypełnia się je świeżym obornikiem,najlepiej końskim.Każda warstwa obornika powinna być dobrze udeptana.Na to warstwa dobrej ziemi.Potem zamyka się okno inspektu i juz następnego dnia obornik zaczyna podgrzewać ziemię;po 5 tygodniach można zaczynać wysiew.A roślinki cieszą się "ogrzewaniem podłogowym".

Może Ci się przyda ten sposób??

czytałam o tym i nawet miałam zrobić sobie taki inspekt ale nie znalazłam dla niego miejsca
dlatego właśnie obornik koński chcę dać do skrzyni , u mnie turkuci nie widziałam, pewnie za bardzo skażona jest gleba, liczę że do obornika końskiego nie przyjdą
rozark 15:31, 09 sty 2016

Bogdzia napisał(a)
Renia warzywnika Ci sie zachciało??? Powodzenia. Ja nie mam przez koty i nornice,ale Ty koty lubisz wiec powodzenia.

co mają koty wspólnego z warzywnikiem?
ja mam warzywnik i koty i nie widzę związku
rozark 15:33, 09 sty 2016

Agatek napisał(a)
Szaleństwo warzywnikowe trwa w najlepsze widzę

eee to jeszcze nie szlaeństwo
rozark 15:34, 09 sty 2016

popcorn napisał(a)
Renia nie masz czasem za duzo cienia na warzywnik? Chyba ze tego orzecha wytniecie

Najlepszego na Nowy Rok

warzywnik będzie między piaskownicą a orzechem, jak to się sprawdzi - zobaczymy

dziękuję - wzajemnie