Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mój ogród pod górkę... 10:18, 13 paź 2015

Do góry
też mnie Jolci wnętrza oczarowały, ona wie - bo to po wizycie u niej przyspieszyłam sprawę z malowaniem, które co prawda było zaplanowane, ale czekało na potem.
Mój ogród pod górkę... 10:18, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

To ja poproszę o fotki po malowaniu. U Jolci szarości z bielą mnie tak ujęły
Mam już wstępnie upatrzone lampy - Orlicki Design Lexus 500 Nero

Znana mi i nawet na krótkiej liście lamp, z których powinnam dokonać wyboru, ale jeszcze dam sobie czas - muszę się przeprogramować z tematów ogrodowych na wnętrzarskie bo te moje inspiracje to z czasu zimy, a pewnie znowu coś nowego się pojawiło.
Mój ogród pod górkę... 10:16, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

mogę Ci dać namiar na dobrego stolarza, a zważając, że strasznie nieczasowy, to jak zamówisz teraz to najszybciej za rok będziesz mieć

Hahaha! Dobre! Chętnie Tylko może najpierw wymyślę salon
Mój ogród pod górkę... 10:15, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Patrząc na ceny kuchni, to u mnie jeszcze długo

mogę Ci dać namiar na dobrego stolarza, a zważając, że strasznie nieczasowy, to jak zamówisz teraz to najszybciej za rok będziesz mieć
Mój ogród pod górkę... 10:12, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jestem za - u mnie za kilka tygodni przemalowywanie parteru na te kolory
Jakby co to służę inspirkami z czarnymi lampami - bo też próbuję znaleźć odpowiednią w tym kolorze.

To ja poproszę o fotki po malowaniu. U Jolci szarości z bielą mnie tak ujęły
Mam już wstępnie upatrzone lampy - Orlicki Design Lexus 500 Nero
Tu ma być ogród :) 10:10, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Kobieto, ale zaszalałaś! Przecudne kulasy bukszpanowe i jeszcze takie boskie drzewa -fiu, fiu! W przyszłym sezonie przyjeżdżam do Ciebie - nawet nie proszona!

Będzie mi bardzo miło
Toteż właśnie ja jeszcze broni nie składam, wróci lepsza pogoda to jeszcze powalczę na tej działce, żeby do wiosny było jak najwięcej zrobione.
A cebulowe w zeszłym roku początkiem listopada sadziłam i wszystko było na czas.

A propos bieli i szarości we wnętrzach, parter czeka na malowanie, a ja na zawieszanie nowych firan i zasłon w tych kolorach - nie będę nawet wspominać jak długo szukałam odpowiednich materiałów

Mój ogród pod górkę... 10:05, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Kuchnia otwarta przy salonie - też do przeróbki, ale to przyszłość!
Też myślę nad bielą i jedną ścianą przełamaną szarością

Jestem za - u mnie za kilka tygodni przemalowywanie parteru na te kolory
Jakby co to służę inspirkami z czarnymi lampami - bo też próbuję znaleźć odpowiednią w tym kolorze.
Tu ma być ogród :) 09:33, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Musisz kiedyś wiosną zrobić fotkę tej jabłonki w szkółce, ciekawa jestem jak to wygląda.
Ja mam dwie, mają po kilka gałązek więc chyba faktycznie spróbowałabym z cięciem, żeby zaczęły jakoś wyglądać.

Pewnie,że zrobię
Mój ogród pod górkę... 09:13, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O to tak samo jak ja, salon od 1,5 roku czeka na lampę, mąż mnie już przeklina

A jaki klimacik będzie w nowym salonie, jakie kolorki?

Meble - orzech, narożnik - czarny, lampy mają być też czarne - chyba?, ściany jeszcze nie wiadomo - hihihi! Podłoga - też jeszcze nie zadecydowana, ale to już nie jest śmieszne!
Mój ogród pod górkę... 09:02, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

No właśnie i dlatego głowa mała! Mam już nowy narożnik w domu, meble i stół zamówione. Ale jeszcze nie wiem jaka podłoga, a chyba wypadałoby podłogę przed meblami Nie wspomnę o lampach, bo tu się już nie umiem zdecydować wcale!

O to tak samo jak ja, salon od 1,5 roku czeka na lampę, mąż mnie już przeklina

A jaki klimacik będzie w nowym salonie, jakie kolorki?
Tu ma być ogród :) 08:57, 13 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Jabłonki mam 3 na tej rabacie co platan,tawuły i berberys.

Źródła w necie podają,by nie ciąć ,w szkółce ,w której je zakupiłam mają posadzony egzemplarz,parę lat temu i tną ją wiosną na kulę . Jest pięknie zagęszczona przez to cięcie,więc jeśli tylko efekt kuli by Ci pasował/podobał się to możesz śmiało ciąć. Ja nie wiem czy będę cięła ,bo to zależy od moich sił. Na pewno nie będę ciąć w regularną kulę ,bo gdybym później zaniedbała to będzie wyglądać gorzej niż nie cięta wcale..jeśli dam radę to skuszę się na takie nieregularne poprzycinanie by trochę zagęścić

Musisz kiedyś wiosną zrobić fotkę tej jabłonki w szkółce, ciekawa jestem jak to wygląda.
Ja mam dwie, mają po kilka gałązek więc chyba faktycznie spróbowałabym z cięciem, żeby zaczęły jakoś wyglądać.
Tu ma być ogród :) 08:54, 13 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ja tegoroczna wisniowke powoli koncze ale mam jeszcze spore zapasy innych.to chyba wg przepisu Marzeny.

Trawa- gazonowa

Ach, czyli będziesz obsiewać ten przygotowany fragment?

Ja bym to już przełożyła na wiosnę, po ubiegłorocznych doświadczeniach, a sialiśmy 05.10
Tu ma być ogród :) 08:52, 13 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Moze to glupie (szczegolnie w moich ustach) ale to A glada jak jakas zaprawa.nie mieliscie jakichs robot w ookolicy tego cisa?

Powiem Ci, że fakycznie tak wygląda i nawet w pierwszej chwili tak pomyślałam - ale nie.
Na tym zdjęciu dokładnie to widać, w zbliżeniu nawet każdą kuleczkę można oddzielnie zobaczyć - ale po wstawieniu na stronę jakość się pogarsza i szczegóły robią się jedną plamą.
Mój ogród pod górkę... 08:03, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ogród wiadomo, przepiękny, ale jakże miło zobaczyć w końcu na zdjęciać równie uroczą właścicielkę

Dziś w Katowicach widziałam całe rondo obsadzone różnokolorowymi kapustkami - cudnie to wyglądało (jutro też będę tamtędy jechać to może uda mi się fotkę ustrzelić) - u Ciebie też świetnie się prezentują te kapustki, fajny jesienny design!

Uroczą? - hihihi! Dzięki

Kapustki mają u mnie swój debiut, zobaczymy jak się sprawdzą
Tu ma być ogród :) 02:58, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kurcze teraz nie kumam, jaką trawę?
Wybacz, miałam dziś tzw. spotkanie po latach i degustowaliśmy moją pierwszą naleweczkę jeżynowo-malinową wyszła niesamowicie!

Ja tegoroczna wisniowke powoli koncze ale mam jeszcze spore zapasy innych.to chyba wg przepisu Marzeny.

Trawa- gazonowa
Tu ma być ogród :) 02:57, 13 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Iza, byłam już pooglądać tylko nie rozróżniam na tych zdjęciach która to wiśnia, a która jabłoń

Boję się, że jedną swoją jabłoń uśmierciłam - liście straciła już z miesiąc temu, do tego na jednej gałęzi miała jakiegoś szkodnika w postaci maleńkich błyszczących kuleczek - zdjęłam to, ale nawet nie wiem co to za delikwent był, na cisie też mi to siedziało.

Moze to glupie (szczegolnie w moich ustach) ale to A glada jak jakas zaprawa.nie mieliscie jakichs robot w ookolicy tego cisa?
Ogród wyrozumiały 23:29, 12 paź 2015

Do góry
U mnie dziś były podobne widoki, na szczęscie wszystko się szybko rozpuściło.

Będziesz cięła tą jablonkę wiosną?
Na ulotce od mojej niby pisze nie ciąć, ale znowu od kogoś słyszałam, że się tnie - sama nie wiem, trzeba będzie podszkolić się przez zimę.
Tu ma być ogród :) 23:18, 12 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Zakupiłam właśnie Twoją trawę bo spadł pierwszy od dawna deszcz

Kurcze teraz nie kumam, jaką trawę?
Wybacz, miałam dziś tzw. spotkanie po latach i degustowaliśmy moją pierwszą naleweczkę jeżynowo-malinową wyszła niesamowicie!
Tu ma być ogród :) 23:16, 12 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Boziu....jaka ja durna!

Napisałam o wiśni RoYal Burgundy

Ale jabłonki Royalty też mają liście i też na zdjęciach się załapały

Dzięki Iza, byłam już pooglądać tylko nie rozróżniam na tych zdjęciach która to wiśnia, a która jabłoń

Boję się, że jedną swoją jabłoń uśmierciłam - liście straciła już z miesiąc temu, do tego na jednej gałęzi miała jakiegoś szkodnika w postaci maleńkich błyszczących kuleczek - zdjęłam to, ale nawet nie wiem co to za delikwent był, na cisie też mi to siedziało.

Tu ma być ogród :) 23:11, 12 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

Najpierw zadzwonię do tego mojego szkólkarza. Jestem już u niego stałą klientką i nie dość, że wie jakich roślin zazwyczaj poszukuję to jeszcze ceny ma fajne. Zawsze też da mi jakiś dodatkowy rabat a to też się liczy. Poza tym ja zawsze lubię zobaczyć drzewo zanim kupię bo boję się, że przywieziony egzemplarz mi się nie spodoba i będzie kiepsko. Coś mi się nie chce wierzyć, że specjalnie dla mnie by wybierali najładniejszy egzemplarz. na pewno w takich zamownieniach na odległość chwytają pierwsze lepsze z brzegu i jadą... Ty masz super, że mogłaś sama sobie wybrać to co chciałaś

Pewnie najlepiej kupować w sprawdzonych miejscach - a rabaciki zawsze mile widziane

Z tym wybieraniem to pierwszy raz mi się taki przywilej przytrafił.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies