Dziękuję Ci, że o mnie pamiętałaś
No nie powiem żeby było mi łatwiej Jedno wiem - zestaw roślin pozostaje taki jak na początku ... tylko kwestią do ustalenia jest rozmieszczenie tego ... więcej miejsca do dyspozycji mam po lewo niż przy tulipanowcu ... i nie wiem teraz co robić?
PS Podobają mi się te Twoje panele ... pasowałyby mi takie do sypialni
O widzisz, tego nie doczytalam, teraz to i ja stwierdzam, że zostawie swoje ML za hortkami, mam je znacznie rzadziej, więc miskanty nie powinny być całkiem ukryte, nawet jak limki rozrosną się do właściwych rozmiarów, a ubiegłoroczne przyrosty ML bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły.
To ja mam mniej więcej podobnie posadzone ... bo Paweł pisał, że sadził te limki w odległości 70cm od siebie (tak jak ja)... nie wiem tylko jak bardzo oddalone są u niego ML od limek?
Mam tylko jedna (wiesz, tyci ogrodek ) mianowicie Endles Summer The Bride. W pierwszym roku zakwitla dopiero we wrzesniu (sadzilam ja wiosna), ale w drugim roku kwitla praktycznie od polowy lipca do grudnia. Na razie jest mala, ma tylko ok. 60 cm.
Rozplenic mam sporo - bo w donicach we wgłębniku połączone z rozchodnikiem - jakieś17mb.
Żywopłocik jest fajny podkreśla cudnie faliste kształty rabaty ... u Ciebie tak jest
Hortki co rok przycinasz, rosną pewnie na podobną wysokość co roku, wiadomo może to trochę się różnic w zależności od pogody, nawożenia, ale chyba nie aż tak znacznie. Popytaj np. Anę, ona ma już kilka lat, z doświadczenia swojego Ci powie, a takie info najcenniejsze.
Może rozsadzisz trochę te limki, a ML dasz lekko z tyłu pomiędzy nie?