Właśnie biorę pod uwagę taką kombinację jak napisałaś: ML po lewej powtórzyć + przed nimi mniejsze limki (może te miniaturowe?)
Tylko zastanawiam się jeszcze nad tym kołem? Chciałabym na obrzeża zastosować żywopłocik bukszpanowy (ktoś mnie zainspirował ostatnio) i ... czy nie będzie za dużo wszystkiego jak w kole dam seslerię z berberysem? ... a może dać kilka kulek bukszpanowych różnej wielkości (żeby było trochę roślin zimozielonych)+ rozjaśniający carex lub sesleria? i do tego ciurkadełko w żwirku
Hortki co rok przycinasz, rosną pewnie na podobną wysokość co roku, wiadomo może to trochę się różnic w zależności od pogody, nawożenia, ale chyba nie aż tak znacznie. Popytaj np. Anę, ona ma już kilka lat, z doświadczenia swojego Ci powie, a takie info najcenniejsze.
Może rozsadzisz trochę te limki, a ML dasz lekko z tyłu pomiędzy nie?
Rozplenic mam sporo - bo w donicach we wgłębniku połączone z rozchodnikiem - jakieś17mb.
Żywopłocik jest fajny podkreśla cudnie faliste kształty rabaty ... u Ciebie tak jest
A nie myslalas o hortensjach z serii "Endless Summer" albo "Forever & Ever"? Sa tak male jak ogrodowe, a kwitna na nowych przyrostach a nie tylko na dwuletnich. Przemarzanie im nie straszne