Witam. Dziękuję za odzew. Od rana zastanawiam się na tym kształtem, który mi wyrysowałaś. Nie myślałam o poszerzaniu bocznej rabaty ale ma to sens, więc ostro myślę. Od strony ulicy jest już małe koło z kamienną korą i myślałam, że będzie to jakieś nawiązanie do tego dużego koła. Ogólnie wszystko mam w korze, prócz małego koła o którym pisałam wyżej. Jest w nim posadzona trawa, czerwony berberys i trytoma, w liczbie trzech większych kęp. Kamień mam wzdłuż podjazdu. Nasadzone są tam berberysy, żurawka oraz trzcinnik. Wąski pas, wywiewało korę. Wiem, że kamień jest ciężki do plewienia. Kupiliśmy go za dużo i myślę co można z nim jeszcze zrobić. W dużym kole tuja Danica i Szmaragd służą nam jako drzewka do ozdoby na święta, więc chciałabym by tam zostały. Szmaragdy mają ok. 2,5 metra wysokości, nie wiem czy udałoby mi się je przenieść w inne miejsce, bez szwanku. Z drugiej strony przyzwyczaiłam się do nich i nawet nie przyszło mi do głowy by je stamtąd zabierać. Rewolucja. Myślę o Twojej propozycji. Bardzo Ci dziękuję za wpis i serdecznie pozdrawiam. Może jeszcze jakaś podpowiedź?
Podpowiedzcie proszę czym podsadzić te tuje. To jest wejście do mojego ogrodu. Podcięłam je wysoko, poniewaz mieszkam koło lasu i zwierzęta wyskubały i trochę podeschły.
Przy bramce chcę postawić trochę wieksze od tych donice z białymi surfiniami a pod tujami to nie wiem? Hosty czy może cos innego się da?
Może macie jakiś ciekawy pomysł?
Zachęcona dzisiaj działaniami Kwarteta rzuciłam się po obiedzie na brzozową.
Przesadziłam Hakone Beni Kaze ze starej brzozowej na poszerzone ramy.
Nawet się nie spodziewałam, że aż tyle tej hakone mam!
Czrety karpy podzieliliśmy na pół - Mąż musiał użyć siekiery, bo moja nóżka na szpadelku była zbyt wątła i zgrabna
Madzia dzięki o to mi chodziło. A co to za krzaczek na pierwszej focie po lewej stronie ten czerwony.
Te cisy pod płotem też ładnie rosną (tfu tfu) jaka to odmiana.
Madzia to jest kora podsypaną tak a jaka to frakcja że tak pięknie wygląda. U często podsypujesz korę?
Madzia uczta dla oka. Jednak kamień i dobrze dobrane rośliny to jest to. Pięknie!!!!!