Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 00:19, 10 mar 2020

Do góry
tulipany w donicach

pierwsze miniaturki bratków, ulubionych błękitnych jeszcze nie spotkałam

pszczoły pracują

czerwień pierwiosnków daje po oczach, pewnie je przesadzę szybko do gruntu

Dwa ogrody 00:13, 10 mar 2020

Do góry

nowy bakłażan

wschodzą zawilce Anemone Blanda, mam nadzieję, że będą białe, bez pomyłek

i odratowane siewki ranników

Dwa ogrody 00:07, 10 mar 2020

Do góry
Czas ciemierników

Dwa ogrody 00:03, 10 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
puchata donica cudowna i ten czas też

Donica dziękuje, czas na mnożenie przebiśniegów, w narożniku za hortkami

Zawsze szkoda mi ich zrywać do wazonu, ale tym razem się przemogłam

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:52, 09 mar 2020

Do góry
na dobry kolejny dzień

korona się teraz źle kojarzy - oby jak najszybciej ten koszmar się skończył - najlepiej byłoby się w ogrodzie schować i patrzyć jak szczypiorek rośnie -

pozdrawiam

Dwa ogrody 23:52, 09 mar 2020

Do góry
Ula - paprocie moje ulubione, czerwonozawijkowe
Gosiu, wilgoci tam zbyt wiele nie ma, blisko brzoza rośnie, dolewałam je latem

Mirkaka
chyba najbardziej ze wszystkich pór roku lubię wiosnę, taką do końca czerwca Słoiczki leżą od jesieni, dokarmiałam buszujące nornice. Mus od nowa nasypać granulek.

krokusy rosną pomiędzy hostami, stąd te puste placki

Gożdzikowa - wiejski ogród 23:45, 09 mar 2020

Do góry
Witam Basiu

Wszystkiego dobrego po 60-ce dużo zdrowia i radości. Pamiętaj, że życie zaczyna się po 60-tce. Mam znajomego który zaczął rozkręcać biznes edytorski w tym wieku. Pomogliśmy mu trochę jak go rozkręcił to teraz kręci że wszyscy się z nim liczą w Polsce.

Więc wszystko przed tobą.

Basiu sama zrobiłaś ten zestaw fotek czy dostałaś?

Wiosnę przesyłam i pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:44, 09 mar 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Miro i ja obejrzałam w niedzielę Maję. Cóż dodać: było naturalnie, sympatycznie, ogród zachwycający a gospodarze przemili. Mimo to mam niedosyt, chciałabym jeszcze zobaczyć te cudowne drobiazgi, zostać na dłużej przy bylinowych cudeńkach, zajrzeć do warzywnych skrzyń, posiedzieć w ogrodowej pracowni Zbyt krótki program, niestety. Szczerze gratuluję, podziwiam.

Mariolu wiem - kto jak kto ale Ty i drobiazgi to oczywiste .No skrzynie warzywne akurat miałam wtedy odpicowane - dzięki za opinię - cieszy.

to mała rekompensata

Gożdzikowa - wiejski ogród 23:30, 09 mar 2020

Do góry
gobasia napisał(a)
Haniu .

Rozpoczynam nowy etap swojego zycia. Była stosowna okazja aby oznajmić to wszem i wobec.I zrobilam to i jestem z siebie dumna i już nie będę pokładać uszu po sobie .Lżej mi na duszy

Oj ciesze się bardzo widząc Ciebie Basiu właśnie taką radosną i pewną super Gratuluje rocznicy i życzę samych dobrych chwil do przeżycia w zdrowiu i z uśmiechem buziaczki

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:21, 09 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
Jak miło, że piszecie mi swoje odczucia po programie i miłe słowa.

Są mi teraz bardzo potrzebne bo się pokiełbasiło u nas no i tym samym ogród idzie w odstawkę i mam nadzieję nie na długo.

Dzisiaj miałam cudowny dzień w ogrodzie.
Ładowałam akumulator i rozkoszowałam się na maksa. Trochę działałam na zasadzie gaszenia pożaru.

Dzień był w pogodzie obłędny - bez wiatru, słoneczko, ptaszki i ciepło

skończyłam cięcie hortensji i rozpoczęłam cięcie róż - możliwe że nie wszystkie uda się przyciąć, dużo czasu mi zeszło na jakiś porządkach i donicach - wsadzałam bratki, układałam donice i wreszcie wpadłam do skrzyń warzywnych i mam już jedną gotową muszę wsadzić cebule bo mi ślinka cieknie na te zielone
cybuchy. Czosnek już wschodzi i posadzona jesienią cebula też. Nie wiem czy zostawić jarmuż.

W słońcu dziś krokusy wyglądały cudownie kwitna wszystkie i botaniczne i wielkokwiatowe.Kiepskie fotki zrobiłam bo się spieszyłam. Wiśnie będą chyba za tydzień, a kalina angielska mnie zaskoczyła jak spore ma już listeczki.

A! i mam nowe mebelki....do warzywnika na razie poczekaja na placyku

Mircia witaj nie wiedziałam że zostałaś Królową ! Gratuluję ! trochę zaniedbałam odwiedzanie sorry bardzo ale staram się nadrobić poczytałam wizyty ale fajnie opisane wszystko i tak wesoło piękny ogród nawet w styczniu tak jak mówisz tylko dla nas zrozumiałe haa wiosna wystrzeliła ciesze się że miałaś piękną pogodę na wypad regenerujący uściskuję i buziaki zostawiam
Szmaragdowy Zakątek 23:20, 09 mar 2020

Do góry
Hej Babcia Madzia Gratulacje !!!
Najlepsze życzenia dla kwitnących jubilatek i trochę wiosny z doniczki ślę Do zobaczenia.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:17, 09 mar 2020

Do góry
sierika napisał(a)
Pszczółka opisała wszystkie emocje i odczucia jakie niesie Twój ogród i towarzystwo.
Przywołała też piękne wspomnienia, szykuję się na czerwcowy rekonesanstaki niezobowiązujący, krótki ale chcę się zanurzyć w letniej odsłonie, jak widzisz lubię się wpychać
Mam kompleks przedogródka, mój tragiczny.

Czekam już oby nic nie wypadło.
Kompleks przedogródka? no to kombinuj - nie dziwię Ci się że lecisz zawsze do przodu też tak bym robiła - tak wielki ogród jak ogarniasz nie wiem.

Zobacz zrobiłam dziś zdjęcie ciemiernika który dostałam od Ciebie - jakie cuda 2 w jednym.

Ranczo Edy 23:10, 09 mar 2020

Do góry
spokojnej nocy ....

Ranczo Edy 23:06, 09 mar 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Od Ciebie.

Hanusia przecudny jest ale nie ode mnie żałuję chyba go kupiłaś przy jakieś okazji pamiętam coś ode mnie te bliźniaki biały z różowym chyba że się zmutował :0
Sezon 2017 u Hanusi 23:01, 09 mar 2020

Do góry
Żonkile w m marcu, to u mnie niespotykane, a inne kwiatki, też kwitną nie tak jak zwykle, przeważnie beze mnie. Ech....

Za to piwonie trzymają fason i dopiero się pokazują. Ziemia zimna i im się nie spieszy. Mądre kwiatki.

a to żonkile już gotowe prawie do startuuu haa no wszystko stoi na głowie ja piwonię jedną przeniosłam ciekawe jak sobie poradzi
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 09 mar 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mira!

Maja rozpływa się w Twoim ogrodzie a my (ja i Tad) z nią!

Ty i te Twoje smaczki: rabata od niechcenia, coś do zjedzenia i znakomicie utrzymany przedogródek (jestem jego fanką!).

Fantastyczna rabata bylinowa - teraz dojrzałam całą jej wartość w zwyczajności.

Podziwiam wystąpienie Bogdana.

Skoro my byliśmy zachwyceni Twoim ogrodem w styczniu, to co dopiero Maja w czerwcu?

W tym spektalku ogrodowym wszystko gra:

to podstawy sukcesu

sadzenie, hodowanie, uprawianie

dbałość o glebę

Maja miała rację: nawłoć jest inwazyjna, trzeba ją okiełzać (czekam na kolejne odsłony spektaklu)

Zachwycają mnie u Ciebie te wszystkie szczególiki:

Ewa ....uśmiecham się na wspomnienie styczniowego spotkania - tylko ogrodnicy tak potrafią łazić po pustym ogrodzie i debatować nad wystającym badylkiem

Przeczytałam Bogdanowi - cieszy się .
Sezon 2017 u Hanusi 22:48, 09 mar 2020

Do góry
Żonkile w m marcu, to u mnie niespotykane, a inne kwiatki, też kwitną nie tak jak zwykle, przeważnie beze mnie. Ech....

Za to piwonie trzymają fason i dopiero się pokazują. Ziemia zimna i im się nie spieszy. Mądre kwiatki.

Sezon 2017 u Hanusi 22:39, 09 mar 2020

Do góry
Mimo deszczu i błota naszła mnie ochota, a że transport był darmowy, rozpoczęłam rajd ogrodowy. Rajd między kałużami, między błotem i krecimi kopcami, ale mimo niewygód, obyło się bez złych przygód. W szklarni podlałam tulipany, obejrzałam ranników przekwitające "łany", zerknęłam, gdzie coś z ziemi wyrasta, no i z powrotem do miasta. Tu kilka fotek, na otarcie łez, w deszczu i chłodzie nie chce siedzieć nawet pies.

ale pięknieee !!!
fajnie że udało ci się swoje królestwo odwiedzić i zrymować w dodatku u mnie też mży i mży ślimaki już żerują trza fotki robić kiedy się da bo płatki liście znikają haa
cudny ten wielopłatkowy ciemiernik Hanusia piękne fotyyy aa i zaraz będą widzę narcyzyy ? buziam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:36, 09 mar 2020

Do góry
Przy pomocy syna wykombinowałam coś takiego.
Wiem, że rabata o szerokości 1 m to nie po ogrodowiskowemu ale potrzebujemy też trawy żeby choćby pograć w badbintona z dziećmi dlatego nie mogę jej jeszcze poszerzać.
Co o tym myślicie? Pani Danusiu będzie dobrze?
Pszczelarnia 22:36, 09 mar 2020

Do góry
Przedwiośnie to moja ulubiona (oprócz jesieni) pora roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies