Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kwitnące skarpy 22:43, 20 maj 2017

Do góry
Witam Pawel. CzY ty lawendy nie strzyzesz? Poza tym wszystko ładnie wyglada.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:27, 20 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie tez bzy zmarzly ogromna strata, nawiazaly bardzo duzo kwiatostsnow rosna w zacisznym miejscu ale to nie pomoglo.
Palibiny chyba sa ok przynajmnie po wczorajszym przegladzie.
U mnie derenie tez mocno ucierpialy wszystkie kwiaty zmarzniete nie bedzie owocow.

no tez licze na palibiny
Kwiaty we włosach 15:45, 20 maj 2017

Do góry
Piekne te krzewuszki, ktore bardzo lubie, ale u mnie nie klimat dla nich. Marzna, poprzesadzalam w zeszlym roku wiec czekam na rozkwit, narazie liscie wypuszczaja i malenkie zalazki kwiatuszkow.
Oj tej wiosny to katastrofa w naszym regionie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:52, 20 maj 2017

Do góry
Trzeba zrobic najazd na Milke, czy rzeczywiscie to wszystko jej, bo to co pokazuje to nie do wiary, aby powojnik tak kwitl i wiele innych roslin wlasciwie wszystkie co pod polskim niebem rosnie.

Ja jutro bede ogladala moja katastrofę ogrodniczą po mrozach.

Ela, jak tylko będziesz w mojej okolicy, zapraszam na oglądanie i wąchanie
Mam nadzieję, że katastrofy nie ma, ogród masz piękny, dojrzały i ogromny
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:00, 20 maj 2017

Do góry
Milus, jutro sie okaze co zastane. Do ciebie jak sie zaglada to przyjemnosc a z drugiej strony kompleks. Tez mam lubiny, ale gdzie tam do twoich.

Czy ty pokazujesz zeszloroczne rosliny?

Ela, jakie kompleksy, z pogodą się nie wygra. U mnie idealanie nie jest, ale kwitnąco tak
Łubiny kwitną, jak szalone, oczywiście tegoroczne

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:37, 20 maj 2017

Do góry
U mnie tez bzy zmarzly ogromna strata, nawiazaly bardzo duzo kwiatostsnow rosna w zacisznym miejscu ale to nie pomoglo.
Palibiny chyba sa ok przynajmnie po wczorajszym przegladzie.
U mnie derenie tez mocno ucierpialy wszystkie kwiaty zmarzniete nie bedzie owocow.
Ogród bacowej 08:30, 20 maj 2017

Do góry
To jarzab szary. Czyli jarzebina. Dosyc powoli rosnie przynajmniej u mnie.
Ptasi gaj 08:27, 20 maj 2017

Do góry
Znowu piekny dzien.
Irysy syberyjskie nigdy tyle paczkow kwiatowych nie mialy.
Dzisiaj czyszczenie oczka woda cieplutka, zabki kumkaly.
Przymarzniete tydzien temu krzaki i drzewa wypuszczaja nowe listki.
Ogrodowe kreacje 16:29, 19 maj 2017

Do góry
Aurelia pięknie. Tulipy to na placu na rozdrożu. Bzy piękne ma też foty z zeszłego roku bo jak moje mróz tracił.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:59, 19 maj 2017

Do góry
Gozdzikowa jezeli chodzi o pawie nie chce nawet za darmo ich miec.
Bardzo skrzecza. Panuje u nas jakas moda na wsi je maja, ale to halas nie z tej ziemi. Halasuja gorzej niz psy swoim szczekaniem.

Gosiu nareszcie cieplutko. Zmarzly mi lilie i bez wiec juz ostatki z pokazywaniem. Moze cos sie zmieni ale marne szanse. Teraz wszystkie krzaki musza stracic omarzniete paczusie i nowe wypuscic.

Wczoraj ogladalam perukowca paczki odpadaja.
Mam bardzo duzo strat, ale co poczac.

Elu ...przykro ,że mróz tyle szkód w ogrodzie wyrządził...ale ciepełko wszystko odbije i bedzie ok
u mnie lilie nie zmarzły ale słabe są takie wątłe
Ptasi gaj 13:08, 19 maj 2017

Do góry
Właśnie to oglądanie i zastanawianie to jest czas
Ptasi gaj 12:52, 19 maj 2017

Do góry

Trzeba miec duzo czasu aby sie tym zajmowac. Ja tez kupie jakiegos drapaka ktorego nikt nie chce i mu dam nowe zycie na eksponowanym miejscu.
Odnosnie namiarow bede czytala wieczorem.

podrzuciłam jeszcze kilka linków Bogusiowi, popatrz w wolnej chwili jak Cię to zainteresowało.

Powiem tak, mnie skubanie i wycinanie gałązek zajmuje kilkanaście minut w roku . Najwięcej czasu poświęcam na oglądanie i wybór co wyciąć .
Przy czarcich miotłach nie ma pracy, bo one są miniaturowe. Trzeba tylko na wiosnę usunąć uschnięte igły.
ten blog w wolnej chwili warto obejrzeć:
http://sylvestris.blox.pl/html
Ptasi gaj 11:47, 19 maj 2017

Do góry
Kasya nie wiem o czym piszesz co poogladac. Jezeli chodzi o iglaki to Boguslaw jest na forum, jestem przy tablecie i nie mam mozliwosci kopiowania.
Jego watek prowadzi pani Danusia zobacz sobie.

Zobacz "ogrod Boguslawa"

Nie bede mam uroczystosc rodzinna.
Ogród za grosze 11:40, 19 maj 2017

Do góry
Dzieki za namiary przegladne wieczorem. Zgadzam sie z tym co napisalas u mnie w watku.
Ptasi gaj 11:40, 19 maj 2017

Do góry
Kasiu różnie śpią ale najwięcej na drzewach. Moja ciocia miała indyki które spały na parapecie domu. Tam zrobiły sobie grzędę.

Kasiu jest na forum Bogusław który robi piękne cięcia iglaków, zaczytałam się i naoglądałam dużo się dowiedziałam, jakie można cudeńka z sosen robić.

Pozdrawiam

daj linka gdzie mozna poogladac

bedziesz w niedziele rano w Powsinie ?
Ptasi gaj 11:38, 19 maj 2017

Do góry
Dzieki Rosa. To fakt w jakim kierunku to wszystko idzie, ale jakby nie bylo doswiadczen i roznych eksperymentow stalibysmy w miejscu.

Kupilas drapak i teraz ma dostojne miejsce w twoim ogrodzie, mala ingerencja przez strzyźenie i bedzie hit ogrodowy.

Trzeba miec duzo czasu aby sie tym zajmowac. Ja tez kupie jakiegos drapaka ktorego nikt nie chce i mu dam nowe zycie na eksponowanym miejscu.

Odnosnie namiarow bede czytala wieczorem.
Ogród Cioci cz. 3 11:28, 19 maj 2017

Do góry
Witam Małgosiu. Dawno nie byłam, więc przyzwoitość nakazuje zobaczyć twoją wiosnę w ogrodzie. Pięknie kolorowo, tulipanowo, słoneczko świeci u ciebie.
Pod domem ten kolorowy szpaler to chyba ubiorek, pięknie wygląda. Mam troche na skalniaku i też się nim zachwycam.

U ciebie to chyba mrozu nie było, bo tak wszystko ładnie kwitnie bez żadnego uszczerbku.

Pozdrawiam

Elu pod domem to skalnica kwitnie na biało i różowo
Mróz był ale szkód na szczęście nie narobił
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:14, 19 maj 2017

Do góry
Widzę, że bażanciki biegają po polu kochane ptaszyska rządzą jak moga na mojej działce, jak mnie nie ma to mam rozgrzebane rabatki coś im pod korą smakuje i grzebią. U mnie mają ścieżkę między płotem a tujami tam chadzają.
Saren też dużo w tym roku.
Już masz zasiewy zrobione i wschodzą ja dopiero w sobote będe robiła. Jest ciepło i wilgotno szybko wzejdą. Muszę jeszcze przygotowac glebę pod zasiewy, bo było mokro i wejść nie mogłam.

Pozdrawiam

Elu bażanty to u nas utrapienie, zupełnie tak jakbym stado kur wypuściła do ogrodu. Piękne ptaki , ale krzykliwe i grzebiące. Posadziłam ziemniaki 28 szt ciekawe czy stonka będzie czy wydziobią....żeby się nie okazało, że one takie " pożyteczne" jak kret
Przed bażantami ogrodzenie ogrodu nie uchroni niestety, Nawet gdyby całość siatką nakryć to i tak pozrywają w myśl zasady daj kurze grzędę jeszcze wyżej siędę U nas gniazdują obecnie w lesie pod sama siatką ogrodzeniową, a i w łące pewnie też. Ogród dla nich bezpieczne miejsce to korzystają. W końcu ogród ma być też dla zwierząt. Fajnie wyglądają jak tak spacerują. Ścieżkę piaskową kamieniem zasypiemy to grzebać nie będą....chyba, że się w trociny przeniosą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies