Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:58, 18 maj 2017

Kasiu różnie śpią ale najwięcej na drzewach. Moja ciocia miała indyki które spały na parapecie domu. Tam zrobiły sobie grzędę.

Kasiu jest na forum Bogusław który robi piękne cięcia iglaków, zaczytałam się i naoglądałam dużo się dowiedziałam, jakie można cudeńka z sosen robić.

Pozdrawiam

Rosa 09:15, 19 maj 2017

Elu, polecam Ci też ten wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1463-iglaste-rarytasy-w-naszych-ogrodach
Lubię niwaki, ale to dzieło człowieka. Jak wyskubiesz i ukształtujesz tak masz. To sztuczny twór chociaż piękny. A moim zdaniem natury nie trzeba poprawiać i udoskonalać. Człowiek za bardzo ingeruje w geny. Do czego to już doprowadziło a jeszcze do czego doprowadzi, trudno przewidzieć.
Mnie natomiast fascynują dzieła natury czyli czarcie miotły czyli - naturalne mutacje. Założyciel wątku rispetto to znany pasjonat, zbieracz, który ma olbrzymią kolekcję bardzo ciekawych "miotełek" z całego świata. Mam od niego kilka czarownic .
Z kolegą tworzy encyklopedię, polecam obejrzeć .

http://zielonozakreceni.pl/forum/ogrody-zielono-zakreconych/93-w-hanutkowie
http://hanutkowo.pl/galeria/index.php
ElzbietaFranka 11:38, 19 maj 2017

Dzieki Rosa. To fakt w jakim kierunku to wszystko idzie, ale jakby nie bylo doswiadczen i roznych eksperymentow stalibysmy w miejscu.

Kupilas drapak i teraz ma dostojne miejsce w twoim ogrodzie, mala ingerencja przez strzyźenie i bedzie hit ogrodowy.

Trzeba miec duzo czasu aby sie tym zajmowac. Ja tez kupie jakiegos drapaka ktorego nikt nie chce i mu dam nowe zycie na eksponowanym miejscu.

Odnosnie namiarow bede czytala wieczorem.
Kasya 11:40, 19 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu różnie śpią ale najwięcej na drzewach. Moja ciocia miała indyki które spały na parapecie domu. Tam zrobiły sobie grzędę.

Kasiu jest na forum Bogusław który robi piękne cięcia iglaków, zaczytałam się i naoglądałam dużo się dowiedziałam, jakie można cudeńka z sosen robić.

Pozdrawiam

daj linka gdzie mozna poogladac

bedziesz w niedziele rano w Powsinie ?
ElzbietaFranka 11:47, 19 maj 2017

Kasya nie wiem o czym piszesz co poogladac. Jezeli chodzi o iglaki to Boguslaw jest na forum, jestem przy tablecie i nie mam mozliwosci kopiowania.
Jego watek prowadzi pani Danusia zobacz sobie.

Zobacz "ogrod Boguslawa"

Nie bede mam uroczystosc rodzinna.
Rosa 12:52, 19 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Trzeba miec duzo czasu aby sie tym zajmowac. Ja tez kupie jakiegos drapaka ktorego nikt nie chce i mu dam nowe zycie na eksponowanym miejscu.
Odnosnie namiarow bede czytala wieczorem.

podrzuciłam jeszcze kilka linków Bogusiowi, popatrz w wolnej chwili jak Cię to zainteresowało.

Powiem tak, mnie skubanie i wycinanie gałązek zajmuje kilkanaście minut w roku . Najwięcej czasu poświęcam na oglądanie i wybór co wyciąć .
Przy czarcich miotłach nie ma pracy, bo one są miniaturowe. Trzeba tylko na wiosnę usunąć uschnięte igły.
ten blog w wolnej chwili warto obejrzeć:
http://sylvestris.blox.pl/html
ElzbietaFranka 13:08, 19 maj 2017

Właśnie to oglądanie i zastanawianie to jest czas
ElzbietaFranka 08:27, 20 maj 2017

Znowu piekny dzien.
Irysy syberyjskie nigdy tyle paczkow kwiatowych nie mialy.
Dzisiaj czyszczenie oczka woda cieplutka, zabki kumkaly.
Przymarzniete tydzien temu krzaki i drzewa wypuszczaja nowe listki.
Aurelllia 10:11, 20 maj 2017

Witam z rana Elu rzeczki floksikowe przepiękne Twój skalniak oczarowuje biały paw - dawno nie widziałam W Łazienkach te kolorowe dumnie kroczą
ElzbietaFranka 22:07, 21 maj 2017

Wspommiane irysy

Urzedujacy cmiel na kocimietce

Taki stan lilaka