Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:51, 18 maj 2017

Już za Tobą tęsknię
malgorzata_s... 23:15, 18 maj 2017

Niestety u Ciebie się nie da nadążyćNa uwolnienie gunnery się jednak załapałam
hanka_andrus 23:22, 18 maj 2017

Gunerka na wolności, ale w niewoli jednak pęd kwiatowy uchowała. Teraz da popis! Pokazuj, pokazuj! To taka ciekawostka jest! Gratuluje Twojemu Emusiowi determinacji! Brawo, brawo!
ElzbietaFranka 00:06, 19 maj 2017

Widzę, że bażanciki biegają po polu kochane ptaszyska rządzą jak moga na mojej działce, jak mnie nie ma to mam rozgrzebane rabatki coś im pod korą smakuje i grzebią. U mnie mają ścieżkę między płotem a tujami tam chadzają.
Saren też dużo w tym roku.
Już masz zasiewy zrobione i wschodzą ja dopiero w sobote będe robiła. Jest ciepło i wilgotno szybko wzejdą. Muszę jeszcze przygotowac glebę pod zasiewy, bo było mokro i wejść nie mogłam.

Pozdrawiam
jolanka 06:55, 19 maj 2017

Gunnera wspaniała, będę bardzo ciekawa jak da radę zimą. Takie rośliny to wspaniala rzecz ale wymagająca: (
Bażanty mam za ogrodzeniem, na razie nie próbowały do mnie się dostać do środka i niech tak zostanie
abiko 08:50, 19 maj 2017

Wielka ta gunnera.. nie, ogromna... ja z Kasią, nie chciałoby mi się
sylwia_slomc... 09:07, 19 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Niestety u Ciebie się nie da nadążyćNa uwolnienie gunnery się jednak załapałam

Gosiu teraz za forum wcale nie da się nadążyć
sylwia_slomc... 09:09, 19 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Gunerka na wolności, ale w niewoli jednak pęd kwiatowy uchowała. Teraz da popis! Pokazuj, pokazuj! To taka ciekawostka jest! Gratuluje Twojemu Emusiowi determinacji! Brawo, brawo!

Dzięki Haniu Z tego co widzę to kwiatostanów będzie więcej, ale już kolejne pewnie mniejsze będą
sylwia_slomc... 09:14, 19 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Widzę, że bażanciki biegają po polu kochane ptaszyska rządzą jak moga na mojej działce, jak mnie nie ma to mam rozgrzebane rabatki coś im pod korą smakuje i grzebią. U mnie mają ścieżkę między płotem a tujami tam chadzają.
Saren też dużo w tym roku.
Już masz zasiewy zrobione i wschodzą ja dopiero w sobote będe robiła. Jest ciepło i wilgotno szybko wzejdą. Muszę jeszcze przygotowac glebę pod zasiewy, bo było mokro i wejść nie mogłam.

Pozdrawiam

Elu bażanty to u nas utrapienie, zupełnie tak jakbym stado kur wypuściła do ogrodu. Piękne ptaki , ale krzykliwe i grzebiące. Posadziłam ziemniaki 28 szt ciekawe czy stonka będzie czy wydziobią....żeby się nie okazało, że one takie " pożyteczne" jak kret
Przed bażantami ogrodzenie ogrodu nie uchroni niestety, Nawet gdyby całość siatką nakryć to i tak pozrywają w myśl zasady daj kurze grzędę jeszcze wyżej siędę U nas gniazdują obecnie w lesie pod sama siatką ogrodzeniową, a i w łące pewnie też. Ogród dla nich bezpieczne miejsce to korzystają. W końcu ogród ma być też dla zwierząt. Fajnie wyglądają jak tak spacerują. Ścieżkę piaskową kamieniem zasypiemy to grzebać nie będą....chyba, że się w trociny przeniosą
sylwia_slomc... 09:16, 19 maj 2017

jolanka napisał(a)
Gunnera wspaniała, będę bardzo ciekawa jak da radę zimą. Takie rośliny to wspaniala rzecz ale wymagająca: (
Bażanty mam za ogrodzeniem, na razie nie próbowały do mnie się dostać do środka i niech tak zostanie

Jolu Gunneraka już chyba czwartą zimę z nami spędziła ta była najostrzejsza, ale w tym domku dała radę co widać na załączonym obrazku