Gunerka na wolności, ale w niewoli jednak pęd kwiatowy uchowała. Teraz da popis! Pokazuj, pokazuj! To taka ciekawostka jest! Gratuluje Twojemu Emusiowi determinacji! Brawo, brawo!
Widzę, że bażanciki biegają po polu kochane ptaszyska rządzą jak moga na mojej działce, jak mnie nie ma to mam rozgrzebane rabatki coś im pod korą smakuje i grzebią. U mnie mają ścieżkę między płotem a tujami tam chadzają.
Saren też dużo w tym roku.
Już masz zasiewy zrobione i wschodzą ja dopiero w sobote będe robiła. Jest ciepło i wilgotno szybko wzejdą. Muszę jeszcze przygotowac glebę pod zasiewy, bo było mokro i wejść nie mogłam.
Gunnera wspaniała, będę bardzo ciekawa jak da radę zimą. Takie rośliny to wspaniala rzecz ale wymagająca: (
Bażanty mam za ogrodzeniem, na razie nie próbowały do mnie się dostać do środka i niech tak zostanie
Elu bażanty to u nas utrapienie, zupełnie tak jakbym stado kur wypuściła do ogrodu. Piękne ptaki , ale krzykliwe i grzebiące. Posadziłam ziemniaki 28 szt ciekawe czy stonka będzie czy wydziobią....żeby się nie okazało, że one takie " pożyteczne" jak kret
Przed bażantami ogrodzenie ogrodu nie uchroni niestety, Nawet gdyby całość siatką nakryć to i tak pozrywają w myśl zasady daj kurze grzędę jeszcze wyżej siędę U nas gniazdują obecnie w lesie pod sama siatką ogrodzeniową, a i w łące pewnie też. Ogród dla nich bezpieczne miejsce to korzystają. W końcu ogród ma być też dla zwierząt. Fajnie wyglądają jak tak spacerują. Ścieżkę piaskową kamieniem zasypiemy to grzebać nie będą....chyba, że się w trociny przeniosą