Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:10, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne te cisy dorwałaś, zupełnie inaczej sobie je wyobrażałam jak pisałaś, że malizny z gołym korzeniem - będzie fajnie z nimi.

Edytko Będzie fajnie jak się przyjmą ... bo z gołym korzeniem to nie taka prosta sprawa Zastanawiam się jeszcze czy ciąć je teraz czy jednak dopiero wiosną?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:04, 08 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Olu
A widziałaś u kogoś kolumnowego tulipanowca? Czy on będzie przyrastał bardziej na boki?

Reniu, Nawigatorka ma chyba kolumnowego, nawet kwitł jej tego lata.

A ja dziękuję za przesylkę - fajne są te rozchodniki i faktycznie teraz mogę stwierdzić, że nie widziałam w żadnej szkółce tej odmiany.
Wiosną się odwdzięczę
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:44, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie da się przejść nad Twoim ogrodem bez piania z zachwytu - myślałam wczoraj o Tobie i proszę, taka niespodzianka - duuuużo pięknych zdjęć

Mam przy okazji kilka pytań:
Pamiętasz jaką masz odmianę tulipanowca?
Co po całym sezonie myślisz o carex Aurea Elata?
Jaką trawkę masz przy OZ między szałwią?

Serdeczne uściski i wpadaj częściej, tego ogrodu nie godzi się ukrywać przed społeczeństwem !

hehehe ja już ten ogród na okrągło wałkuję ... nie mam pomysłu jak i co jeszcze mogę przyjemnego pokazać to miło , że o mnie myślałaś

mam tulipanowca amerykańskiego bez odmiany ... duży rośnie a kwitnąć nie chce ...
po całym sezonie mogę stwierdzić , że Aurea Elata jest ładna i przybiera na wzroście w średnim tempie (nie mam do czego porównać ) ale nie wiem jak jej się spodobają warunki zimowe , zostaje w donicy. Miała dużo słońca i końcówki jej się poprzypalały .

Przy OZ mam Frosted Curls ... rośnie jak szalona ... Lubi chyba wilgoć bo tam mokro było w tym roku , tam gdzie miała sucho to taka sobie jest ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:50, 08 paź 2015

Do góry
Nie da się przejść nad Twoim ogrodem bez piania z zachwytu - myślałam wczoraj o Tobie i proszę, taka niespodzianka - duuuużo pięknych zdjęć

Mam przy okazji kilka pytań:
Pamiętasz jaką masz odmianę tulipanowca?
Co po całym sezonie myślisz o carex Aurea Elata?
Jaką trawkę masz przy OZ między szałwią?

Serdeczne uściski i wpadaj częściej, tego ogrodu nie godzi się ukrywać przed społeczeństwem !
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:52, 08 paź 2015

Do góry
Ewik - fajnie powitać nową twarzyczkę u sibie

Malkul - hakone wyrywam z korzonkiem i tyle ... można od razu do gruntu ..Zrobiłam kilka sadzonek eksperymentalnie w doniczkach z sukcesem. One się rozchodzą rozłogowo ...

Madżenka
- moje hakone przez upały nie ucierpiały . Podlewanie miały włączone może dlatego a może i nie ? Pożarły mi bukszpany

Piorunek - to są tuje franki boy szczepione na pniu a brzozy posiadam doorenbosy . Co do ich posadzenia ja nie podpowiem . Mnie ich wielkość nie przeraża . Na wiosnę trochę je skrócę

Konieczki - zapraszam na kawkę dziękuję za miłe słowa ...

Lindsay80 - No właśnie ... kupiłam green jewel i w ubiegłym roku wszystkie wyglądały jednakowo a w tym sezonie jakby jedne pozostały w wersji oryginalnej a drugie jakieś białawe ? nie wiem o co chodzi ... zaraz wstawię zdjęcia ...

Popcorn - sama ogarniam ogród ... a co do hakone to wyrywam z korzonkiem i sadzę . One są powolne ale rosną

Elik - na to co się dzieje w ogrodzie nie zawsze mamy wpływ a poległe hortensje mnie nie wzruszają nadal wyglądają na leniwe nie pozbywam się jednak kwiatostanu dopiero na wiosnę ...
Czasem słońce czasem deszcz 12:44, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ogród masz już dojrzały i piękny - drzewa robią niesamowitą robotę, a okazy masz wyśmienite.[/quote

do dojrzałości jeszcze mu daleko, ale co do drzew się zgadzam- odgrywają dużą rolę w ogrodzie, dzięki
Mały ogród Kasi 10:35, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Szkic mnie powalił i czekam jakie ostatecznie zestawienie róż przy tarasie będzie - Eden Rose i Pomponella?

Takie chyba będzie to zestawienie Może coś jeszcze, zobaczę ile ostatecznie będzie miejsca na rabacie.
Tu ma być ogród :) 10:32, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Rabata po prawej stronie drzwi wejściowych (po lewej stronie będzie bliźniacza): 3 x Miskant Variegatus, 3 x RH Cunningam White, 5x carex Aurea Elata, 6 x kula bukszpanowa, 1 x Miłorząb Mariken.

Myślę jeszcze co ostatecznie pomiędzy te buksy - jest tam po 50 cm wolnej przestrzeni, a pomysłów jest kilka: runianka, konwalnik, Evergold, Ice Cream, ptasie łapki, żurawki limonkowe ... co obstawiacie?

Wiosną będą kwitły białe narcyzy przy buksach, po całości białe tulipany i myślałam o ciemiernikach, tylko gdzie je tam upchać?

Rabata będzie wysypana jasno-szarym grysem granitowym.

Przegapiłam tyle Twoich wpisów
Ja bym posadziła runiankę
Mały ogród Kasi 10:24, 08 paź 2015

Do góry
Szkic mnie powalił i czekam jakie ostatecznie zestawienie róż przy tarasie będzie - Eden Rose i Pomponella?
Tu ma być ogród :) 10:13, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wszyscy piszecie, żeby nic nie dosadzać więc daję sobie na wstrzymanie.
Cebulowe, które wymieniłaś mam zakupione, więc można szaleć.

to będzie piękna wiosna
Tu ma być ogród :) 10:08, 08 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Jedziesz dzisiaj po drzewa? Jak będziesz to porób proszę zdjęcia i obczaj ceny jakiś ciekawszych egzemplarzy, co Ci wpadną w oko

No właśnie tam dzwoniłam, znowu przełożone - albo na jutro, albo na sobotę.
A może byś się chciała podłączyć do tego wyjazdu i razem ze mną pooglądać?
Skoro i tak Pan ma poświęcić swój czas, to czemu nie dwóm potencjalnym klientkom ? - pomyśl
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:43, 08 paź 2015

Do góry
Piękne te cisy dorwałaś, zupełnie inaczej sobie je wyobrażałam jak pisałaś, że malizny z gołym korzeniem - będzie fajnie z nimi.
Czasem słońce czasem deszcz 09:41, 08 paź 2015

Do góry
Ogród masz już dojrzały i piękny - drzewa robią niesamowitą robotę, a okazy masz wyśmienite.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:36, 07 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Fajnie, będę czekać

No i gratki na 400!

Ciekawa jestem w jakim stanie dotrą do Ciebie?
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:31, 07 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Powiem Ci, że było chłodno, ale jakoś nie zmarzłam

PS. Jutro spodziewaj się kuriera

Fajnie, będę czekać

No i gratki na 400!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 07 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dorodny egzemplarz!
Czyli nie tylko ja dziś zmarzłam w ogrodzie.

Powiem Ci, że było chłodno, ale jakoś nie zmarzłam

PS. Jutro spodziewaj się kuriera
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 07 paź 2015

Do góry
dorodny egzemplarz!
Czyli nie tylko ja dziś zmarzłam w ogrodzie.
Tu ma być ogród :) 21:46, 07 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nic nie dosadzaj już w bukszpanach i tak za rok będzie busz.
Tulipany, ktore wymieniłaś wszystkie sa piekne, sadź nawet nie myśl.
A na rabacie z lawnedą daj czosnki purple sensationa i główkowate, które będa pózno kwitły

Wszyscy piszecie, żeby nic nie dosadzać więc daję sobie na wstrzymanie.
Cebulowe, które wymieniłaś mam zakupione, więc można szaleć.
Tu ma być ogród :) 21:41, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Twoja ażurowa pergola za każdym razem mnie zachwyca

Też ją lubię
Były obawy jak jej dostawienie wpłynie na bryłę domu, ale myślę, że wyszło na plus.
Tu ma być ogród :) 21:39, 07 paź 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Aż sprawdziłam, ile kosztują cebulki zimowitów. Nie wiedziałam, że tak dużo.
Z jednej cebulki wychodzi wiele kwiatów.
Ale to taka luźna propozycja była

Niczego bym na tę rabatę już nie dawała.

Też się zdziwiłam.
Na razie posadzę tulipany, może też czosnki - bo to mam, na kolejne wydatki cebulowe sama sobie daję szlaban
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies