Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 10:35, 08 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
Szkic mnie powalił i czekam jakie ostatecznie zestawienie róż przy tarasie będzie - Eden Rose i Pomponella?

Takie chyba będzie to zestawienie Może coś jeszcze, zobaczę ile ostatecznie będzie miejsca na rabacie.
kasia_w 10:38, 08 paź 2015

Stan na dziś- plaża lekutko uporządkowana

iwka 10:41, 08 paź 2015

no i jak czyściutko sie zrobiło
Mixtoorka 10:42, 08 paź 2015

kasia_w napisał(a)

Wczoraj byli znowu i to do nocy. A dziś już nie

U mnie mieli być dziś, mają być jutro...

Daj nam cierpliwości więcej!!!
Trzymam kciuki Kasiu za Was, morza cierpliwości na to wszystko trzeba.
kasia_w 10:44, 08 paź 2015

Na pocieszenie w tej rozwałce- w weekend mąż wsadził wisienkę Prunus Serrula Branklyn. Będzie rosła w trawniku. Być może dostanie granitową obwódkę, ale zadecydujemy dopiero jak będzie placyk naprzeciw, bo nie wiem, czy to nie będzie aż za wiele tych kółek.

Lubię tę parkę- miłorząb i wiśnia- są tacy różni i fajnie się dopełniają
No i w końcu coś dzieje się w tym miejscu, gdzie rośnie wiśnia. Strasznie denerwowała mnie nieciekawa pustka na tej osi widokowej. Dziś dokupiłam jeszcze proso rózgowate Red Cloud- wsadzę chyba w borówki pod płotem. Albo gdzie indziej. Najpierw przymierzę i niech się opatrzy ze 2 dni.

Na ostatnim zdjęciu widać starty w trawie. Cóż będą większe...Trawnik pewnie do wymiany

kasia_w 10:49, 08 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)

U mnie mieli być dziś, mają być jutro...

Daj nam cierpliwości więcej!!!
Trzymam kciuki Kasiu za Was, morza cierpliwości na to wszystko trzeba.

A słyszałas powiedzenie fachowców- "piątek zły początek" He he. Pewnie dopiero w poniedziałek zjadą, coby robota się lepiej kleiła
Mixtoorka 10:53, 08 paź 2015

Dziękuję Kasiu tego mi trzeba było. Nie ma to jak dobić leżącego A tak serio to martwi mnie bardziej to, że przymrozki a ja mam w donicach jeszcze mini Marikena i konwalniki. Martwię się, że im podmarzną korzonki. A muszę je posadzić przy samym tarasie, więc nie sadzę bo mi zniszczą. Grrr
Chyba na noc zacznę je do domu brać.
kasia_w 10:56, 08 paź 2015

zadołuj je w ziemi i przykryj z góry ziemią. Mam ten sam problem z różami dwoma. Zadołowałam w zacisznym miejscu. Ech- teraz to najbardziej by mi się wiosna przydała, żeby trawnik po wszystkim odremontować
Mixtoorka 10:56, 08 paź 2015

Ależ on jest mega przystojny ten Ginko, fiu fiu. Cudny! I ta jego dama, jak baletnica Piękna para na tym zdjęciu, jak w tańcu!

Mixtoorka 10:58, 08 paź 2015

kasia_w napisał(a)
zadołuj je w ziemi i przykryj z góry ziemią. Mam ten sam problem z różami dwoma. Zadołowałam w zacisznym miejscu. Ech- teraz to najbardziej by mi się wiosna przydała, żeby trawnik po wszystkim odremontować

tak dziś uczynię. W tydzień powinni się uwinąć...gdy już zaczną