Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 00:13, 18 maj 2017

Do góry

Na koniec bialy pieknis.

Ptasi gaj 00:04, 18 maj 2017

Do góry

Niezapominajka schowana obok irysa syberyjskiego maja bardzo duzo paczkow kwiatowych

Floksy pieknie pachna, ale konwalie to dopiero zapach.

Z lewej na tle lilaka rutewka zakwitla ma 40 cm wys. Po prawej kwitnaca karagana chyba z pszczolą.

Ptasi gaj 23:53, 17 maj 2017

Do góry
Moze jeszcze troche floksikow w pelni rozkwitu.

Ogród za grosze 23:12, 17 maj 2017

Do góry
Witam rosa. Ten Boguslaw jaki madry. Zaraz musze zajrzec do niego. Mam od zeszlego roku sosne w donicy z mysla, ze ja zrobie w kule, ale po tym wykladzie zmieniam zdanie. Tylko to formowanie dlugo trwa, nie wiem czy źycia wystarczy aby odniesc pelny sukces.
Ogród z uśmiechem 23:01, 17 maj 2017

Do góry
Jola u mnie puch z topoli lezy tam gdzie mieszkam. Wszystkie plagi tej wiosny.
Ptasi gaj 22:57, 17 maj 2017

Do góry
Jola dzisiaj paciorek aby wialo ze wschodu na zachod, moze cos da.

Na topole znowu nie ma silnych. Jest tak, koty sa wszedzie nawet na firankach w mieszkaniu. Za tydzien dwa beda pylic deby znowu bedzie wszedzie źółto.

Mój ogródek 17:16, 17 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mozesz pryskac Topsinem 500.. nawet trzeba jest przeciw i jezeli juz jest szara plesn.
Mozesz tez Miedzianem.

Topsin mam.
Tak więc muszę opryskać jak najszybciej.
Ptasi gaj 13:35, 17 maj 2017

Do góry
Tak mam za płotem jak przyjdzie wiatr z zachodu to będzie w moim ogrodzie

Lubię go :) 10:00, 17 maj 2017

Do góry
Jeszcze odnosnie pergoli, pomyslowa, najwazniejsze aby roslina sie zlapala za sznurek i owinela pare razy i dotarla do poprzecznej kantowki. Pozniej sama bedzie sie pięła usztywniajac sie.

roślinki już się łapią sznura dwie mi podmarzły, ale odbijają całe szczęście

Ptasi gaj 08:50, 17 maj 2017

Do góry
Piekna pogoda bede sadzic i siac, juz pewnie dzisiaj zakoncze. Trawka rosnie jak na drozdzach. Pomalowac donice i posadzic pelargonie to moje ulubione kwiaty doniczkowe i zawsze niezawodza.
Z motyką na słońce 08:00, 17 maj 2017

Do góry
Anka obudzilas sie ze snu zimowego, tyle w tym czasie sie zdarzylo.
Zima nie wszedzie jednakowa, pozniej deszcze, ulewy i mrozy, budzisz sie a tu lato.

Tak powaznie kiedy zaczynasz cos robic nie na papierze lecz w realu na działce.

Ela my już nieco zrobiliśmy. Zbudowaliśmy dwie małe kanciapki na czas budowy, pozbyłam się wielu roślin, drzew i krzaczków owocowych, przesadziłam to co chcę żeby zostało. Ja w ogóle nie zaliczyłam snu zimowego, tylko nie uczestniczyłam w życiu O.
Ogród za grosze 23:15, 16 maj 2017

Do góry
Jak mi by sie przydala taka sosna nawet dwie.

Musze poszukac takiego dziwolaga.
Piszesz, ze chcialabyś, aby czapeczki były pŁaskie, moi zdaniem kazda galazka ma przewodnik i tego nie obcinac lub co drugi rok reszte co rok. Mozna probowac.
Mój ogródek 22:59, 16 maj 2017

Do góry
Mozesz pryskac Topsinem 500.. nawet trzeba jest przeciw i jezeli juz jest szara plesn.
Mozesz tez Miedzianem.
Bawarka 22:04, 16 maj 2017

Do góry
Witam Kasiu tak Kanzan, na osiedlu to szpaler tych wisni, sa piekne. Masz tez duzo floksow bo wiosna nawet pozniej sa bardzo dekoracyjne. Floksy ktore mam to rozsady z 3 doniczek ten wrzosowy kolor. Tak rozsadzala, ze tyle wyszlo.

Piekne drzewo Elu, bede u Ciebie go podziwiac Floksy dostalam od sasiadki, tez kilka malych kepeczek i tak ladnie sie rozrosly, bardzo wdzieczne sa, skromne a jakie piekne
Mój ogródek 21:00, 16 maj 2017

Do góry
Patrycja, jak mial w zeszlym roku to w tym roku tez bedzie porazany szara. Koniecznie juz opryskaj i zobacz czy nie ma mszycy.

Nie mszycy nie ma.
Topsinem mogę pryskać?
Mój ogródek 20:23, 16 maj 2017

Do góry
Patrycja, jak mial w zeszlym roku to w tym roku tez bedzie porazany szara. Koniecznie juz opryskaj i zobacz czy nie ma mszycy.
Z motyką na słońce 20:14, 16 maj 2017

Do góry
Anka obudzilas sie ze snu zimowego, tyle w tym czasie sie zdarzylo.
Zima nie wszedzie jednakowa, pozniej deszcze, ulewy i mrozy, budzisz sie a tu lato.

Tak powaznie kiedy zaczynasz cos robic nie na papierze lecz w realu na działce.
Ptasi gaj 15:50, 16 maj 2017

Do góry
Podobno jakis kwarc, ale nie jestem pewna. Przy kupnie kamienia byla zawierucha.
Juz mialam zamowiony piaskowiec bardzo ladny i zwirek piaskowy. Pojechalismy odebrac wlasciciel i kierowca byl kompletnie pijany nie bylo z nimi kontaktu na szczescie nie zrobilam przedplaty wiec pojechalam do innego skladu. Tam juz na szybko bo lał deszcz nie milosiernie i wybralismy byle szybciej.

Wyszlo nie źle jeszcze ciagle jest do wykonczenia.

Nie było z nimi kontaktu grunt to dbać o wizerunek firmy Nieźli Panowie
Lubię go :) 13:45, 16 maj 2017

Do góry
Jestem na str 16, piszesz, ze to kamien polny ale on jest plaski musial byc ciety, czy specjalnie sortowany. Kamien polny to tzw otoczaki sa okrągle.

Na rzut oka wydawalo mi sie, ze to granit odpadowy.

W kazdym razie co by to nie bylo bardzo ladnie wyglada.

Ja tez lubie naturalne dodatki, chociaz nie wszystko sie udaje w naturze.
To jakis kwarc, ale nie jestem pewna bo mialam z kupnem klopoty byl planowany wapien.

To jest zwykły polny kamień tylko tzw łupany, czyli duży kamień tak uderzony żeby pękło. Dlatego ta nasz droga nie jest idealnie równa , są takie górki i dolinki
Ogród z łezką II 11:19, 16 maj 2017

Do góry
Kasiu mój trawniczek pierwszy raz bo u nas mokro nie można było wjechać żadną kosiarką podłoże mokre trawa mokra to nie koszenie.
W zeszłym roku to kosiliśmy prawie co tydzień mimo suszy bo mam natryski na trawniki.

Jeszcze chciałam odnośnie róży "Laguna" nie mam szczęścia do niej mam ją trzy lata i drugą zimę z kolei zmarzła. Jak odrośnie to kwiaty piękne i pachnące kwitła w zeszłym roku do listopada i może dlatego nie potrafią pędy zdrewnieć. U nas zima była dosyc mocna mimo solidnego zapakowania zmarzła.

Pamiętam, mówiłaś, że się nie dało. Ale ładny po tym koszeniu, teraz już tylko lepiej będzie
To dziwne z tą Twoją Laguną, na prawdę...może to jakaś słaba sadzonka była...i musi się zebrać. Moja cała zielona po zimie była, nawet kawałek nie przemarzł. A było u nas -28 stopni tej zimy...
Moje róże tylko kopce dostają, żadnego innego okrywania.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies