Witaj
Zaszłam do Twojego ogródeczka z wyszukiwarki -szukałam jeżówek i znalazłam nie dość że są jeżówki to jest jeszcze piękny ogród
Mam pytanie przy okazji o przepis na pyszności które robisz
Pozdrawiam.
Też zauważyłam, że nie lubi zbyt mocnego cięcia. Trzeba się chyba ograniczać tylko do ścięcia kwiatostanów.
Oj, biednaś Ty. Współczuję niemocy. U mnie nastrój jakby ciut lepszy, choć do normalnego stanu jeszcze nie powrócił.
orliki
jarzmianka wciąż bez kwiatów
skarpa czeka na róże
i przedpłocie (wreszcie mam drzewa!)
i warzywnik na koniec (z pomidorami bieda- za zimno i za mało słońca
Rzeczywiście ta szałwia jest bardzo mioddodajna. Ma ładne kutnerowate liście. Spokojnie można ja wplatać jako element rabat ozdobnych.
Długa prosta dziękuje.(w drugą stronę)
Nie mam pojęcia jak zareaguje. Trzeba eksperymentować. Ewentualna porażka to nic złego. Wszyscy uczymy się na błędach.
Studzienną modernizowałam kilka razy. Teraz już mi pasuje.
Rozpoczęłam trochę zmian...
W tamtym roku posadzilam graba pospolitego, którego będę próbować prowadzić na węższe drzewo. W tym roku dostał w nogi seslerie i szalwie. Seslerie za późno i za mocno podzielilam i się biedna zebrać nie moze...
Rabata przy ławce została poszerzona i też dostała seslerie i szlwie
Front wygląda jakby już miął ze dwa sezony za sobą, z cebuli się nie śmiej bo jak byś zostawiła na zimę to w przyszłym roku cudne kule zakwitną
Zobacz moja zapomniana z warzywnika ogromne kwiaty ma jak czosnki te wielkie
przy okazji bo już dawno miałam się zapytać - co to za carex? - mam podobny z szerokim liściem od Aprilka ale mój zanika na zimę a twój widzę po cięciu, że nie...
Jakoś przegapiłam tą serię zdjęć u Ciebie.
Zostawiasz szafirki w takim stanie? Ja mam tylko mini kępkę, ale bardzo mi się ich nasienniki podobają i odwracają uwagę od oklapłych liści.
Jabłonka pierwsza klasa Kiedy zaczęłaś ją kształtować?