Dziękuję za pochwałę wiosny i zdjęcia z faworkami, jestem osobą która szybko się uczy jak mnie coś interesuje. Podglądam, analizuję i sprawdzam co wyjdzie.
Oby wiosna nie namieszała w przyrodzie i w naszych roślinach.
Uwielbiam wspomnienia z miejsc w których byłam, często przeglądam zdjęcia zimową porą i uśmiecham się do oglądanych widoków. U nas też pogoda była kiepska, ale dziś robiłam porządki pod świerkami, jeszcze trochę mi zejdzie. Najważniejsze, że zaczęte. Wiosna szybko w tym roku startuje, jeszcze niektóre rośliny nie zaschły, a już się budzą do życia.
Dziękuję Bardzo dziwną mamy zimę w tym roku, skoro kwiatki już w lutym kwitną w ogródku. Wschody słońca wyglądają jak letnie zachody słońca. W styczniu widziałam tęczę na niebie.
Miro, ciemierniki w różnym stadium kwitnienia. Niektóre mają ładnie zbudowane kępy liściowe, a kwiatów mało. A niektóre mają mało liści i bardzo duże kwiaty
tu liście przycięte
Ten hibiskus na pniu , sama go tak prowadzę.Ma w tym roku 5 rok.To w sumie jeszcze młody.
Tutaj jest z przodu rabaty po lewej
Mam jeszcze 2 syryjskie.
I 2 bylinowe.
Też je bardzo lubię
Hibiskus bylinowy Midnight Marvel.Mam go już 4 rok.
I ten NN ( przywieziony , jako mała sadzonka z Węgier, jako pamiątka
z urlopu ) chyba 5 rok będzie miał.
Karola szkoda że nie włożyli 2 lub 3 płyt. Bo inaczej ciężko będzie coś z tym zrobić. Ja też mieszkam na wzniesieniu od jeden strony mam po 3 płyty miejscami. Z drugiej strony od sąsiadów mam beton lany do tego tak samo panele.
Pozdrowienia zostawiam. Zakupy na allegro zrobiliśmy. Dziękuję jeszcze raz.
Dziś zanim zaczął padać śnieg z deszczem i gradem (taka nowoczesna kombinacja zimowa ) zrobiłam zdjęcia celem przywołania wspomnień - jak to będzie pięknie już w maju.
I tak tulipan acuminata
jest