Miedzian stsosuje na przedwiosniu profilaktycznie przeciwko chorobom grzybowym. Stosujemy w fazie pąkow na drzewach lisciastych gdy temeperatura sie ustabilizuje i średnidobowa wynosi ok 5 stopni. Ja planuję oprysk za tydzień.
Potem stosujemy Promanal na ssące (przędziorki i mszyce) gdy są w fazie larw
Niestey wielkie szu szu mam juz za soba. Na szczescie do gor mamy 2-2,5 godziny więc co tydzień moźna jeżdzic. Za tydzien odwiedze mame, to bede miała zaledwie 30-45 min na stoki .
Widze ze i wiosna do Ciebie zawitała, ten okres lubię , gdy w gorach lezy snieg a w dolinach juz wiosna ! Ale z tego powodu prznioslam sie z Jeleniej G do Wrocławia.... Bo w JG jeszcze zima a we W wiosna
Jakie fotki z rutynowego weekendowego szu szu? 149 km od domu?
Miedzianw nastepną sobotę albo za dwa tygodnie. Przeciez musi byc kolejne szu szu, bo już jest tak ciepło, ze może wszystko za 2-3 tygodnie splynąć. ....
Krokusy to roślinki, którym temperatyry -5-8 nie czynią krzywdy, lrzecież to kwiaty przedwiosnia
Anemony? Ja kupiłam prymulki (bladoróżowe), purpurowe bratki oraz niebieskie i fioletowo-białe bratki miniaturowe.
ZC jest otwarte orzez calutki rok. Donic nie chowam do domu, przez kilka pierwszych nocy prymule i bratki będę nakrywać agrowłokniną. Bratki nie wymagają takich zabiegow, ale prymulki przy - t zmarzlyby.
Ciemierników jeszcze nie wystawiam na noc, niech nocne mrozy zelżeją.
Justynko Iwona już odpowiedziala, ze Promanal można nawet po 3 dniach stosować po Miedzianie.
Ja wiosną stosuje profilaktycznie Miedzian, żaden inny srodek. Natomiast gdy w sezonie już ystąpią choroby grzybowe wtedy z powodzeniem Topsin, ale ja polecam Falcon, widziałam po nim zdecydiwanie lepsze efekty na różach.
Rok temu zabrakło mi czasu na zastosowanie pierwszy raz od kilku lat Miedzianu i czyżby dlatego tak panoszyly sie choroby grzybowe?
Miedzian stosuję na lisciaste - głownie na róże, magnolie, graby. Ale w tym roku chyba rowniez bukszpany polecę Miedzianem. Można wszystkie rośliny profikaktycznie nim opryskać.
Potem Promanal, rok temu po wiosennym zastosowniu niemal nie mialam przędziorków a mszyc tez bylo niewiele.
Ale ale.... Lrzeciez ja mialam w tym roku stosowac lancę doglebową.....
W polskim orawie kosmetyki podlegają określonym regułom dot znakowania ake pampersy to materiały opatrunkowe? Muszę podrążyć temat w poniedziałek w pracy?
Czytalam już o pierwszym bocianie w Posce tydzień temu.
Co ciekawe że w Zachodniej Polsce zima taka sama jak rok temu a w pozostalych rejonach łagodniejsza.
Dokładnie tak pisal na forum, ktoryś z naszych męskich eskpertów. Ważne a y odwrotnie nie zrobić, bo zatssoowanie najpierw Promanalu uniemozliwi penetrację Miedzianu.
Zatem u mnie w następny weekend będzie Miedzian a za dwa tygodnie Promanal.
Zywoplot mam posadzony 1 m od plotu. Tnę go z kazdej strony. Aktualnie przejście między płotem a żywopłotem to ok 40-50 cm co pozwala mi na swobodne cięcie. Jeśli nie cielabyś go z jednej strony byłby rzadki i brzydki. Aktualnie mój żywopłot tne bardzo radykalni bo osiągnał już docelową wysokosć i ma sie tetraz tylko zagęszczać
Kasia, Zbyszek, Iwonka, Ewa, Waldek, Madżenka, Sebek, Kasia
Jest mi bardzo miło że odwiedzacie,
wiosna jest już za furtką lada dzień zagości w Tym maleńkim ogrodzie.......
a wtedy....
wszyscy na to czekamy.....