makadamia
08:30, 20 wrz 2019
Persymono, nie sadziłabym flanrocka i adirondack razem.
One mają podobny, smukły pokrój i razem nie będą dobrze wyglądały. Popatrz tutaj na zestawienia drzew.
Właśnie dlatego proponuję po obu stronach smukłe, wyższe drzewo (jedno z podanych wyżej, skoro znalazły się na shortliście
) a po prawej stronie, gdzie jest więcej miejsca do towarzystwa dać niższą i rozłożystą pissardi, która zasłoni widok od strony wejścia na ten sąsiedni dom.
O trzmielinie zapomniałam Ci napisać: to bardzo dobry krzew, ale te żółte plamy zupełnie nie pasują do zestawu roślin, który Ci podałam. Tam są same srebrno-fioletowe kolory.
Kłopot w tym, że nie bardzo znam rośliny, które by pasowały w tym miejscu do tej trzmieliny.
Na pewno krwawniki żółte, tawuły goldmount/goldflame (których nikt nie lubi
), pięciorniki (które też nie cieszą się popularnością), u Gosi widziałam ślicznego dziurawca, oczywiście rudbekie, słoneczniki, trzcinniki, zebrinus, liliowec stella d'oro..
One mają podobny, smukły pokrój i razem nie będą dobrze wyglądały. Popatrz tutaj na zestawienia drzew.
Właśnie dlatego proponuję po obu stronach smukłe, wyższe drzewo (jedno z podanych wyżej, skoro znalazły się na shortliście

O trzmielinie zapomniałam Ci napisać: to bardzo dobry krzew, ale te żółte plamy zupełnie nie pasują do zestawu roślin, który Ci podałam. Tam są same srebrno-fioletowe kolory.
Kłopot w tym, że nie bardzo znam rośliny, które by pasowały w tym miejscu do tej trzmieliny.
Na pewno krwawniki żółte, tawuły goldmount/goldflame (których nikt nie lubi