Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

sylwia_slomc... 23:22, 12 lip 2023

Zachwycające masz te rabaty cieniste U mnie pomidory rosną na wolno, nie pędowane, nie przycinane, powiązałam wszystkie pędy do tyczek i coś tam kwitnie i nawet się wiążą
Basieksp 07:44, 13 lip 2023

ewsyg napisał(a)
Basiu, lubię klimatyczne ogrody, a Twój właśnie taki jest. Ślicznie masz. Hortensja bardzo fajna odmiana.

Dziękuję ta Hortensja zaczyna się powoli przebarwiać, podlałam ją nawozem, by była niebieska, ona wtedy robi się taka jasno fioletowa
Basieksp 07:49, 13 lip 2023

mirkaka napisał(a)

Wspaniałe ujęcia rabaty i tej ścieżki Bardzo mi się podoba Masz fajną kępę kopytnika, u mnie posadziłam go w lasku ale tam co chwila więdnie, tam u mnie bardzo sucho, muszę go przesadzić, może pod ogrodówki? Tam mam chłodniej i wilgotniej
Podziwiam też pomidorki, i widzę że dość mocno tniecie liście, ja tnę tylko do pierwszego grona, a resztę najwyżej trochę przytnę, a tu widzę wycinacie. Czy pomidory nie głodują mając tak mało liści?

U mnie kopytnik na początku też nie chciał rosnąć, chyba trzy razy go kupowałam i sadziłam a teraz nawet sam się wysiewa ale faktycznie lubi wilgoć i cień teraz u nas popadało ale jak było tak sucho też go podlewałam. Ten akurat sobie radził w miarę, ale w innym miejscu był też trochę ochlapniety przez chwilę
Basieksp 07:51, 13 lip 2023

Kasiapod napisał(a)
Rośliny w tym miejscu rewelacyjnie wyglądają z kamieniami
Basiu to jest świecznica? i u ciebie rośnie w cieniu. Teraz już wiem dlaczego u mnie wygląda kiepsko

Tak rośnie tam też świecznica mam dwie ta jest dość duża I co roku kwitnie, druga jest mniejsza obie rosną w cieniu i podlewam je by miały w miarę wilgoć
Basieksp 07:53, 13 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zachwycające masz te rabaty cieniste U mnie pomidory rosną na wolno, nie pędowane, nie przycinane, powiązałam wszystkie pędy do tyczek i coś tam kwitnie i nawet się wiążą

Dziękuję Sylwia też będziesz miała pomidory, a podobno takie z pola, nie z tunelu są jeszcze smaczniejsze, bardziej aromatyczne
Basieksp 07:57, 13 lip 2023

Podziwiam też pomidorki, i widzę że dość mocno tniecie liście, ja tnę tylko do pierwszego grona, a resztę najwyżej trochę przytnę, a tu widzę wycinacie. Czy pomidory nie głodują mając tak mało liści?

Chyba nie głodują, one u góry maja liście pierwsze już zajadamy tu je trochę lepiej widać tam gdzie nie ma jeszcze pomidorów liście są
Basieksp 08:01, 13 lip 2023

A dziś mam wolne i taki obchód rosa jest w ogrodzie, słońce, wróble i szpaki hałasują szpaki pewnie dlatego, że wczoraj zerwałam im wiśnie zdążyłam
Basieksp 08:05, 13 lip 2023

Kwitną jeżówki nie wszystkie jeszcze u mnie, białe i żółte jeszcze w pąkach
Basieksp 08:09, 13 lip 2023

I w wielu miejscach szaleją rudbekie Tu z liliowcami
Basieksp 08:12, 13 lip 2023

Powoli zaczynają floksy i niektóre lilie inne lilie już przekwitły i nie kwitną a jeszcze inne w pąkach