Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

LIDKA 19:06, 25 sie 2026

Zwierzyniec słodki
Basieksp 19:11, 25 sie 2026

Siatka ogrodzeniowa, podczytane u Lidki, zobaczę może nada się jako podpórka dla anabelek, ale to na przyszły rok Jest dość sztywna.
Boki nie są ostre, łączy się je przez wyjęcie jednego pręta, tak wykręcając go. Trzeba to rozciągnąć, naprężyć, bo się kurczy. Doły do wbicia w ziemię, ale będą potrzebne jakieś kotwy, mocne szpikulce, bo mocno sprężynuje, może wystrzelić, jak sprężyna. Tak na szybko wygięłam to, jest dość sztywne, ale na boki, też cośby się przydało. Albo tak na krzyż, dwie siatki abo może jakiś sznurek by wystarczył? Tak to wygląda, tak na szybko, w kapciach U nas nie ma dziś upału, poza tym w pracy mam raczej chłodno, dlatego takie ciepłe kapcie Kurcze, szkoda, że tylko tyle mam tej siatki
Basieksp 19:17, 25 sie 2026

Tylko, tak myślę, czy te oczka nie są za małe, za gęste, jak będą liście, takie trochę już rozwinięte, to się nie przecisną, musiałoby by być same pędy, z lekko rozwiniętymi liśćmi. Zobaczę, może tą siatkę wypróbuję, chociaż do jednej mirabelki.
Judith 19:28, 25 sie 2026

Szybka akcja
Faktycznie nie wygląda to zachęcająco… Tak teraz myślę, że na tych filmikach w Internecie widziałam te sztywne siatki, o których u Lidki wspominała Marta. No i z nimi byłby ten problem z wystającymi końcami, które grzebany zaginać…
Basieksp 19:40, 25 sie 2026

Judith napisał(a)
Szybka akcja
Faktycznie nie wygląda to zachęcająco… Tak teraz myślę, że na tych filmikach w Internecie widziałam te sztywne siatki, o których u Lidki wspominała Marta. No i z nimi byłby ten problem z wystającymi końcami, które grzebany zaginać…

Obawiam się, że one mogą wystrzelić, wyprostować się, chyba, że po bokach je związać, zrobić, takie pałąki i to by je trzymało, dodatkowo coś na wbicie. Pomyślę, jak już taką jedną mam, może coś da się wykombinować ?
LIDKA 19:42, 25 sie 2026

Basia za dużo zachodu z tym rozciąganiem .
Zobacz u mnie
Znalazłam filmik na necie i to co facet pokazuje to by było jeszcze w miarę budżetowe bo ja tych hortensji do podparcia mam 32 i 6 w donicach a może się okazać że jeszcze 8 na kortowej. Tych to nie wiem bo nie kwitną tzn dopiero pąki wiążą , opóźnione jakieś .
LIDKA 19:58, 25 sie 2026

Basieksp napisał(a)

Obawiam się, że one mogą wystrzelić, wyprostować się, chyba, że po bokach je związać, zrobić, takie pałąki i to by je trzymało, dodatkowo coś na wbicie. Pomyślę, jak już taką jedną mam, może coś da się wykombinować ?

Jak masz materiał to i sposób znajdziesz.

Mi się te spawane ozdobne podobają takie żeliwne ale one pieruńsko drogie zwłaszcza na moje ilości
Basieksp 22:08, 25 sie 2026

LIDKA napisał(a)

Jak masz materiał to i sposób znajdziesz.

Mi się te spawane ozdobne podobają takie żeliwne ale one pieruńsko drogie zwłaszcza na moje ilości

Chyba też, będę chciała kiedyś mieć takie gotowe. Na żeliwne to trochę dużo kasy, tak myślę, bo nawet nie wiem ile by kosztowały, ale może, takie spawane, zrobione gdzieś w garażu ?