Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 08:47, 13 sie 2026

mrokasia napisał(a)

Kurka, królewicz już zajęty...

No i tak to już jest z tymi królewiczami
LIDKA 13:18, 13 sie 2026

Basia mam to wiertło do cebul. I pomysł
Trzeba by dziurę albo dwie wywiercić koło rośliny i w te dziurki wsypać ziemię wymieszana z hydro . Też zauważyłam że czasem podnosi aż roślinę . Jak się rozsypał na trawniku to galaretka niesamowicie śliska się zrobiła . Ciężko to było usunąć .

Będę próbować tego sposobu z wiertłem na kortowej . Wkoło hortensji na początek . Zdam relacje

W zeszłym roku wykopywałam hortensje pod dereniami i sądziłam od nowa z żelem ale za dużo mamy roślin żeby wszystkim tak robić .
gogo 17:15, 13 sie 2026

Basieksp napisał(a)

20 cm to i tak mało. Moja albicja co roku przemarza. W tym roku, mimo okrycia, przemarzła prawie do ziemi. Ale ona ładnie i dość szybko u mnie odrasta, chociaż na kwitnienie nie liczę. To chyba nie do końca drzewko na nasz klimat. Wiedziałam o tym, ale u nas albicję wybrał sobie mój eM. No i skoro odbija, to ją zostawiam, bo ta moja, mimo to ładnie wygląda, a nie zależy mi na dużym drzewku. Jutro zrobię jej fotkę A jak może kiedyś zakwitnie, to będzie miła niespodzianka

O, to Twoja albicja, mimo opatulania, aż tak przemarza?, to mnie nie pocieszyłaś
Moja najpierw rosła w wiadrze i była wnoszona do budynku.
I to wnoszenie przestało mi pasować i ją wkopałam i teraz żałuję

To czekam na zdjęcie drzewka.