Witaj, fajną masz działeczkę. Wypatrzyłam super skrzynie na uprawy. Jak uda mi się moją działkę doprowadzić do porządku, ogrodzić i zrobić wszystkie konieczne prace, to w taki sam sposób chcę uprawiać warzywa. Wdziałam że pytałaś o werbenę. Zdobyłaś nasionka? Bardzo mi się podoba i znajdzie u mnie miejsce. Fajnie obsadziłaś ten znaleziony pojemnik. Dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji jest pinterest. Siedzę i oglądam i marzę że kiedyś tak u mnie będzie. Piękne bukszpany na wejściu! Nie zaatakowała Ci ich ćma? U mnie przed blokiem chyba ze 40 letni okaz musieli ściąć Fajne kotki Ja mam rudą paskudkę.
miło mi Ciebie gościć.
Skrzynie polecam warzywka rosną jak na drożdżach a i łatwe i co najważniejsze szybkie w pielęgnacji. Zajmuje mi to ok 10 min a skrzyń mam 4 duze juz czwarty sezon i dwie małe od tego roku
Werbenę mam podesłała mi koleżanka z ogrodowiska i własnie wczoraj widzę, że zaczyna kiełkować. Tak się na nia cieszę .
Pojemnik przeleżał już swoje w piwnicy i widząc jakie cuda ogrodomaniacy obsadzają też postanowiłam poszaleć.
Kasiu wierzę , że będziesz miała pięknie - to wciąga niesamowicie ja jestem tak zakręcona na punkcie roślin ze sobie nie wyobrażasz. Domownicy czasami patrzą na mnie jakbym była nie z tego świata - ale co tam robie swoje i kocham to !
Co do bukszpanów to one mają tez ok 30 lat po poprzednich właścicielach.
Na szczęście jeszcze nie chorowały i oby tak zostało.
A więc Kaśka do roboty - będę śledziła twoje poczynania - będzie pięknie
Dzięki za kopa na rozpęd Niestety u mnie to będzie się ciągnęło jak flaki z olejem. Nie mogę robić nasadzeń, póki nie będzie wody i ścieków. Wszystko się o to właśnie rozbija, o doprowadzenie wody i prądu do mojego ugoru. Ale nie zamierzam próżnować, zamierzam czytać o waszych perypetiach i pilnie się przygotowywać do założenia ogrodu.
Kocurki urocze, mieszkają w domu czy na działce? Choć widząc tego puchatego myślę że w domu
Pod tujami bardzo sucho, może nie warto tam nic sadzić tylko wykorować, a może tam puścisz tego powojnika bylinowego o którego się pytałaś. Ja u siebie w bardzo suchym miejscu pod świerkiem posadziłam marzankę wonną, rośnie ładnie ale czasami ją podlewam, choć rzadko Mam też w trudnym miejscu posadzonego bodziszka korzeniastego, rośnie dopiero rok, ładnie się rozrósł, mam nadzieję że w tym roku będzie sobie dawał radę bez podlewania.
Kocurki niewychodzące Tylko na balkon - oczywiście zabezpieczony.
Mirka, chyba marzanka wonna to dobry pomysł , musze poszukać w sklepach ogrodniczych i taki dywanik powinien się zrobić a tak to szpeci mi.
Gałęzie zostały podcięte żeby posadzona nieopodal świecznica mogła rozwijać się ku górze i zeby miała więcej cienia.
Jeszcze nigdy mi nie kwitła więc w tym roku przesadziłam , podkarmiłam i czekam na pachnące kwiaty