Dziekuje za rady, będę się starała spełniać wszystkie warunki Ale ciężko powiedzieć bo, kilka jezowek miało i miejsce i dobra ziemie. Najbardziej mnie zdziwila 3 letnia green jewel, bo i ziemia ok i słońce i pusto z przodu całkiem bo malutka rabatka przy altanie Niby kawałek karpy/starej łodygi zielone a nie wypuscila ani pół listka a juz taka rozrośnięta była Kolejna również, było kilka listków i zniknęło..... Niektóre, fakt, miały szanse ale nie skorzystały i inne rosliny podrosły... ale cześć miała naprawdę dobre miejscówki
Ach ..bo jeżówki to czasami takie kapryśne są i nie wiadomo o co im chodzi może coś je podgryzło ..może od dołu..może od góry ..
He he, to słabo, bo ja mam na razie tylko dwa pąki dobrze będzie, jeśli w ogóle się załapię na te kwiaty...
Kasia - kojarzysz odmianę? Ładna jest, nawet bardzo Tę pęcherznicę też mam od jesieni. Kolor teraz na wiosnę i na jesieni ma obłędny. Uśmiałam się z tetrisów. Ostatnio 10 cm przesunęłam cis i pytam się męża czy teraz lepiej na co on - przecież tak samo jest. Chłopa się pytać... ciekawa jestem jak zareaguje na wysadzenie 6 tujek za płot bo będzie musiał mi w tym pomóc... oj będzie gadania, będzie.
Bo ja tak patrzę na te Memory na zapłociu i jednak je stamtąd zabiorę chyba. Zostaną same róże i dołem powoli dorzucę dąbrówki.
Ja wczoraj posadziłam Memory pod domem sąsiadów (zadołowany w donicach) - będzie miał słońce do 12-13. Zobaczymy czy da radę.
A zobacz, ta jest w takim stanie od wiosny i nic nie puszcza, a to jej 3 sezon juz... spory krzaczek był
Wygląda jakby zgniła i ta zgnilizna posuwa się dalej A spróbuj wykopać tą karpę ..i zobacz jak wygląda ..obstawiam ,że będzie miękka /pusta w środku ..ale może jest jeszcze jakaś część która żyje ..