Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod pliszką

Ogród pod pliszką

Pliszka5 23:27, 15 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Dzięki. Jaki piękny pień ma. Igły podobne do jałowców. Chyba się skusze. Wyrzucę kalinę zimozielona bo to śmieciara nie z tej ziemi a wsadzę mamutowca. Szybko rośnie. Czy on wrażliwy na wiatr zimowy?

U mnie on szybko rośnie i jest bardzo strzrlistym drzewem wiec trzeba uważać na silne wiatry.
sylwia_slomc... 09:47, 16 cze 2024

Pliszka5 napisał(a)

A są od zeszłorocznego jesieni nie mogą sie ułożyć raz się biją ostro a raz się miziają ciężko będzie by sie dotarły.

A to para czy są jednej płci?
Pliszka5 15:47, 16 cze 2024

Para ale żyła w wolierze zewnętrznej w większym stadzie i widzę ze to może być problemem. Czekam aż cos z tego wyjdzie u Aleksandrett obrożnych tak jest że samica jest zawsze dominujaca.
sylwia_slomc... 16:40, 16 cze 2024

A puszczasz je żeby sobie polatały po mieszkaniu?
Pliszka5 19:09, 16 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
A puszczasz je żeby sobie polatały po mieszkaniu?
no wlasnie nie bo one sie strasznie mnie boja i boję sie ze nie będę w stanie ich złapać ponownie
sylwia_slomc... 19:54, 16 cze 2024

To pewnie dlatego tak się zachowują. Wcześniej swobodnie latały w wolierze teraz ich naturalna potrzeba jest ograniczona. Dziwne, że po pół roku nadal się boją... A próbowałeś podawać smakołyki z dłoni, gadać do nich, gwizdać...itp
Nasze nimfy też były bardzo płochliwe w wolierze karmienia z dłoni nie udało się spróbować bo mają możliwość swobodnie odlecieć, ale jak gwiżdżę to przylatują na patyk w odległości 3 cm od mojej twarzy i też się odzywają do mnie. Z Falistymi inna sprawa bo ich jest dużo ok 25-30 szt więc tworzą swoje własne stado i ja im nie jestem w nim potrzebna, ale tez jakoś bardzo się nas nie boją, latają nad samymi głowami, nie uciekają w panice jak po wolierze chodzimy.
ale w młodości miałam w mieszkaniu papugi faliste które latały po pokoju, siadały mi na ramieniu dawały buzi, siedziały na długopisie jak cos pisałam lub na łyżce jak jadłam. Papugi to bardzo towarzyskie ptaki. Tyle, ze nie wiadomo jakie doświadczenia z człowiekiem miały twoje nim trafiły do Ciebie.
Pliszka5 18:33, 20 cze 2024

Dzisiajsze działanie i sadzenie co do gęstości sadzenia mam ochotę zrobić z lawendy żywopłot

Pliszka5 18:34, 20 cze 2024

pomponella zachwyca mnie bardzo
Pliszka5 18:35, 20 cze 2024

warzywka
Pliszka5 18:37, 20 cze 2024