Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Niepoprawny link
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

beamilusia 15:30, 22 lut 2021

Witaj Alicjo. Ależ u Ciebie kolorowo, wiem zdjęcia z zeszłego roku, ale miło się ogląda, kiedy za oknem jeszcze zim. U mnie biało i śnieg jeszcze chyba trochę poleży, bo sporo u mnie go nasypało i wszędzie jeszcze zimowe widoki. Piękne masz magnolie i różaneczniki. Będę podziwiała u Ciebie, ponieważ u mnie mroźny klimat i obawiam się, że magnolie by zmarzły. A różaneczników nie umiem uprawiać, miałam dwa i uschły po pewnej zimie. Już ich nie będę sadziła. Pozdrawiam serdecznie.
Alija 15:33, 22 lut 2021

Alija 15:39, 22 lut 2021

Azalie u mojego taty rosną w pełnym słońcu, praktycznie od rana do wieczora.
Basieksp 15:42, 22 lut 2021

Taki sąsiad to skarb
Alija 17:49, 22 lut 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Alicjo. Ależ u Ciebie kolorowo, wiem zdjęcia z zeszłego roku, ale miło się ogląda, kiedy za oknem jeszcze zim. U mnie biało i śnieg jeszcze chyba trochę poleży, bo sporo u mnie go nasypało i wszędzie jeszcze zimowe widoki. Piękne masz magnolie i różaneczniki. Będę podziwiała u Ciebie, ponieważ u mnie mroźny klimat i obawiam się, że magnolie by zmarzły. A różaneczników nie umiem uprawiać, miałam dwa i uschły po pewnej zimie. Już ich nie będę sadziła. Pozdrawiam serdecznie.

Beata! Też sobie tak humor poprawiam, bo u nas pomimo dodatniej temperatury i pięknego słoneczka śniegu leży dużo. Jeszcze trochę trzeba poczekać.
Na magnolie i różaneczniki zapraszam do mnie. Pozdrawiam!
Alija 17:52, 22 lut 2021

Basieksp napisał(a)
Taki sąsiad to skarb

Basia! Zgadza się! Tata bardzo lubi azalie, to jego oczko w głowie. A w ogóle to pracami ogrodowymi ja się zajmuję, bo on już nie daje rady, tak więc jego ogródek kwiatowy i warzywnik na mojej głowie.
beamilusia 19:04, 22 lut 2021

Przepiękne okazy azalii.
Alija 21:56, 22 lut 2021

Beato! Dziękuję bardzo! Pozdrawiam.
Agatorek 23:02, 22 lut 2021

Ale okazy . Piękne
ElzbietaFranka 23:03, 22 lut 2021

Azalie są piękne też u mnie pięknie kwitną nie zależnie od koloru. Co najważniejsze nie są kłopotliwe. Jedynie kiedyś u mnie złapały mączniaka,ale teraz pilnuje po przekwitnięciu pryskam mlekiem lub woda z sokiem z grejpfruta.
Z rododendronami to wyższa szkoła jazdy.

Te co pokazujesz to już większe pewnie ponad 10 lat.
Może ja też swoje pokaże.