Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Ulina 10:18, 07 cze 2026

Alija napisał(a)

Różaneczniki mają swój czas, a bylinki swój. Mi zginęła ta czerwona jarzmianka, wiec wczoraj prosiłam sąsiadkę żeby mi zrobiła sadzonkę. Jest bardziej wyrazista od tej białej, a biała u mnie rośnie jak szalona.
U Ciebie w zestawieniu z bodziszkiem żałobnym i czym jeszcze?
Roocika 12:32, 07 cze 2026

No właśnie też na ta jarzmianki zwróciłam uwagę, Jasne mi ładnie przyrastają, lepiej niż zawilce.
Alija 22:54, 11 cze 2026

ewsyg napisał(a)
Alicjo, bardzo dziękujemy za zaproszenie, gościnę, pyszne jedzonko, rozmowy, spacer po Waszym pięknym ogrodzie. Ty Alicjo i Twój mąż jesteście wspaniałymi ludźmi. Czuliśmy się u Was cudownie. Tak pochłonęły nas rozmowy i podziwianie ogrodu, że nie zrobiłem żadnego zdjęcia.
Jeszcze raz dziękujemy i zapraszamy do nas. ❤

Ewuniu! Bardzo się cieszę, że mogliśmy się poznać i spędzić ze sobą trochę czasu, było nam bardzo miło. Dziękujemy za zaproszenie, mam nadzieję, że uda się nam zobaczyć Wasz wspaniały różany ogród.
Pozdrawiam
Alija 22:57, 11 cze 2026

anabuko1 napisał(a)

Przepiękne azalie.
U mnie w tym roku tylko czerwona kwitła.
Ani różowa ani żółta kwiatów nie pokazały.

Aniu! Azalie bardzo dziękują. U mnie w tym roku też nie wszystkie kwitły obficie, pomarańczowa miała tylko dwa kwiatki, cóż nic na to nie poradzimy.
Alija 22:59, 11 cze 2026

anabuko1 napisał(a)

Wszystko ładne, kolorowo, soczyście i na bogato. Jest co podziwiać.
Na 3 zdjęciu to rodresja ?
Śliczna.

Aniu! Dziękuję bardzo. Tak, to właśnie rodgersja.
Alija 23:02, 11 cze 2026

Ulina napisał(a)

Różaneczniki mają swój czas, a bylinki swój. Mi zginęła ta czerwona jarzmianka, wiec wczoraj prosiłam sąsiadkę żeby mi zrobiła sadzonkę. Jest bardziej wyrazista od tej białej, a biała u mnie rośnie jak szalona.
U Ciebie w zestawieniu z bodziszkiem żałobnym i czym jeszcze?

Urszulko! Moja czerwona jarzmianka nie jest wielka, to jej pierwszy sezon. Białe i różowe są znacznie większe. Czerwone mam przy bodziszkach i żurawkach.
Alija 23:04, 11 cze 2026

Roocika napisał(a)
No właśnie też na ta jarzmianki zwróciłam uwagę, Jasne mi ładnie przyrastają, lepiej niż zawilce.

Asiu! Czerwone jarzmianki mam dopiero pierwszy sezon białe i różowe dłużej, jak na razie są dużo większe.
Alija 23:14, 11 cze 2026

Trochę różnego spamu, drugi sezon mam różę chippendale i ciągle się nią zachwycam
Alija 23:19, 11 cze 2026

To prawdopodobnie róża pacyfic blue, pewności nie mam, bo jesienią przesadzałam i tak namieszałam, że już nie wiem, gdzie co jest
Alija 23:23, 11 cze 2026

Róża Artemis zaskoczyła mnie w tym roku ilością pączków, dopiero zaczyna kwitnienie.