U mnie na glinie rozchodniki rosną jakoś. Mają od strony trawnika wschód a za płotem zachód, to sadzonki z 2 szt które kiedyś dostałam od Irenki z Miłkowa. Ten rządek pod dereniami sadzony wiosną. Zobacze jak będzie w przyszłym sezonie -być może je zagęszczę jeszcze.
Dostaną horty w plecy na zmianę z trzcinnikiem England.
Derenie je ciut cieniują ale raczej to ażurowy cień.
Odmiany Hortensji jeszcze nie wybrałam - chce niskie 2 odmiany. I nie bobo i nie littlelime. Więc myślę.
Nie znam odmiany tych rozchodników ale na wiosnę chętnie się podzielę tylko proszę o przypomnienie.
No taaaaa.......gapię się u Ciebie codziennie to mnie wzięło. Na platanowej mam busz od tuji do drzewa a na szał liczę jak mi sesleria i rozchodniki białe na obwódce urosną.
To określenie "kontrolowana rozpierducha" to zawłaszczyłam od Justyny z Ogród prawie wymarzony.
Hania,
ja pewno polegnę i padnę jeszcze nie raz bo nie słucham często rad.
Jestem uparta jak moja babcia i mama a osioł to przy nich spolegliwy się zdaje
Za wąskie te rabaty mam zwłaszcza bukową.
Ale cóż, podniosę się, otrzepie, chwycę szpadel i pójdę kopać dalej.
Dzięki że mnie tu odwiedzasz, że z nami jesteś i dzielisz się z nami wiedzą nie tylko ogrodniczą. Jesteś taki dobrym duchem Ogrodowiska.
Lidka, działasz nieprzerwanie i rabaty coraz piękniejsze .
Dostrzegam u Ciebie zjawisko odchodzenia od rządkozy i to jest super trend . Po obejrzeniu/przeczytaniu setek dzienników tu na forum widzę, że to naturalna droga niemal każdej ogrodniczki/ogrodnika . Moja tez .
Rabaty staja się bogate i zabuszone (słowo ukradzione Justynie ). Moja ulubiona rabata u Ciebie to różanka .
Jest super!