Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Agatorek 16:24, 18 paź 2025

Dokładnie, nie ma co się zajmować (przejmować) sprawami, na które nie ma się wpływu .
ajka 18:17, 18 paź 2025

Judith napisał(a)
No i układ rabat pod dębami: to jest miks koncepcji moich i Waszych . Dziękuję!!! Juz kilka dni sie z tym ułożeniem bratam i chyba mam to! .
Koło - jak wcześniej - obejmujące dwa dęby i małe kółko przy trzecim. Niby żadna różnica, a nie ma tu dysharmonii . Pomiędzy kołami trawiasta ścieżka szerokości kosiarki.

Bardzo mnie się podoba ten pomysł, będę kibicować
Judith 19:38, 19 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Dokładnie, nie ma co się zajmować (przejmować) sprawami, na które nie ma się wpływu .

Wszystko jest kwestią skali problemu .
Judith 19:39, 19 paź 2025

ajka napisał(a)

Bardzo mnie się podoba ten pomysł, będę kibicować

Fajowo, dziękuję
Judith 19:40, 19 paź 2025

W ogrodzie kolorowo i w okolicy też, aczkolwiek ostatnie wietrzne dni to czas przyspieszonego ogołacania drzew z liści .

olciamanolcia 20:34, 20 paź 2025

Judith napisał(a)
Przeleciałam się po ogrodzie próbując wpasować wstążeczkowe rabaty, póki co mam za dużo pomysłów . Musi się to uleżeć, ale czuję, że chwila jest bliska!

Jednakowoż nie samym kminieniem człowiek żyje i mimochodem dostrzega kolory jesieni. Jesień fajna nie jest, dobrze zatem, że umila tę smętność kolorem, którego teraz w moim ogrodzie jest więcej niż latem

Piękny obraz Twojego ogrodowego parku
Judith 22:33, 20 paź 2025

olciamanolcia napisał(a)

Piękny obraz Twojego ogrodowego parku

Justyś ❤️
Anda 12:35, 21 paź 2025

Jesien jak sie patrzy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 16:22, 21 paź 2025

Anda napisał(a)
Jesien jak sie patrzy

Anda! Jesteś!
Judith 16:32, 21 paź 2025

Dzisiaj pierwszy raz od naprawdę bardzo dawna popracowałam w ogrodzie. 3 godziny i zapełnione trzy ubijane nogą 120-litrowe worki.
Zebrałam liście i żołędzie z rabaty przytarasowej (już trzeci raz ) oraz wygrabilam w odległości półtora metra od rabaty, żeby choć do jutra nie widzieć na niej liści . A te lecą jak szalone, deszcz liściowy normalnie, proszę ja Was.
I podjęłam spontaniczną decyzję o usunięciu wierzby hakuro z rzeczonej rabaty. No i nie wiem, z jakiego powodu tkwiła tu tyle czasu, wszak od kilku sezonów bardziej straszyła niż zdobiła. Przyzwyczajenie najwyraźniej .
Jutro może powycinam kilka bylin, trza korzystać, ze melodia do roboty przyszła .