Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

mirkaka 11:46, 02 lip 2026

Judith napisał(a)
A teraz się zastanawiam, jak długo to ma być takie zawinięte...?

EDIT: Gugel mówi, że 2-3 tygodnie. No dobra.

A czym to zawinęłaś? Mam coś na czereśni, i też się zastanawiam co robić? Czym to wycinaliście?
Judith 14:50, 02 lip 2026

mirkaka napisał(a)

A czym to zawinęłaś? Mam coś na czereśni, i też się zastanawiam co robić? Czym to wycinaliście?

Babka w ogrodniczym mówiła, by zawinąć bawełnianym bandażem, Gugel mówił, że folią...
Ja zawinęłam w podarte na pasy stare (wyprane) prześcieradło.
Wcześniej oczywiście było pryskanie i smarowanie.
A wycinaliśmy nożykiem budowlanym.
mirkaka 17:52, 02 lip 2026

Dzięki Judith
Judith 21:25, 03 lip 2026

W czasie piekielnego ukropu niepostrzeżenie nadszedł nowy okres budżetowy .
Wszelkie prace ogrodowe były ostatnio poza horyzontem moich myśli, bo te skupiały się raczej na przetrwaniu . A potem zapomniałam, że planowałam kiedyś jakieś zakupy .
Wczoraj jadę sobie rowerkiem relaksując się przy fajnej pogodzie, aż tu nagle nie wiadomo skąd, nie wiadomo jak znalazłam się przed moim lokalnym sklepem ogrodowym. Późnawo było, ale okazał się otwarty, zatem zawinęłam po kilogram proszku na mrówki. I co ja pacze?! - stoją sobie pęcherznice Magic Ball w liczbie sztuk 4! Te same, których szukałam bezskutecznie, te same, których nie było w mojej ulubionej szkółce, w której jest zawsze wszystko czego potrzebuję… A te se tu stoją niemal od moim nosem! .
Tak się podekscytowałam, że zaczęłam chaotycznie opowiadać, że ach ach takich właśnie szukam, a akurat rowerem przyjechałam, a nie autem i że nie chcę ryzykować wioząc w koszyku a w ogóle to się w nim raczej nie zmieszczą itepeitede, aż pan litościwie przerwał ten potok słów pytając rzeczowo: ile sztuk odłożyć? . Anioł! .
Dzisiaj dzieć podjechał i odebrał .
Ładne są .

Wafel 22:58, 03 lip 2026

Lubię czytać twoje posty, fajnie przemycasz w nich humor sytuacyjny
LIDKA 22:58, 03 lip 2026

Fajna historia

Ja jeżdżę po lody co niedziele tzn lody są po drodze i są wymówką żebym pojechała do szkółki 2 km od domu i czynnej w niedzielę. Zaprzyjaźniłam się z właścicielką już dawno. Kupuje te lody . Jadę do szkółki i pijemy kawę i zagryzamy lodem.
Zanim Edytka zaparzy kawę w domu i przyniesie do altanki ogrodowej (szkółka na posesji przy domu) to ja się przelecę po rządkach roślin. Czasem coś kupię odrazu, Czasem coś powybieram i odbieram na 3 raty żeby m nie miał szoku ile doniczek kasy itd. Zdarzały się sytuacje że brałam rośliny na tzw zeszyt żeby nie płacić kartą.
W zasadzie poza tą szkółką i różami z gołym korzeniem z internetu nic nie kupiłam gdzie indziej w tym roku. Aaaa przepraszam -bratki się zdarzyły w markecie .
Rojodziejowa 23:29, 03 lip 2026

Judith to pęcherznicowe przeznaczenie! Dziś byłam u Hyżego i Heidetraum Plus spośród pnących się mocno wybijało. Od razu mi przyszłaś do głowy.