Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród. » Edycja postu

Rododendronowy ogród.

Milka 17:08, 04 kwi 2012

Ja Bożenka nigdy nie, chyba że nie wiem jakie rzeczy by musiały by się stać! Mieszkałam jako dziecko z rodzicami za granicą i zawsze do Polski strasznie tęskniłam, nie nadaję się; mogę tak na 3 dniowe wyprawy, góra tydzień ot jaka patriotka
Martek 17:22, 04 kwi 2012

Kobiety macie chyba wszystko już na zicher porobione Takie dyskusje
Ja też nie mogłabym na obczyźnie ,chyba,że miałabym moc kasiory i na jakieś miesiąc góra dwa wpadałabym do drugiego domu na "doświetlenie"
Lecę dalej na razie werdykulacja była i zbieranie liści z roślin cały czas podrzuca mi dębinę wiatr ...
Milka 17:27, 04 kwi 2012

Ja to mam biedę z liścmi i zastanawiam się, czy ten dąb aby zostanie, ale posiał się sam jak wnuk się urodził, nijak nie wypada drzewo wywalić
Bogdzia 19:30, 04 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Ja Bożenka nigdy nie, chyba że nie wiem jakie rzeczy by musiały by się stać! Mieszkałam jako dziecko z rodzicami za granicą i zawsze do Polski strasznie tęskniłam, nie nadaję się; mogę tak na 3 dniowe wyprawy, góra tydzień ot jaka patriotka

Ja za granicą nie mieszkałam ale tez bym nie chciała absolutnie, ale angielski klimat choc deszczowy bardzo by mi odpowiadał.
Bogdzia 19:32, 04 kwi 2012

Martek napisał(a)
Kobiety macie chyba wszystko już na zicher porobione Takie dyskusje
Ja też nie mogłabym na obczyźnie ,chyba,że miałabym moc kasiory i na jakieś miesiąc góra dwa wpadałabym do drugiego domu na "doświetlenie"
Lecę dalej na razie werdykulacja była i zbieranie liści z roślin cały czas podrzuca mi dębinę wiatr ...

Marto nie tylko robotą człowiek żyje. Robota jest zawsze i nigdy wszystkiego się nie zrobi. W związku z tym można sobie trochę odpuścic. Nie za dużo ale trochę.
Bogdzia 19:47, 04 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Ja to mam biedę z liścmi i zastanawiam się, czy ten dąb aby zostanie, ale posiał się sam jak wnuk się urodził, nijak nie wypada drzewo wywalić

Nieraz jak czytam jak ludzie narzekają na lisciaste drzewa zastanawiam się czy iglastych wogóle nie sadzą. U mnie liście nie są problemem tylko igły. Z kosodrzewiny która się rozrosła i rośnie nad kostką spada rocznie tyle igieł że powinna byc sucha a ona jest piękna i zielona. W lesie ziemia zaslana igłami a przy jeziorku posadziłam (w odległości ) sosny bo wszyscy straszyli ze liscie beda wpadac to teraz jest tak że jak wpadną liscie to zanim się utopia można sporą ich częśc wyłowic siatką a jak spadną igły to od razu idą na dno. Jestem przeciw dyskryminacji drzew liściastych bo i liściste i iglaste jednakowo wymieniają swoje kiście a lisciaste łatwo zebrac np za pomocą kosiarki a iglaste trzeba ręcznie i jeszcze ręce pokłuja (np jałowce).
Juzia 20:02, 04 kwi 2012

Bogdziu nie nerwuj sie Ja się tylko czaję jak tu drzewa przemycić coby sąsiedzi nie narzekali na liście
Kwiatek na sześćsetkę

Bogdzia 20:07, 04 kwi 2012

Justynko nie maja prawa zabronic Ci sadzic drzew. Każdy robi na swojej dzialce co uwaza za stosowne.Kwiatek cudnej urody -bardzo dziękuję.
Madzenka 20:13, 04 kwi 2012

Dobry Wieczór na 600 -tną stronę ALe nabrałaś tempa Bożenko, dopiero co było 500....
Głosowanie zakońćzone odnosnie Hanusi więc już nie będę dalej ciągnąć wątku.
Głosuję za drzewami liściastymi, a co odkurzacz można kupić
Bogdzia 20:15, 04 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Dobry Wieczór na 600 -tną stronę ALe nabrałaś tempa Bożenko, dopiero co było 500....
Głosowanie zakońćzone odnosnie Hanusi więc już nie będę dalej ciągnąć wątku.
Głosuję za drzewami liściastymi, a co odkurzacz można kupić

Masz rację odkurzacz mozna kupic a my nawet nie mamy bo kosiarka zbierze z trawy a z grządek ja jak piele.