Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 12:10, 20 sty 2017

anabuko1 napisał(a)
O indentyczne dendrobium mam już kilka lat.Dobrze rośnie i kwitnie ładnie.Bedziesz zadowolona

Aniu ja mam inne denrobium nobile, takie pachnące i onciudium, plus jakiś, który dostałam i nie wiem co to bo jeszcze nie kwitnie
Fajnie, że jest bezproblemowy, mam dla niego dobre okno Jestem ciekawa czy sobie poradzi
sylwia_slomc... 12:24, 20 sty 2017

Widziałam, to ten sam co u mnie
sylwia_slomc... 12:26, 20 sty 2017

Mam nasiona cleome dla Ciebie i Małej Mi, Ani poślę Katką, a Ty sobie ode mnie odbierzesz jakoś nie
abiko 12:41, 20 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam nasiona cleome dla Ciebie i Małej Mi, Ani poślę Katką, a Ty sobie ode mnie odbierzesz jakoś nie

Super dziękuję. A kiedy je się wysiewa?
Katkak 08:25, 21 sty 2017

abiko napisał(a)

Kasia.. zastanawiam się nad rozwiązaniem takim, że tutaj jak masz ten buk ( do przesadzenia nie wiem jeszcze gdzie)po prawej, zrobić właśnie taki pokoik. I tu nie wiem, czy sadzić coś zielonego, czy jakąś ścianę gabionową, bo mam je w ogrodzie. Wstawiłabym wtedy tam ławkę, tak aby patrzeć właśnie na wprost pęcherznic i tego placyku żwirowego, bo tam zamiast ciurkadła jednak dam chyba palenisko. Wtedy miałabym sąsiadów za plecami, tylko plecy muszą być z czegoś wysokiego zielonego chyba. Na trawniku jest już grujecznik, chcę go podsadzić liliowcami - Luki mi obiecał

Agus sciany gabionowej bym nie robila, bo moim zdaniem za bardzo przytloczy ogrod. Ten niski murek co masz jest ok, bo jest niwewysoki wlasnie. Ale takie wysokie sciany gabionowe jakos zupelnie mi do Twojego ogrodu nie pasuja. Ogrod jest delikatny, pelen róż, a taka ściana moim zdaniem bylaby zbyt ciezka do niego.
Katkak 08:53, 23 sty 2017

a masz zdjątko sarny? Nie zdążyła niczego zjeść?
abiko 09:03, 23 sty 2017

Katkak napisał(a)

Agus sciany gabionowej bym nie robila, bo moim zdaniem za bardzo przytloczy ogrod. Ten niski murek co masz jest ok, bo jest niwewysoki wlasnie. Ale takie wysokie sciany gabionowe jakos zupelnie mi do Twojego ogrodu nie pasuja. Ogrod jest delikatny, pelen róż, a taka ściana moim zdaniem bylaby zbyt ciezka do niego.

Wiem Kasiu, masz rację, ale nie mam zupełnie pomysłu jak odzielić się od sąsiadów choć na chwilę. Naprawdę mam ich dość

Nie mam zdjęcia, staliśmy nieruchomo koło okna, żeby jej nie spłoszyć. Potem Ł. zacząć się wybierać, żeby ją jakoś wyprowadzić, ale uciekła sama - tutaj plus, że jeszcze nie mamy ogrodzenia
Katkak 09:45, 23 sty 2017

abiko napisał(a)

Wiem Kasiu, masz rację, ale nie mam zupełnie pomysłu jak odzielić się od sąsiadów choć na chwilę. Naprawdę mam ich dość

Nie mam zdjęcia, staliśmy nieruchomo koło okna, żeby jej nie spłoszyć. Potem Ł. zacząć się wybierać, żeby ją jakoś wyprowadzić, ale uciekła sama - tutaj plus, że jeszcze nie mamy ogrodzenia

może jakiś ładny drewniany trejaż, taki pełny nawet. Będzie delikatniejszy, a zasłoni tak samo jak gabion. I na pewno tańszy. Pomalujesz go jak Ci się podoba, może jakieś pnącze na niego puścisz, lub coś zawiesisz... Coś wymyślimy, nie martw się .
abiko 14:25, 23 sty 2017

przyszedł mój fotelik.. i już się zastanawiam czy się nie porwałam z motyką na słońce..
drewno wygląda, że jest ok, sprężyny na pierwszy rzut oka też..no się małżonek ucieszy

Katkak 14:36, 23 sty 2017

po moim śp. dziadku są dwa takie fotele.