Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 14:01, 13 sie 2023

Agatorek napisał(a)

Zaczynam knucie

Jakie masz sadźce? Jak szeroko rosną?
Chodzi mi o te

I drugie pytanie, czy tawułki masz na patelni?

Sierpień w Wilczym prześliczny ❤️

Aga knuj knuj dziękuję za komplementy

te sadzce to Baby Joe u mnie mają koło 60-max 80 cm szerokości -tak na oko Ci mówię ,jak chcesz to wieczorkiem je zmierzę -teraz taki upał ,że nie wychodzę z domu

tawułki mam w lekkim półcieniu obok dużej brzozy i jak jest za sucho to mdleją ,ale po podlaniu szybko się podnoszą -te fioletowe rozrastają się kłączami ,mam tam też jasnoróżowe- one już przekwitły
na skalniaku też mam kilka -te rosną na przysłowiowej patelni i szału nie robią -zamierzam je przesadzić do inversowej bo tam już na niektórych kawałkach jest więcej cienia i bardziej mokro -tylko nie wiem kiedy to zrobię -lista przesadzanek zamiast się skracać ,to się wydłuża
Magleska 14:06, 13 sie 2023

Alija napisał(a)
Powtórzę za Agnieszką, sierpień w Wilczym przepiękny (zresztą w Wilczym każdy miesiąc piękny).
Obejrzałam wszystkie fotorelacje z wielką przyjemnością, dzięki ogromne za możliwość przeniesienia się na chwilę do tych wspaniałych ogrodów. Od razu człowiek dostaje powera do pracy u siebie, coś by przekopać, przesadzić, zakupić.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.

Alicja dziękuję za tyle pochwał cieszę się ,że relacje się podobają

wszystkie ogrody były cudne -każdy inny ,każdy we własnym osobistym stylu
Magleska 14:08, 13 sie 2023

Muszelka napisał(a)
Twój ogród jest jak róg obfitości
I jak cudnie położony!

Muszelko dziękuję mam za blisko fajną szkółkę przestałam już ze sobą walczyć -taki ten mój ogród naćkany ,ale dobrze mi z tym
Agatorek 14:16, 13 sie 2023

Magleska napisał(a)

Aga knuj knuj dziękuję za komplementy

te sadzce to Baby Joe u mnie mają koło 60-max 80 cm szerokości -tak na oko Ci mówię ,jak chcesz to wieczorkiem je zmierzę -teraz taki upał ,że nie wychodzę z domu

tawułki mam w lekkim półcieniu obok dużej brzozy i jak jest za sucho to mdleją ,ale po podlaniu szybko się podnoszą -te fioletowe rozrastają się kłączami ,mam tam też jasnoróżowe- one już przekwitły
na skalniaku też mam kilka -te rosną na przysłowiowej patelni i szału nie robią -zamierzam je przesadzić do inversowej bo tam już na niektórych kawałkach jest więcej cienia i bardziej mokro -tylko nie wiem kiedy to zrobię -lista przesadzanek zamiast się skracać ,to się wydłuża

Ta szerokość na oko wystarczy . Baby joe to kojarzę, że są z tych mniejszych.
Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę u Danusi, ale ona ma takie ogromniaste, bardzo mi się spodobały

Na razie kupiłam sobie odmianę Phantom. Poluję na te olbrzymy jeszcze
Z sadźcem kupiłam sobie tawułkę chińską, purpurową, odmiana „purpurkerze”. Muszę znaleźć trochę cienia dla niej. Ty masz chińskie czy arendsa?

U nas też praży jak z piekarnika. Cały tydzień ma być taki, niestety.

Magleska 14:16, 13 sie 2023

Dla Uli ,która stale każe mi wierzbę wywalić
opitoliłam ją mocno
tyle z niej zostało -niech do góry idzie

buka też opitoliłam i przywiązałam cienką gałązkę ,żeby wytworzyć przewodnik do góry -zobaczymy ,czy eksperyment się powiedzie

grujeczniki też przycięłam -wszystko to co wybijało do góry -nie chce mi się ich przesadzać -zobaczę ,czy uda mi się je utrzymać na takiej wysokości

Magleska 14:20, 13 sie 2023

Agatorek napisał(a)

Ta szerokość na oko wystarczy . Baby joe to kojarzę, że są z tych mniejszych.
Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę u Danusi, ale ona ma takie ogromniaste, bardzo mi się spodobały

Na razie kupiłam sobie odmianę Phantom. Poluję na te olbrzymy jeszcze
Z sadźcem kupiłam sobie tawułkę chińską, purpurową, odmiana „purpurkerze”. Muszę znaleźć trochę cienia dla niej. Ty masz chińskie czy arendsa?

U nas też praży jak z piekarnika. Cały tydzień ma być taki, niestety.

U Danusi to są te większe -tak ,widziałam je też
moje tawułki to Arendsa -zaraz sobie popatrzę na te chińskie -nie znam ich

ten upał powstrzymał mnie przed kolejnymi tetrisami -chociaż wczoraj ,po wizycie Agani ,Moni i Uli posadziłam do końca wszystkie dary i moje wysadzone rośliny -nie mam żednych już doniczek do posadzenia
chociaż mam w 3 skrzyniach warzywnych zadołowane małe roślinki ,które muszą podrosnąć i które narazie nie wiem ,gdzie dać
Magleska 14:24, 13 sie 2023

Dziś z samego rana zrobiłam porządek w skrzyniach warzywnych -w końcu warzywnik mam ogarnięty po mojemu ,zaraz się biorę za przetwory z tego co pozbierałam do końca

teraz trochę pustki ,wysieję poplon w pustych skrzyniach
Magleska 14:29, 13 sie 2023

Kilka kadrów mam jeszcze ,to wstawiam na pamiątkę
Magleska 14:30, 13 sie 2023

Magleska 14:31, 13 sie 2023