Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

pawel2806 17:53, 20 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)

Paweł bardziej myślę o tym aby zadaszyć te część tarasu gdzie stoi komplet, przed słońcem.. Czasem i owszem zdarzy się ,że jakiś srak napta ale i moje koty pozostawiają często łapy na poduchach. W deszczowe dni okrywamy pokrowcami , ale w słoneczne przydałaby się taka tarasola... Koszt tez nie jest mały więc na chwilę obecną operujemy wielkim parasolem aby uchronić się przed słońcem. Ostatnio oglądałam taką tarasolkę w Kastoramie i w LM i tak się zastanawiamy...
Ale materiał ( na poduchach)jest tak świetny ,ze woda z płynem do prania i nie ma śladu po jakimkolwiek brudzie

Mam te same meble więc wiem że materiał jest ok, nie lubię tylko tych białych ram. Też planujemy zasłonić się przed słońcem (przy okazji ramy nie będą się aż tak brudzić)kotwy pod pergolę mam już zrobione, ale kiedy ona powstanie nie mam pojęcia. Liczę że uda się do lata ją postawić . Chociaż przy tych szalejących cenach to niewiem
Chętnie zobaczę na co się zdecydujesz
Monika83 18:01, 20 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)
Meble kupione dwa lata temu… teraz w życiu bym ich nie kupiła … teraz taki komplet kosztuje prawie „tylko” 5000 PLN … my płaciliśmy prawie połowę tej kwoty … Świat zwariował
. Chyba zgłupieli do reszty z taką ceną. Też bym nie kupiła teraz w takiej cenie.
olciamanolcia 18:43, 20 mar 2022

pawel2806 napisał(a)

Chętnie zobaczę na co się zdecydujesz

Paweł przy tych windujących cenach zapewne
na wiekszy parasol
olciamanolcia 18:43, 20 mar 2022

Monika83 napisał(a)
. Chyba zgłupieli do reszty z taką ceną. Też bym nie kupiła teraz w takiej cenie.

Niestety …. Prawda
olciamanolcia 18:56, 20 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Piękne mebelki

Dziś wyczyszczone „ magiczną pastą” wyglądają jak prosto z kartonika
olciamanolcia 18:58, 20 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Super,miłego wypoczynku
Ja muszę meble umyć i wystawić

Moje stały pod pokrowcami przez cała zimę na górnym tarasie. Mimo to dziś wypucowane - nówka blaszka
DariaB 19:11, 20 mar 2022

Z tym winem to przesadziłaś oczywiście żartuję, na zdrowie. Z cenami świat zwariował, mi się marzą na taras teakowe meble.
olciamanolcia 19:17, 20 mar 2022

DariaB napisał(a)
Z tym winem to przesadziłaś

Że niby alkohol propaguję?

Odnośnie cen - bez komentarza. Chociaż korę udało mi się kupic o całe dwa zeta taniej niż w ubiegłym sezonie
Wiolka5_7 20:17, 20 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)

Moje stały pod pokrowcami przez cała zimę na górnym tarasie. Mimo to dziś wypucowane - nówka blaszka

Moje stoją w garażu, ale i tak ich myjką przelecę

Twoje wypucowane,to można używać
Liviaa 01:23, 21 mar 2022

Witam.
Wątek cały przeczytany. Ogród podziwiam. Udało Ci się osiągnąć idealny efekt: jest uporządkowany a jednocześnie miękki.. szkoda, że (jeszcze) nie ma opcji załączania filmików- chętnie bym popatrzyła jak faluje na wietrze.
A czy korzystając z wiosennej pustki mogłabyś zrobić zdjęcie oświetlenia? Tzn reflektorków i ich posadowienia? Uwielbiam oświetlone ogrody